Το ΕΕΑ στηρίζει τις πρωτοβουλίες του Υπουργείου Δικαιοσύνης για τη Διαμεσολάβηση

12 Σεπτεμβρίου 2019

Συνάντηση με αντιπροσωπεία του ΟΠΕΜΕΔ στην οποία συμμετείχε και ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Γ. Χατζηθεοδοσίου πραγματοποίησε σήμερα, Τετάρτη 11/9/2019, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης με μοναδικό θέμα συζήτησης τη Διαμεσολάβηση.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Κώστας Τσιάρας, ο υφυπουργός κ. Δημήτρης Κράνης και ο Γενικός Γραμματέας κ. Πάνος Αλεξανδρής συζήτησαν με την αντιπροσωπεία του ΟΠΕΜΕΔ τις προτάσεις του Οργανισμού για το θέμα της εναλλακτικής επίλυσης διαφορών και κυρίως για την υποχρεωτικότητα της διαμεσολάβησης, καθώς μπορεί να βοηθήσει στον απεγκλωβισμό εκατοντάδων χιλιάδων περιπτώσεων, οι οποίες καθυστερούν χαρακτηριστικά να εκδικαστούν (ο μέσος χρόνος αναμονής ξεπερνά τα 4 έτη). Το θέμα της επίλυσης διαφορών αποτελεί μείζον πρόβλημα και τροχοπέδη στην άσκηση της επιχειρηματικότητας και στην προσπάθεια ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας.

Ο κ. Τσιάρας τάχθηκε υπέρ της πρότασης του ΟΠΕΜΕΔ για την υποχρεωτικότητα της διαμεσολάβησης και των αποτελεσμάτων που μπορεί να δώσει στη γρήγορη επίλυση διαφορών που απαιτούν οι ανάγκες στην Ελλάδα της κρίσης.

Επικεφαλής της αντιπροσωπείας του ΟΠΕΜΕΔ που επισκέφθηκε τον Υπουργό Δικαιοσύνης ήταν ο Πρόεδρος κ. Κ. Μενουδάκος και παρόντες στη συνάντηση ήταν ο Α΄Αντιπρόεδρος και Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών κ. Γ. Χατζηνικολάου, ο Β΄Αντιπρόεδρος και Πρόεδρος του ΕΒΕΑ κ. Κ. Μίχαλος, ο Γ΄Αντιπρόεδρος και Πρόεδρος του ΕΕΑ κ. Γ. Χατζηθεοδοσίου, ο Γενικός Γραμματέας κ. Ν. Κανελλόπουλος και ο Πρόεδρος του ΣΕΒ κ. Θ. Φέσσας, η νομική σύμβουλος της ΓΣΕΕΕ κυρία Σοφία Καζάκου και ο Γενικός Γραμματέας του ΣΕΤΕ κ. Γ. Βερνίκος ως μέλη του ΟΠΕΜΕΔ.

Underwriter Editors

Η συντακτική ομάδα του Underwriter επεξεργάζεται καθημερινά τα δεδομένα της ασφαλιστικής βιομηχανίας και τα παρουσιάζει με τον χαρακτηριστικό της τρόπο: Πρακτικά, Περιεκτικά και επί της Ουσίας.

Underwriter.gr - Το δεξί χέρι του ασφαλιστή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ:
Ευρωπαϊκή Πίστη: 26 ενέργειες Ε.Κ.Ε το Α’ εξάμηνο 2019

Πλήρως εναρμονισμένες με το Οικουμενικό Σύμφωνο του Ο.Η.Ε. Σε 26 δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης προχώρησε το Α’ εξάμηνο του 2019...

Close