Skip to content

«Το Επιμελητήριο μας» ο μεγάλος νικητής των εκλογών του ΕΕΑ

Στις εκλογές του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών η κάλπη ανέδειξε καθαρό νικητή τον Γιάννη Χατζηθεοδοσίου – αποτέλεσμα που πολλοί μπορεί να προεξοφλούσαν αλλά που έχει επιπλέον αξία αν υπολογιστεί και το ποσοστό των ψήφων:  1 στους 2 που πήγαν να ψηφίσουν “έδωσαν τα εύσημα” στον Συνδυασμό “το Επιμελητήριό μας” που επικράτησε με ποσοστό αυτοδυναμίας 55%. Το ποσοστό αυτό αναλογεί σε 28 από τις 51 έδρες του Διοικητικού Συμβουλίου – για να δούμε ποιοί θα “καθήσουν” στις θέσεις αυτές θα πρέπει να περιμένουμε τα αποτελέσματα της καταμέτρησης των σταυρών προτίμησης, που ξεκίνησαν πριν λίγη ώρα και θα ολοκληρωθούν πιθανότατα αύριο – περίπου 100 διαμεσολαβητές έβαλαν υποψηφιότητα, με διαφορετικούς Συνδυασμούς, για τις θέσεις στο Δ.Σ. Συνολικά στις εκλογές ψήφισαν περί τα 5500 άτομα εκ των οποίων τα 2800 ήταν από τον κλάδο των “Υπηρεσιών” και 2700 από τον κλάδο των “Επαγγελμάτων” (τα ψηφοδέλτια ήταν χωρισμένα σε δύο κατηγορίες και ο κάθε ψηφοφόρος ελάμβανε αυτό στο οποίο ανήκε).

Στα ψηφοδέλτια των Υπηρεσιών, το 64% των ψήφων πήγε στον Συνδυασμό του Γιάννη Χατζηθεοδοσίου και αυτό σημαίνει ότι τον στήριξε φυσικά ο ασφαλιστικός κλάδος – ανταπέδωσε τη στήριξη, θα ήταν το σωστό μιας και είναι γνωστό ότι ο κ. Χατζηθεοδοσίου δεν ξέχασε στιγμή την αγορά του, αλλά στάθηκε και δούλεψε για τον κλάδο σε κάθε δυνατή ευκαιρία.

Σχετικά με το αποτέλεσμα της εκλογικής αναμέτρησης, ο επικεφαλής του συνδυασμού Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, δήλωσε:

«Δώσαμε έναν δύσκολο αλλά ωραίο αγώνα και είμαι πραγματικά υπερήφανος γι΄αυτό. Τα χιλιάδες μέλη του ΕΕΑ που μας τίμησαν με την ψήφο τους και χάρισαν στο “Επιμελητήριο μας” όχι μόνο την πρωτιά αλλά και την αυτοδυναμία, μας δίνουν τη δύναμη να προχωρήσουμε και να κάνουμε πραγματικότητα τα όνειρα μας για ένα καλύτερο Επιμελητήριο, με περισσότερο παρεμβατικό λόγο και ποιοτικότερες υπηρεσίες, προς όφελος του μικρομεσαίου και του επαγγελματία. Σήμερα δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι. Όλοι μαζί, πρέπει να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό για να συμβάλουμε στη μεγάλη προσπάθεια για την οριστική έξοδο από την κρίση και γι΄αυτό απευθύνω κάλεσμα ενότητας και συνεργασίας. Τα προβλήματα είναι κοινά και δεν αφορούν πρόσωπα και παρατάξεις. Μία νέα ημέρα ξημέρωσε για το Επιμελητήριο μας. Είμαι βέβαιος ότι μπορούμε να καταφέρουμε πολλά και ότι οι κόποι μας θα στεφθούν με επιτυχία. Από σήμερα κιόλας ξεκινά η δράση μας για να φέρουμε το ΕΕΑ εκεί που του αρμόζει και να στηρίξουμε τα μέλη μας».

Συνολικά αποτελέσματα

Στη δεύτερη θέση πέρασε ο συνδυασμός «Ανανεωτική Κίνηση Επαγγελματιών» με επικεφαλής τον κ. Νίκο Λεβετσοβίτη με ποσοστό 25% και 13 έδρες.

Από 2 έδρες λαμβάνουν ο συνδυασμός «Επαγγελματική Ανάπτυξη», με επικεφαλής τον κ. Γιάννη Ρεκλείτη, ο συνδυασμός «Ανοικτό Επιμελητήριο» με επικεφαλής τον κ. Γιάννη Βαφειαδάκη και ο συνδυασμός «Ένωση Επιμελητηρίου» με επικεφαλής τον κ. Γιώργο Ζηκόπουλο.

Ακολουθούν, με 1 έδρα έκαστος, ο συνδυασμός «Σ.Ε.Π. Σίγουρη Επαγγελματική Προοπτική» με επικεφαλής τον κ. Βασίλη Καρναχωρίτη, ο συνδυασμός «Ασφαλιστική Συνεργασία» με επικεφαλής τον κ. Κλήμη Δημαρχιάδη και ο συνδυασμός «Αγωνιστική Αντιμονοπωλιακή Συνεργασία» με επικεφαλής τον κ. Αναστάσιο Καυκαλέτο.

Σημείωση: Μία έδρα που υπολείπεται του συνόλου θα αποδοθεί στη β’ κατανομή.

Ανοικτή επιστολή του Γιάννη Χατζηθεοδοσίου προς τους Ασφαλιστικούς Διαμεσολαβητές

Εκφράζω ένα δημόσιο ευχαριστώ σε όλους τους συναδέλφους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές. Όλους αυτούς, που με θέληση και σθένος με τίμησαν και, είτε άμεσα ως υποψήφιοι είτε έμμεσα ως ψηφοφόροι, στάθηκαν αρωγοί στην ανάδειξη του Συνδυασμού μας στις εκλογές του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών.

Η συμβολή τους ήταν καθοριστική. Αποτυπώθηκε στο εκλογικό αποτέλεσμα που μου έδωσε την πλειοψηφία με πρωτοφανή ποσοστά άνω του 62% και απέδωσε μια διακριτή νίκη στο «Επιμελητήριο μας».

Αναγνωρίζω ολόψυχα σε όλους τους συναδέλφους μου, την στήριξη και την προσπάθεια τους η οποία απέδωσε αποτέλεσμα και χάρισε μια μεγάλη επιτυχία στην ασφαλιστική διαμεσολάβηση.

Θα είμαι δίπλα σε όλους, συνεχίζοντας την παράδοση της ενότητας, που ως κλάδος καλλιεργήσαμε στο προηγούμενο διάστημα, και την οποία προσωπικά υποστήριξα με ανιδιοτέλεια.

Η άρρηκτη και συμπαγής εικόνα που δημιουργήσαμε ως ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές αποτελεί την παρακαταθήκη μας για το μέλλον το οποίο ενωμένοι και με κοινές προσπάθειες θα διεκδικήσουμε.

Η δυναμική μας δεν ανακόπτεται. Η ασφαλιστική διαμεσολάβηση πλέον δε σταματά. Θα συνεχίσει να κατακτά κορυφές.

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *