Skip to content

Το ευρύ κοινωνικό πρόσωπο της ΝΝ Hellas

«Νοιαζόμαστε, Είμαστε Ξεκάθαροι, Δεσμευόμαστε»: Αυτές είναι οι βασικές αρχές που διέπουν το πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της ΝΝ Hellas, που στόχο έχει να ενισχύσει την ελληνική κοινωνία και οικονομία, με δράσεις που στηρίζουν τη νέα γενιά αλλά και τις ευάλωτες ομάδες της ελληνικής κοινωνίας.

Φιλοδοξία της εταιρείας είναι άλλωστε, να αποτελεί σε κάθε τομέα, έναν πρότυπο οργανισμό.

Στο πλαίσιο αυτό, από το περασμένο φθινόπωρο η ΝΝ Hellas υλοποιεί το πρόγραμμα “My Career”, ένα πρόγραμμα επαγγελματικού προσανατολισμού σε σχολεία όλης της χώρας, σε συνεργασία με το Junior Achievement Greece /Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων.

Πρόκειται για μια ψηφιακή πλατφόρμα, που δίνει στους μαθητές τις κατάλληλες πληροφορίες και τα κατάλληλα ερεθίσματα, ώστε κατόπιν να συζητήσουν με τους δασκάλους τους, τις πραγματικές ευκαιρίες που υπάρχουν στην αγορά εργασίας, σε συνδυασμό όμως και σε συσχετισμό με τα ενδιαφέροντά τους!

Με την πολύτιμη υποστήριξη των καθηγητών, που έχουν εκπαιδευτεί προηγουμένως στη λειτουργία της πλατφόρμας, οι μαθητές προσεγγίζουν το αντικείμενο των σπουδών που θα τους βοηθήσει να ακολουθήσουν την επιθυμητή τους καριέρα.

Σκοπός του προγράμματος είναι να γεφυρώσει το χάσμα ανάμεσα στην εκπαίδευση και την αγορά εργασίας για αυτό και η πλατφόρμα περιέχει έρευνες που αφορούν στις ανάγκες της αγοράς εργασίας, αλλά και πληροφορίες για πληθώρα επαγγελμάτων με υψηλή ζήτηση.

Περιλαμβάνει ακόμη, τεστ δεξιοτήτων και επαγγελματικών ενδιαφερόντων, τεχνικές αυτογνωσίας και λήψης ορθών αποφάσεων, αλλά και ένα βίντεο όπου εθελοντές συνεργάτες και εργαζόμενοι της ΝΝ Hellas, περιγράφουν στην κάμερα την επαγγελματική τους σταδιοδρομία.

Το πρόγραμμα είναι διεθνές και πραγματοποιείται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας κοινωνικής ευθύνης του Ομίλου ΝΝ με τίτλο “Future Matters”.

Στην Ελλάδα είναι φέτος η πρώτη επίσημη χρονιά υλοποίησης, σε 19 επιλεγμένα σχολεία, ενώ σκοπός της εταιρείας είναι μέχρι το 2020 να αποκτήσουν πρόσβαση στο πρόγραμμα περισσότερα από 50 σχολεία και 1250 μαθητές σε όλη τη χώρα.

Δείτε εδώ μαθητές και καθηγητές να περιγράφουν τις εντυπώσεις τους από το πρόγραμμα “My Career”.

Πολύπλευρη Κοινωνική Συνεισφορά

Η δράση My Career δεν είναι η μόνη συνεργασία που πραγματοποιείται με το Junior Achievement Greece/Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων.

Η συγκεκριμένη ενέργεια έρχεται να συμπληρώσει σειρά δράσεων που υλοποιεί η ΝΝ Hellas επί χρόνια σε συνεργασία με το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων Ελλάδος.

Κάθε χρόνο, στα Κεντρικά της NN Hellas, πραγματοποιούνται οι ημέρες «Leaders for a Day», κατά τη διάρκεια των οποίων μαθητές Λυκείου επισκέπτονται τα γραφεία και για μια μέρα «ακολουθούν» τα στελέχη της εταιρείας, παρατηρώντας τον τρόπο και το περιεχόμενο της εργασίας τους, ενώ παράλληλα ενημερώνονται για τις δραστηριότητες της εταιρείας.

Παράλληλα, για τέταρτη συνεχή χρονιά, η εταιρεία συμμετείχε στον «Διαγωνισμό Κοινωνικής Καινοτομίας», ένα διαδραστικό διαδικτυακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα, σχεδιασμένο έτσι ώστε να ενθαρρύνει τους μαθητές να αναπτύξουν πολύτιμες δεξιότητες, καινοτόμες ιδέες και λύσεις σε σύγχρονα κοινωνικά προβλήματα.

Ενίσχυση της νεανικής επιχειρηματικότητας

Το 2018, η ΝΝ Hellas, σε συνεργασία με το Orange Grove, μία πρωτοβουλία της Ολλανδικής Πρεσβείας στην Ελλάδα, υλοποίησε το πρόγραμμα στήριξης επιχειρηματικότητας “Ideas Τhat Change Us”, που αφορούσε τη στήριξη ομάδων και start-ups στους τομείς της πρόληψης, της υγείας και της ευεξίας.

Επιπλέον, η εταιρεία ενθαρρύνει νέους ανθρώπους να συνεχίσουν τις ακαδημαϊκές σπουδές τους, με μια σειρά υποτροφιών μέσω του «ΝΝ Future Matters», προσφέροντας σε Έλληνες φοιτητές την ευκαιρία να ολοκληρώσουν τις μεταπτυχιακές σπουδές τους σε κορυφαία Ολλανδικά Πανεπιστήμια, λαμβάνοντας οικονομική συνδρομή, αλλά και καθοδήγηση από στελέχη της NN.

Στήριξη σε ευάλωτες ομάδες 

Κοινωνικά υπεύθυνα ασφαλιστικά προϊόντα

Έχοντας ως πρωταρχικό στόχο να προσφέρει ασφαλιστικές υπηρεσίες με επίκεντρο τις ανάγκες της κοινωνίας, η NN Hellas έχει δημιουργήσει δύο πρωτοποριακά προϊόντα για την Ελληνική αγορά, το NN Hospital for All και το NN Care for All, μέσα από τα οποία παρέχει ιδιωτική ασφάλιση σε ανθρώπους, που δεν μπορούσαν να έχουν πρόσβαση σε αυτή στο παρελθόν.

Ακόμη, η ΝΝ Hellas στηρίζοντας τους σκοπούς του Σωματείου Φροντίδας Ατόμων με Νευρομυϊκές Παθήσεις «MDA Hellas», χορήγησε την ομάδα δρομέων MDA Runner που έτρεξε στον Κλασσικό Μαραθώνιο της Αθήνας

Παράλληλα, η NN Hellas ενισχύει το έργο του «Make a Wish – Κάνε Μία Ευχή Ελλάδος», εκπληρώνοντας ευχές που έχουν τη δύναμη να μεταμορφώσουν τις ζωές παιδιών με πολύ σοβαρές ασθένειες, καθώς και το έργο κοινωνικών οργανισμών όπως ο Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Φλόγα» και ο Πανελλήνιος Σύλλογος για Άτομα με Εγκεφαλική Παράλυση «Φροντίδα».

Έκτακτη ανθρωπιστική βοήθεια

Τηρώντας τη δέσμευσή της για την έμπρακτη στήριξη ευπαθών ομάδων, η εταιρεία το 2018 συνεισέφερε με ποσό 20.000 ευρώ στην αποκατάσταση του Λυρείου Ιδρύματος, που καταστράφηκε ολοσχερώς από τις φονικές πυρκαγιές του Ιουλίου.

Παράλληλα, ενίσχυσε το έργο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού με δωρεά ύψους 10.000 ευρώ, ενώ ο Όμιλος ΝΝ διέθεσε επιπλέον 10.000 ευρώ, συμβάλλοντας στην άμεση ανακούφιση και αποκατάσταση των πυροπαθών.

Χρυσή χορηγία στην Ολυμπιακή Ομάδα

Η ΝΝ Hellas αποτελεί τον Χρυσό Χορηγό και αποκλειστικό ασφαλιστικό πάροχο της Ελληνικής Ολυμπιακής Ομάδας για τη χρονική περίοδο 2018-2020.

Μέσω της χορηγίας της, στηρίζει τους κορυφαίους Έλληνες αθλητές στην απαιτητική πορεία της προετοιμασίας τους για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2020.

*Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων / Junior Achievement Greece:  Πρόκειται για ένα μη κερδοσκοπικό οργανισμό και αποτελεί μέλος του παγκόσμιου φορέα Junior Achievement Worldwide, που ιδρύθηκε το 1919. Ο οργανισμός υλοποιεί προγράμματα στην Ελλάδα, που εστιάζουν στην εισαγωγή των εφήβων στις βασικές έννοιες της επιχειρηματικότητας, μέσα από μία βιωματική μαθησιακή διαδικασία. Η NN Hellas και ο Όμιλος ΝΝ διεθνώς, ενισχύουν τις δράσεις του ΣΕΝ από το 2015.

 

1 Comment

  1. Avatar

    Καλά έχω μείνει άφωνος. Η ευαίσθητη κοινωνικά εταιρεία που αλλοίωσε τις συμβάσεις συνεργασίας με του διαμεσολαβητές της και τους υποχρέωσε να υπογράψουν παραίτηση από το νόμιμα δικαιώματα τους.
    Και σε όποιον δεν δέχτηκε έκανε καταγγελίας σύμβασης!
    Έρχεται τώρα μέσω του άρθρου σας να επίδειξη κοινωνική εταιρική ευθύνη ;
    Και βρίσκει εσάς που μέχρι τώρα έχετε δώσει πολύ σοβαρά δείγματα δημοσιογραφίας να την προβάλετε αντί να της πείτε : πρώτα ποτίζεις τον κήπο σου (δλδ τους συνεργάτες σου) και μετά του διπλανού σπιτιού.
    Έτσι είναι αγαπητή Ν-Ν φρόντισε να είσαι σύννομη και να φροντίζεις τους συνεργάτες σου που μοχθούν καθημερινά για εσένα και μετά ασχολήσου και μετά παιδιά μας!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *