Skip to content

Το Ε.Ε.Α. μαζί με την ΕΑΔΕ για την υποχρεωτικότητα ασφάλισης κτιρίων και αστικής ευθύνης

Την τεκμηριωμένη θέση της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης στο υπό διαβούλευση σχεδίου νόμου για το περιβάλλον υποστήριξαν από την πλευρά του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας ο πρόεδρος  κ. Ι. Χατζηθεοδοσίου και ο Γενικός Γραμματέας και πρόεδρος της Επιτροπής Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης κ. Δ. Γαβαλάκης  στον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κώστα Σκρέκα.

Οι εκπρόσωποι του Ε.Ε.Α. πραγματοποίησαν πρόσθετη παρέμβαση στην συνάντηση που είχαν ο πρόεδρος και ο γ.γ της ΕΑΔΕ κύριοι Η. Τσολάκης (και πρόεδρος ΠΟΑΔ)  και Μιχ. Τζωρτζωρής (και πρόεδρος ΣΕΜΑ) με τον υπουργό οι οποίοι και παρέθεσαν τις απόψεις της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης σχετικά με την ασφάλιση των κτηρίων η οποία περιλαμβάνεται παραμετροποιημένη στο σχέδιο νόμου.

Στο πλαίσιο της συνάντησης το Ε.Ε.Α. στήριξε της θέσεις της ΕΑΔΕ και τις επισημάνσεις της οι οποίες έχουν ως προτεραιότητα την μέριμνα για τον κλάδο και την ενεργή συμμετοχή του στις όποιες εξελίξεις με την υποχρεωτικότητα ασφάλισης κτιρίων ο υπουργός κ. Σκρέκας κατέγραψε τις επισημάνσεις του κλάδου, συμφώνησε σε συνέχιση σε επόμενη φάση της συζήτησης και πριν από την ολοκλήρωση των διατάξεων του σχεδίου νόμου.

Να σημειωθεί ότι από την πλευρά του Ε.Ε.Α. ετέθη ένα ευρύτερο πλαίσιο στην συζήτηση καθώς επισημάνθηκε στον υπουργό και το μείζον ζήτημα της υποχρεωτικής ασφάλισης αστικής ευθύνης σε επαγγέλματα και δραστηριότητες που υπάγονται στις αρμοδιότητες του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *