Skip to content

Το τριετές πλάνο του Ομίλου AXA για μεγαλύτερη αποδοτικότητα & βελτιωμένο underwriting

Μείωση κόστους, βελτίωση underwriting, απλούστευση της εμπειρίας πελάτη, αύξηση ταμειακών ροών είναι οι κυριότεροι στρατηγικοί στόχοι της AXA για την επόμενη τριετία, όπως προκύπτει από το στρατηγικό πλάνο του Ομίλου, ώστε να βγει κερδισμένος από την ανάπτυξη που αναμένεται στη μετά κορονοϊό εποχή.

Στόχος για το 2021 είναι κερδοφορία ύψους 1,2 δισ. ευρώ και combined ratio 96%, όπως ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος Thomas Buberl.

Σε μέση αύξηση των υποκείμενων κερδών μεταξύ 3% – 7%, απόδοση ιδίων κεφαλαίων από 13% έως 15% στοχεύει ο Όμιλος κατά την επόμενη τριετία, καθώς επίσης, και απόλυτη μείωση κόστους κατά 0,5 δισεκατομμύριο ευρώ – ιδιαίτερα σε Ευρώπη και Γαλλία – μέχρι το 2023.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου AXA, Thomas Buberl.

Αποδοτικότερο underwriting, αύξηση των εσόδων στους τομείς υγείας και επιχειρηματικής ασφάλισης και μείωση του αποτυπώματος άνθρακα κατά 20% μέχρι το 2025, ώστε να διατηρηθεί η ηγετική θέση που έχει ο όμιλος στο συγκεκριμένο τομέα, είναι μερικοί ακόμα σημαντικοί στόχοι, βάσει του τριετούς πλάνου.

“Η στρατηγική μας έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει σταθερή αύξηση κερδών σε όλες τις περιοχές όπου δραστηριοποιούμαστε και αύξηση των μερισμάτων, υποστηριζόμενη από ισχυρό ισολογισμό και πειθαρχημένη διαχείριση κεφαλαίου”,  τόνισε ο Thomas Buberl, ενώ η ίδια πειθαρχία θα εφαρμοστεί και όσον αφορά τις εξαγορές.

Χάρη στις “τολμηρές και στρατηγικές αποφάσεις” του προηγούμενου πλάνου της AXA το 2020, ο Όμιλος επικεντρώνεται περισσότερο στους στόχους του, λειτουργεί με απλούστερες διαδικασίες και έχει έρθει πιο κοντά στους πελάτες, μοιράζοντας σωστά το βάρος της προσοχής του σε γεωγραφικές περιοχές και κλάδους μεγάλου ενδιαφέροντος.

Τα παραπάνω ανέφερε μεταξύ άλλων ο Διευθύνων Σύμβουλος καταλήγοντας πως “η AXA είναι σε πολύ καλή θέση για να ανταποκριθεί στους ρυθμούς ανάπτυξης της μετά Covid-19 εποχής και να καλύψει τις νέες ασφαλιστικές ανάγκες των πελατών και της κοινωνίας”.

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *