Skip to content

Το 85% του κεφαλαίου εγγυάται κάθε στιγμή το νέο UL της Groupama Ασφαλιστική

Τεχνογνωσία ενός διεθνούς Ομίλου, δυνατότητα υψηλής κερδοφορίας αλλά και εγγύηση κεφαλαίου σε ποσοστό 85% κάθε στιγμή, προσφέρει το νέο επενδυτικό όχημα της Groupama Ασφαλιστική.

Το πρώτο πράγμα που ενδιαφέρει τους επενδυτές μετά την κρίση των ομολόγων είναι η εξασφάλιση του κεφαλαίου. Όση διάρκεια και να έχει το νέο Αμοιβαίο Κεφάλαιο της Groupama Ασφαλιστική, εξασφαλίζει στον πελάτη τουλάχιστον το 85% της μέγιστης τιμής που έχει κερδίσει καθ’ όλη τη διάρκεια της επένδυσης.

Με άλλα λόγια, η “ζημιά” ακόμη και σε περίπτωση “ολικής καταστροφής” είναι μόνο το 15% του επενδεδυμένου κεφαλαίου.

Το ιδιαίτερο εδώ είναι ότι αυτό το 85% υπολογίζεται οποιαδήποτε χρονική στιγμή στην εκάστοτε υψηλότερη τιμή του.

Εν ολίγοις, κάθε φορά που το κεφάλαιο αυξάνεται, “κλειδώνει” και πάνω σε αυτή την τιμή, την εκάστοτε υψηλότερη αυξημένη που έχει ποτέ πετύχει το Αμοιβαίο και πάνω σε αυτήν υπολογίζεται το “εγγυημένο” 85%.

Δεν υπολογίζεται δηλαδή το 85% με την τρέχουσα τιμή της επένδυσης, αλλά με την τελευταία υψηλότερη σε καθημερινή μάλιστα βάση, όχι σε ετήσια ή στη λήξη, όπως γίνεται συνήθως.

Με αυτό τον τρόπο εξασφαλίζεται η επένδυση και προστατεύεται το κεφάλαιο. Ο επενδυτής διεκδικεί υψηλές αποδόσεις χωρίς μεγάλο ρίσκο και έχει εξασφάλιση του κεφαλαίου οτιδήποτε και αν συμβεί.

Μιλάμε για το νέο αμοιβαίο κεφάλαιο Groupama Selection Protect 85, ένα”fund των funds” (εξ ου και ο όρος “selection”) του οποίου άλλο ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό είναι ότι δεν έχει χρεώσεις στην έξοδο. Η χρέωση του προϊόντος γίνεται μια φορά, στην αρχή, άρα και η καθαρή τιμή του μεριδίου που παρακολουθεί ο πελάτης είναι και η τιμή εξαγοράς του.

Το προϊόν αυτό κρύβει μέσα του δύο φιλοσοφίες, μια υψηλού και μια χαμηλού ρίσκου. Ένα τμήμα του τοποθετείται σε επενδύσεις υψηλού ρίσκου προκειμένου να καταφέρει την κερδοφορία και ένα άλλο σε σταθερές αποδόσεις ούτως ώστε να εξασφαλίζεται η προστασία του κεφαλαίου κάθε στιγμή και ανεξάρτητα από τις διακυμάνσεις των αγορών.

Ακολουθώντας ένα καθημερινό “μηχανισμό εξισσορόπησης”, η αναλογία μεταξύ των δύο συνθέσεων αλλάζει, ώστε να μην υποστεί ραγδαία πτώση το κεφάλαιο. Ωστόσο το 85% εξασφαλίζεται και τυπικά μέσω σύμβασης προστασίας με άλλη επενδυτική τράπεζα.

Σύμφωνα με τα στελέχη της, προκειμένου να δοκιμάσει το προϊόν η Groupama “έτρεξε” στοχαστικά σενάρια με βάση τις διακυμάνσεις της τελευταίας δεκαετίας. Μελέτησε περίπου 10.000 τιμές σε δέκα χιλιάδες διαφορετικές ημερομηνίες και με τελείως διαφορετική εξέλιξη και είδε τι θα συνέβαινε με το προϊόν το οποίο προτείνει σήμερα. Τα ευρήματα ήταν περισσότερο από θετικά:

Στο παρελθόν σενάριο σε ποσοστό 76% είχε θετικές αποδόσεις και μάλιστα το 40% είχε απόδοση πάνω από 20%. Το 15% είναι το ελάχιστο ποσοστό που μπορεί ο πελάτης να απολέσει.

Στο Αμοιβαίο αυτό η Groupama προσέθεσε και μία δεκαετή ασφάλεια ζωής και δημιούργησε το Groupama Ambre. Το «Groupama Ambre 2019» επενδύει στο Αμοιβαίο Κεφαλαίο “Groupama Selection Protect 85”. Η ασφάλιση ζωής προστατεύει την επένδυση και τους δικαιούχους σε περίπτωση απώλειας ζωής του επενδυτή, πάντα εντός της δεκαετίας. Τότε καταβάλλεται στους δικαιούχους η αξία του λογαριασμού επένδυσης και το κεφάλαιο κάλυψης ζωής αθροιστικά.

Η επένδυση μπορεί να συνεχιστεί μετά τη λήξη της δεκαετίας – το προϊόν δεν λήγει, αλλά συνεχίζει για όσο επιθυμεί ο πελάτης και καθ όλη τη διάρκεια, του εξασφαλίζει όπως είπαμε τουλάχιστον το 85% της μέγιστης τιμής. Το ασφάλισμα ο πελάτης μπορεί να το πάρει εφάπαξ, σε δόσεις ή σαν σύνταξη στη λήξη.

Σημαντικό είναι ότι με το νέο προϊόν εκτός της αρχικής χρέωσης δίνεται δωρεάν και χωρίς πέναλτι δικαίωμα εξαγοράς μετά τον πρώτο χρόνο ακόμη και σε τράπεζα εξωτερικού.

Το ελάχιστο ποσό για να μπει κανείς στο πρόγραμμα είναι εφάπαξ καταβολή 4.000 ευρώ που μπορεί να φτάσει έως τα 16.000 ευρώ ανά customer id ανά τράπεζα, γιατί υπάρχει δυνατότητα προαγοράς από τώρα έως το τέλος του χρόνου. Ωστόσο, αν ο επενδυτής έχει τα χρήματά του στο εξωτερικό δεν έχει κανένα περιορισμό στο ύψος του κεφαλαίου.

Η χρέωση της ασφάλισης είναι 10% στο κεφάλαιο με 0,5% ασφάλιστρο για όλες τις ηλικίες.

Ο πελάτης μπορεί να βλέπει καθημερινά την πορεία του λογαριασμού του στο Client Portal καθώς και την προστατευμένη τιμή. Η  διαχείριση της επένδυσης πραγματοποιείται από τη Groupama Asset Management, η οποία διαχειρίζεται κεφάλαια που ξεπερνούν τα €100 δις. Η εμπειρία των στελεχών της Groupama Ασφαλιστική στην Ελλάδα είναι δεδομένη, καθώς η συγκεκριμένη, αποτελεί την 11η καμπάνια προϊόντων με παρόμοια χαρακτηριστικά τα τελευταία 8 χρόνια.

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *