Τραπεζοϋπάλληλοι εισέρχονται στην ασφαλιστική αγορά

2 Οκτωβρίου 2019

Αυξάνεται το ενδιαφέρον πρώην τραπεζοϋπαλλήλων που έφυγαν με εθελούσιες εξόδους για ενασχόληση με τη διαμεσολάβηση και τις ασφαλιστικές εργασίες

Του Νίκου Σακελλαρίου

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα βιογραφικά πρώην τραπεζοϋπαλλήλων προς τις ασφαλιστικές εταιρείες έχουν αυξηθεί τα τελευταία δύο χρόνια και μάλιστα αρκετοί εξ’ αυτών που είχαν πιστοποίηση από την ΤτΕ για ασφαλιστικές εργασίες στρέφονται και προς μεγάλα μεσιτικά σχήματα. Υπολογίζεται ότι πάνω από 500 τραπεζοϋπάλληλοι που έφυγαν με εθελούσιες εξόδους από τις 4 συστημικές τράπεζες έχουν καταφύγει προς τον ασφαλιστικό κλάδο για τη δεύτερη καριέρα τους. Πολύ λιγότερες περιπτώσεις έχουν ενδιαφερθεί να στήσουν το δικό τους πρακτορειακό γραφείο.

Η μεγαλύτερη εισροή τραπεζοϋπαλλήλων προς την ασφαλιστική αγορά προέρχεται από την Εθνική Τράπεζα και την Τράπεζα Πειραιώς, οι οποίες και ενθάρρυναν τα πρώην τραπεζικά στελέχη να ασχοληθούν με τις ασφαλίσεις. Λιγότεροι προέρχονται από την Alpha Bank, ενώ έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον από πρώην στελέχη της Εurobank για στελέχωση συγκεκριμένων κλάδων της Εurolife.

Διίστανται οι απόψεις στη διαμεσολάβηση

Οι περισσότεροι διαμεσολαβητές δηλώνουν ότι θα ήθελαν ένα πρώην τραπεζοϋπάλληλο για συνεργάτη πωλήσεων γιατί θα μπορούσε να τους φέρει νέο πελατολόγιο μέσα από το δίκτυο των τραπεζών. Επίσης εάν είναι πιστοποιημένος και για επενδύσεις θα μπορούσε να δώσει ώθηση στις πωλήσεις επενδυτικών προϊόντων, ενώ θα μπορούσε να βοηθήσει και στην προώθηση άλλων τραπεζικών προϊόντων.

Υπάρχει βεβαίως και η πιθανότητα οι πρώην τραπεζοϋπάλληλοι χρησιμοποιήσουν το παλαιότερο πελατολόγιό τους που είχαν στην τράπεζα και συνεργάζονταν με τη δική τους ασφαλιστική και το στρέψουν προς άλλες εταιρείες. Για παράδειγμα, κάποιος που εργάζονταν στην ΕΤΕ και ασφάλιζε ως τραπεζοϋπάλληλος στην Εθνική Ασφαλιστική, μπορεί πλέον ως ανεξάρτητος επαγγελματίας να στρέψει τους παλαιούς ασφαλισμένους του σε άλλες ασφαλιστικές. Αυτός ο φόβος υπάρχει και στις εταιρείες που συνεργάζονταν με την Τράπεζα Πειραιώς (Ergo κυρίως) και στην AXA που συνεργάζεται με την Alpha Bank και στην Eurolife που συνεργάζεται με την Eurobank.

Underwriter Editors

Η συντακτική ομάδα του Underwriter επεξεργάζεται καθημερινά τα δεδομένα της ασφαλιστικής βιομηχανίας και τα παρουσιάζει με τον χαρακτηριστικό της τρόπο: Πρακτικά, Περιεκτικά και επί της Ουσίας.

Underwriter.gr - Το δεξί χέρι του ασφαλιστή.

2 απαντήσεις στο Τραπεζοϋπάλληλοι εισέρχονται στην ασφαλιστική αγορά

  1. Ο/Η Nikos λέει:

    Θα δούνε τι εστί βερύκοκο!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ:
Έκθεση Παγκόσμιου Πλούτου 2019 της Allianz

Τα χρηματοοικονομικά περιουσιακά στοιχεία παγκοσμίως μειώνονται για πρώτη φορά, μετά την οικονομική κρίση Η σύγκλιση μεταξύ των φτωχότερων και των...

Close