Στατιστικά για ΤΕΑ και Ιδρύματα Επαγγελματικών Παροχών

9 Απριλίου 2021

Τα Στατιστικά Στοιχεία των Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης και των Ιδρυμάτων Επαγγελματικών Συνταξιοδοτικών Παροχών για το δ’ τρίμηνο του 2020 έδωσε στη δημοσιότητα η Τράπεζα της Ελλάδος:

Οι συνολικές καταθέσεις των Ταμείων ήταν 212 εκατ. ευρώ στο τέλος της περασμένης χρονιάς - ενώ ένα ακόμη χρόνο πριν, στο τέλος του 2019, ήταν 192 εκατομμύρια ευρώ.

Η συνολική αξία του ενεργητικού των Ταμείων ανέρχεται σε 1.648 εκατ. ευρώ στο τέλος του δ’ τριμήνου του 2020.

Η αξία των συνολικών τοποθετήσεων των Ταμείων σε χρεωστικούς τίτλους ήταν 731 εκατ. ευρώ στο τέλος του 2020. Η αξία των τοποθετήσεων σε μετοχές/μερίδια επενδυτικών οργανισμών ανήλθε σε 388 εκατ. ευρώ από 354 εκατ. ευρώ το προηγούμενο τρίμηνο και 346 εκατ. ευρώ το δ’ τρίμηνο του 2019.

Τέλος, η αξία των τοποθετήσεων σε μετοχές και άλλες συμμετοχές σε κεφάλαιο πλην μετοχών/μεριδίων επενδυτικών οργανισμών ανήλθε σε 276 εκατ. ευρώ από 214 εκατ. ευρώ το προηγούμενο τρίμηνο και 199 εκατ. ευρώ το δ’ τρίμηνο του 2019.

Underwriter Editors

Η συντακτική ομάδα του Underwriter επεξεργάζεται καθημερινά τα δεδομένα της ασφαλιστικής βιομηχανίας και τα παρουσιάζει με τον χαρακτηριστικό της τρόπο: Πρακτικά, Περιεκτικά και επί της Ουσίας.

Underwriter.gr - Το δεξί χέρι του ασφαλιστή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ:
Αλ. Σαρρηγεωργίου: Ανάπτυξη με συνέπεια και υγεία σε κάνει σοβαρό παίκτη

Αλλάζουν "αρχιτεκτονική" τα προϊόντα της Eurolife FFH - στα χέρια του πελάτη η επιλογή και η αλλαγή των καλύψεων. Ασφάλιστρα 448,65 εκατ....

Close