Υγεία - Περιουσία: "η κυβέρνηση ακούει", λέει η ΕΑΕΕ

30 Σεπτεμβρίου 2019

Καλά τα νέα για την αλλαγή στο ασφαλιστικό, ωστόσο η ατζέντα των συνομιλιών μεταξύ κυβέρνησης - ασφαλιστικής αγοράς περιλαμβάνει και κάποιες πρώτες σκέψεις για συμπράξεις στην υγεία και στην υποχρεωτική ασφάλιση σεισμού.

Σε αυτή τη φάση η κυβέρνηση απλά "ακούει" όπως είπε η Γενική Διευθύντρια ΕΑΕΕ Μαργαρίτα Αντωνάκη στην Συνέντευξη Τύπου με την οποία ολοκληρώθηκε η φετινή 21η πρώτη Συνάντηση Ασφαλιστών - Αντασφαλιστών στην Ύδρα. Προτεραιότητα έχουν οι συντάξεις ωστόσο η κυβέρνηση δείχνει ενδιαφέρον και βρίσκεται σε επαφή με την Ένωση για να δει πώς θα μπορούσε να προστατευθεί ο Έλληνας από μια μεγάλη φυσική καταστροφή.

Στην Ελλάδα σε περιπτώσεις μαζικών καταστροφών το κράτος ανακοινώνει κάποια χρηματική υποστήριξη στους πληγέντες χωρίς να είναι σίγουρο αν αυτή καταβάλλεται τελικά στο σύνολό της – το σίγουρο είναι ότι καθυστερεί επί μήνες και δεν φτάνει για να αντικαταστήσει ο πολίτης το σπίτι του. Δεν είναι δουλειά του κράτους άλλωστε κάτι τέτοιο. Το κράτος είναι υποχρεωμένο να αντικαταστήσει μόνο τις υποδομές - όχι το κάθε σπίτι που θα ραγίσει.

Υπάρχει λοιπόν εδώ ένα κενό για το οποίο η κυβέρνηση ακούει -όπως είπαμε και παραπάνω- και η ασφαλιστική αγορά ετοιμάζει συγκεκριμένο πλάνο ενεργειών να της προτείνει.

Στην Ένωση έχει συγκροτηθεί ομάδα εργασίας με επικεφαλής τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΑΧΑ Ασφαλιστική, Ερρίκο Μοάτσο. Ο ίδιος και οι συνεργάτες του είχαν ήδη πέρυσι Costa Navarino παρουσιάσει πρόταση - μελέτη βασισμένη στις διεθνείς πρακτικές, αλλά λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες της Ελλάδας.

ΣΔΙΤ στην  ΥΓΕΙΑ

Η κεντρική ιδέα είναι κάποιες πτέρυγες στα δημόσια νοσοκομεία - όπου υπάρχουν - να αναβαθμιστούν. Σε αυτές θα απασχολούνται γιατροί του δημοσίου, οι οποίοι όμως θα αμείβονται από την ιδιωτική ασφαλιστική εταιρεία. Ειδικά για αυτού του τύπου τη νοσηλεία θα δημιουργηθούν ειδικά προγράμματα, πιο οικονομικά και άρα πιο προσβάσιμα.

Underwriter Editors

Η συντακτική ομάδα του Underwriter επεξεργάζεται καθημερινά τα δεδομένα της ασφαλιστικής βιομηχανίας και τα παρουσιάζει με τον χαρακτηριστικό της τρόπο: Πρακτικά, Περιεκτικά και επί της Ουσίας.

Underwriter.gr - Το δεξί χέρι του ασφαλιστή.

4 απαντήσεις στο Υγεία - Περιουσία: "η κυβέρνηση ακούει", λέει η ΕΑΕΕ

  1. […] Οι δύο πλευρές είναι πλέον τακτικοί συνομιλητές και μάλιστα στην ατζέντα των συνομιλιών τους δεν είναι μόνο το νέο ασφαλιστικό σύστημα των τριών πυλώνων αλλά και οι συμπράξεις στους τομείς της υγείας και των φυσικών καταστροφών. (Διαβάστε: λινκ το δεύτερο σημερινό θέμα νιουσλέτερ) […]

  2. […] Οι δύο πλευρές είναι πλέον τακτικοί συνομιλητές και μάλιστα στην ατζέντα των συνομιλιών τους δεν είναι μόνο το νέο ασφαλιστικό σύστημα των τριών πυλώνων αλλά και οι συμπράξεις στους τομείς της υγείας και των φυσικών καταστροφών. (Διαβάστε: λινκ το δεύτερο σημερινό θέμα νιουσλέτερ) […]

  3. […] της υγείας και των φυσικών καταστροφών. (Διαβάστε: λινκ το δεύτερο σημερινό θέμα νιουσλέτερ)        […]

  4. […] Οι δύο πλευρές είναι πλέον τακτικοί συνομιλητές και μάλιστα στην ατζέντα των συνομιλιών τους δεν είναι μόνο το νέο ασφαλιστικό σύστημα των τριών πυλώνων αλλά και οι συμπράξεις στους τομείς της υγείας και των φυσικών καταστροφών. (Διαβάστε: Υγεία – Περιουσία: "η κυβέρνηση ακούει", λέει η ΕΑΕΕ) […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ:
Νέα δράση του ΣΕΜΑ για τα Παιδικά Χωριά SOS Βάρης

Την αγορά προμηθειών, ηλεκτρονικών ειδών, όπως και άλλων σκευών τα οποία έχει ανάγκη η «υιοθετημένη» από το ΣΕΜΑ οικογένεια στα...

Close