Υδρόγειος 2021: τα καλύτερα αποτελέσματα στην ιστορία της!

19 Απριλίου 2022

Παύλος Κασκαρέλης,
Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Υδρόγειος Ασφαλιστική

Τα υψηλότερα αποτελέσματα της ιστορίας της το 2021

Για την Υδρόγειο Ασφαλιστική, το 2021 ήταν μια ακόμη χρονιά ανάπτυξης, επίτευξης των στρατηγικών της στόχων και αύξησης όλων των οικονομικών της μεγεθών. Στο περιβάλλον έντονης κινητικότητας και ανακατατάξεων της ασφαλιστικής αγοράς, η Υδρόγειος κατάφερε να καταγράψει τα υψηλότερα αποτελέσματα της σχεδόν 50χρονης ιστορίας της.

Με συνολική παραγωγή που ξεπέρασε τα €85 εκ., η Υδρόγειος Ασφαλιστική πέτυχε σημαντική αύξηση του ασφαλισμένου στόλου της, διατηρώντας τη θέση της ανάμεσα στις κορυφαίες εταιρείες του κλάδου οχημάτων, σημείωσε αύξηση 4% στους λοιπούς – εκτός οχημάτων κλάδους και έκανε με επιτυχία την είσοδό της στον κλάδο ασφαλίσεων υγείας.

Οι καταβληθείσες αποζημιώσεις προς τους ασφαλισμένους άγγιξαν τα €30 εκ. ενώ τα τεχνικά αποθέματα ξεπέρασαν τα €138 εκ.. Το σύνολο των επενδύσεων και των ενσώματων περιουσιακών στοιχείων αυξήθηκε σε €214,2 εκ. με τον δείκτη Φερεγγυότητας να ισχυροποιείται κατά 8,4 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με το 2020, ισχυρό πειστήριο της υψηλής φερεγγυότητας της Εταιρείας.

Οικονομικά Αποτελέσματα 31.12.2021

Σύμφωνα με τα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα

Ενεργητικό
Το σύνολο του ενεργητικού διαμορφώθηκε στα €247,0 εκ., ενισχυμένο σε σχέση με την 31.12.2020 (€238,0 εκ.).

Επενδύσεις
Το σύνολο των επενδύσεων και των ενσώματων περιουσιακών στοιχείων ανήλθε σε €214,2 εκ. από €202,3 εκ. κατά την προηγούμενη οικονομική χρήση.

Ίδια κεφάλαια
Τα ίδια κεφάλαια της Εταιρείας εμφανίζονται ενισχυμένα και διαμορφώνονται στα €91,3 εκ. έναντι €77,4 εκ. την 31.12.2020.

SCR Ratio
Ο δείκτης επιλέξιμων ιδίων κεφαλαίων προς κεφαλαιακή απαίτηση φερεγγυότητας (SCR Ratio) διαμορφώνεται στο 178,7% έναντι 170,3% του αντιστοίχου δείκτη κατά την 31.12.2020.

Αποθέματα
Τα αποθέματα της Εταιρείας ανέρχονται στα €138,1 εκ. έναντι €143,0 εκ. κατά την 31.12.2020.

Κερδοφορία
Τα κέρδη προ φόρων της Εταιρείας ανήλθαν σε €20,2 εκ. από €17,7 εκ. κατά την 31.12.2020.

Παραγωγή
H παραγωγή ανήλθε σε €85,1 εκ. από €84,5 εκ. κατά την 31.12.2020

Νέο My Ydrogios App

Tο My Ydrogios App, η mobile εφαρμογή για τους ασφαλισμένους της Υδρογείου, είναι διαθέσιμη σε νέα εμπλουτισμένη έκδοση, που ενσωματώνει πλέον όλες τις δυνατότητες της αντίστοιχης ψηφιακής πλατφόρμας.

Οι ασφαλισμένοι μπορούν από τις κινητές τους συσκευές να έχουν πρόσβαση σε μία σειρά από εξαιρετικά χρήσιμες δυνατότητες: να βλέπουν τα συμβόλαιά τους ανά κλάδο ασφάλισης, να ενημερώνονται για τη διάρκειά τους, τις καλύψεις και τα ασφάλιστρα, να κάνουν λήψη του συμβολαίου και άλλων χρήσιμων εγγράφων, να λαμβάνουν και να στέλνουν δικαιολογητικά, να πληρώνουν τα ασφάλιστρα και να βλέπουν και το ιστορικό πληρωμών τους. Ακόμη, να παρακολουθούν την πορεία εξέλιξης των αιτημάτων αποζημίωσής τους βλέποντας πληροφορίες σχετικές με κάθε αίτημα (ημερομηνίες, εμπλεκομένους, στοιχεία διακανονιστή, κ.ά.). Τέλος βλέπουν τα στοιχεία του ασφαλιστικού τους διαμεσολαβητή και επικοινωνούν μαζί του με ένα κλικ.

Σε περίπτωση τροχαίου ατυχήματος ή βλάβης οι ασφαλισμένοι μπορούν μέσω του App να κάνουν άμεση κλήση Φροντίδας Ατυχήματος ή Οδικής Βοήθειας και να βρίσκουν τα κοντινότερα συνεργαζόμενα συνεργεία για την επισκευή του οχήματός τους χωρίς κόστος μετά από ατύχημα υπαιτιότητας τρίτου. Το My Ydrogios App διατίθεται δωρεάν από τα ηλεκτρονικά καταστήματα των Google και Apple.

Underwriter Editors

Η συντακτική ομάδα του Underwriter επεξεργάζεται καθημερινά τα δεδομένα της ασφαλιστικής βιομηχανίας και τα παρουσιάζει με τον χαρακτηριστικό της τρόπο: Πρακτικά, Περιεκτικά και επί της Ουσίας. Underwriter.gr - Το δεξί χέρι του ασφαλιστή.

Μία απάντηση στο Υδρόγειος 2021: τα καλύτερα αποτελέσματα στην ιστορία της!

  1. Ο/Η ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΖΑΝΗΣ λέει:

    ΜΠΡΑΒΟ ΠΑΥΛΟ, ΜΠΡΑΒΟ Αγαπητέ μου ΤΑΣΟ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΝΩΤΕΡΑ !!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ:
Ποια μέσα χρησιμοποιούν οι Έλληνες για ενημέρωση

Ο κλάδος των μέσων ενημέρωσης στην Ελλάδα χαρακτηρίζεται από έντονο ψηφιακό χαρακτήρα και κατακερματισμό με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να...

Close