Υπ. Ανάπτυξης & Δήμος Αθηναίων συνάντησαν Ελβετούς επιχειρηματίες

20 Σεπτεμβρίου 2019

Με πρωτοβουλία του Ελβετικού εθνικού φορέα Entrepreneurs’ Roundtable (Στρογγυλή Τράπεζα Επιχειρηματιών- ERT), πραγματοποιήθηκε συνάντηση στην Αθήνα μεταξύ εκπροσώπων της ελληνικής κυβέρνησης και Ελβετών επιχειρηματιών, με σκοπό την τόνωση των διμερών σχέσεων και την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα. Η συνάντηση έλαβε χώρα στο Ξενοδοχείο Four Seasons Astir Palace, στη Βουλιαγμένη, στις 22 Αυγούστου.

Άδωνις Γεωργιάδης, Νικόλαος Μακρόπουλος, Κώστας Μπακογιάννης, Δημήτρης Καλίας

Στα πλαίσια της στρατηγικής της νέας κυβέρνησης για την ενίσχυση του μακροπρόθεσμου αναπτυξιακού δυναμικού της χώρας, φέτος το ενδιαφέρον του ERT στράφηκε στην Ελλάδα. Στη συνάντηση αυτή, τα δύο μέρη είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν σχετικά με το νέο πολιτικό, οικονομικό και ρυθμιστικό πλαίσιο της χώρας με σκοπό την υποστήριξη της καινοτόμου και εξωστρεφούς επιχειρηματικότητας και την προώθηση ξένων επενδύσεων στην Ελλάδα.

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, και οι Υφυπουργοί  Ανάπτυξης & Επενδύσεων – Βιομηχανία & Εμπόριο, Νίκος Παπαθανάσης, Έρευνας & Τεχνολογίας, Χρίστος Δήμας, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Δημόσιες Επενδύσεις και ΕΣΠΑ, Γιάννης Τσακίρης, ο νέος Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης καθώς και ο Νικόλαος Μακρόπουλος, Αντιδήμαρχος Ανάπτυξης, Επιχειρηματικότητας και Επενδύσεων του Δήμου Αθηναίων και Πρόεδρος της ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική.

Κατά την ομιλία του ο Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων έκανε λόγο για τον στόχο που έχει θέσει η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη να υποστηρίξει μεγάλα και σημαντικά έργα, ενώ για τους τομείς ευθύνης τους μίλησαν και οι παρευρισκόμενοι Υφυπουργοί, με κοινό στόχο την αύξηση και υλοποίηση επενδύσεων στην Ελλάδα.

Ο Αντιδήμαρχος, Νικόλαος  Μακρόπουλος, αναφέρθηκε στον στόχο του Δήμου Αθηναίων να αποτελέσει επενδυτικό πρότυπο για τη χώρα σημειώνοντας ότι η παρουσία των μελών του Entrepreneurs’ Roundtable αναδεικνύει την ευκαιρία που έχει η Αθήνα να προσελκύσει νέα διεθνή κεφάλαια και να πετύχει τον στόχο της, λειτουργώντας ως εθνικός και πολλά υποσχόμενος επενδυτικός προορισμός.

Εκτός από τους εκπρόσωπους ξένων εταιρειών, ανάμεσά τους και ο Δημήτρης Καλίας, ελληνικής καταγωγής, Διευθύνων Σύμβουλος της VIO Chemicals AG, το παρόν έδωσαν και Έλληνες επιχειρηματίες, όπως ο Samaan Joseph, Πρόεδρος της Tanweer Group, ο Χάρης Δαυίδ, Managing Partner του LEVENTIS GROUP και ο Γιώργος Περιστέρης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ΑΕ.

(Κεντρική Φωτό: Thomas Frutiger, Marc Jaquet, Δημήτρης Καλίας, Pascal Forster, Daniel Model, Άδωνις Γεωργιάδης, Νικόλαος Μακρόπουλος, Κώστας Μπακογιάννης)

Στιγμιότυπα από την εκδήλωση: 

Νίκος Παπαθανάσης, Άδωνις Γεωργιάδης, Γιώργος Περιστέρης

Χάρης Δαυίδ, Νικόλαος Μακρόπουλος

Δημήτρης Καλίας, Thomas Ladner, Έφη Βαγενά, Χρίστος Δήμας

Daniel Aegerter, Pascal Forster, Κώστας Μπακογιάννης

Χάρης Δαυίδ, Νικόλαος Μακρόπουλος, Άδωνις Γεωργιάδης

Νικόλαος Μακρόπουλος , Joseph Samaan

Κώστας Μπακογιάννης , Γιώργος Περιστέρης

Daniel Aegerter

Underwriter Editors

Η συντακτική ομάδα του Underwriter επεξεργάζεται καθημερινά τα δεδομένα της ασφαλιστικής βιομηχανίας και τα παρουσιάζει με τον χαρακτηριστικό της τρόπο: Πρακτικά, Περιεκτικά και επί της Ουσίας.

Underwriter.gr - Το δεξί χέρι του ασφαλιστή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ:
ΠΣΣΑΣ: Η ΝΝ τιμωρεί την εμπιστοσύνη των συνεργατών τηs μη εφαρμόζονταs τον Νόμο!

Το ΔΣ του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ (Π.Σ.Σ.Α.Σ.) από την πρώτη στιγμή που έλαβε γνώση των όρων της σύμβασης,...

Close