Χάπι της Google θα εντοπίζει τον καρκίνο

24 Νοεμβρίου 2014

Με την βοήθεια της προηγμένης τεχνολογίας, η Google φιλοδοξεί να φέρει την επανάσταση στον τομέα της πρόληψης ασθενειών τελειοποιώντας στο εργαστήριο ένα χάπι που θα ανιχνεύει σοβαρές παθήσεις, όπως ο καρκίνος ή το έμφραγμα και το εγκεφαλικό, όταν βρίσκονται σε αρχικό, "αθέατο" στάδιο. Το χάπι θα περιέχει "νανοσωματίδια" τα οποία θα εισέρχονται στον οργανισμό μέσω της κατάποσης και θα κυκλοφορούν στο αίμα ανιχνεύοντας  κάποιους "βιολογικούς δείκτες" που μαρτυρούν την ύπαρξη ή όχι της ασθένειας. Τα αποτελέσματα θα εμφανίζονται σε ένα περικάρπιο στο χέρι του εξεταζόμενου, το οποίο μέσω αισθητήρων, θα λαμβάνει σήματα από τα νανοσωματίδια.

Με τον έγκυρο εντοπισμό ακόμα και των ανεπαίσθητων μεταβολών στη βιοχημική σύσταση του οργανισμού, φαίνεται αν υποβόσκει κάποια ασθένεια.

Σύμφωνα με το BBC, η τεχνολογία που αναπτύσσει η Google βρίσκεται ακόμη σε πρώιμο στάδιο. Το καινοτόμο αυτό project, έχει αναλάβει το “Google X”, το τμήμα έρευνας και τεχνολογικής πρωτοπορίας της εταιρείας.

Underwriter Editors

Η συντακτική ομάδα του Underwriter επεξεργάζεται καθημερινά τα δεδομένα της ασφαλιστικής βιομηχανίας και τα παρουσιάζει με τον χαρακτηριστικό της τρόπο: Πρακτικά, Περιεκτικά και επί της Ουσίας.

Underwriter.gr - Το δεξί χέρι του ασφαλιστή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ:
ΕΙΑΣ: Σεμινάριο για την ασφάλιση επαγγελματικής ευθύνης

Το Σεμινάριο είναι διάρκειας οκτώ (8) εκπαιδευτικών ωρών και θα πραγματοποιηθεί στις αίθουσες διδασκαλίας του εκπαιδευτικού κέντρου του Ε.Ι.Α.Σ. (Λ....

Close