Χορηγός στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης η Eurolife

13 Νοεμβρίου 2014

Η Eurolife ERB Ασφαλιστική, πιστή στην αντίληψη ότι η έξοδος της πατρίδας μας από τη μεγάλη οικονομική και κοινωνική κρίση θα πραγματοποιηθεί γρηγορότερα, εάν ενισχύσουμε συγχρόνως την οικονομική και την πολιτιστική μας προσπάθεια, στηρίζει μια ακόμα πρωτοβουλία του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης.

Πρόκειται για την αρχαιολογική έκθεση «ΙΑΣΙΣ. Υγεία, Νόσος, Θεραπεία από τον Όμηρο στο Γαληνό», που αφορά στο διαχρονικό ζήτημα της ανθρώπινης Υγείας. Η έκθεση παρουσιάζει την εξέλιξη των αρχαίων θεραπευτικών πρακτικών και καλύπτει το χρονικό διάστημα περίπου από το 1200 π.Χ. έως τον 3ο αιώνα μ.Χ.

Η έκθεση περιλαμβάνει σχεδόν 300 αρχαία αντικείμενα από 41 μουσεία της Ελλάδας, της Κύπρου, της Ιταλίας, της Γαλλίας, της Μεγάλης Βρετανίας, της Δανίας, και της Ολλανδίας και διαρθρώνεται σε τρεις ενότητες: Υγεία, Νόσος, Θεραπεία.

Η Eurolife ERB Ασφαλιστική είναι χορηγός στα εκπαιδευτικά προγράμματα της Έκθεσης. Αυτά εξελίσσονται καθημερινά στο πλαίσιο της Έκθεσης, παρουσιάζονται από ειδικούς αρχαιολόγους – μουσειοπαιδαγωγούς του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης, διαρκούν ενενήντα λεπτά και περιλαμβάνουν:

•        Εισαγωγή με προβολή PowerPoint για την καθημερινή ζωή στην Αρχαία Ελλάδα, με έμφαση στα θέματα της υγείας, της διατροφής και τις θεραπευτικές ιδιότητες των βοτάνων.

•        Διαδραστική ξενάγηση και διανομή εντύπου με δραστηριότητες.

•        Συζήτηση και προτάσεις για δραστηριότητες στην τάξη.

Στόχος του προγράμματος είναι η γνωριμία των παιδιών με τον κόσμο του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης και την καθημερινή ζωή στην Αρχαία Ελλάδα, με έναν δημιουργικό και ευχάριστο τρόπο.

Στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού τμήματος της έκθεσης, στο οποίο είναι χορηγός η  Εuroilife ERB Ασφαλιστική, περιλαμβάνονται επίσης:

•        Εικαστικές δραστηριότητες για το νηπιαγωγείο.

•        Εκπαιδευτικό φυλλάδιο με δραστηριότητες για το δημοτικό και το γυμνάσιο.

•        Παρουσίαση μίας Μουσειοσκευής με θέμα την υγεία, τη διατροφή και τις θεραπευτικές ιδιότητες των βοτάνων στην αρχαία Ελλάδα, με πιστά αντίγραφα επιλεγμένων εκθεμάτων από τη μόνιμη συλλογή, καθώς και εκπαιδευτικό υλικό (βιβλία, έντυπα, cd με εικόνες και εκπαιδευτικά παιχνίδια).

Στα Εκπαιδευτικά Προγράμματα εκτιμάται ότι συμμετέχουν ετησίως 15.000 περίπου μαθητές όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων.

Σε αυτή την προσπάθεια, η Eurolife ERB Ασφαλιστική, συμμετέχει με υπερηφάνεια.

Underwriter Editors

Η συντακτική ομάδα του Underwriter επεξεργάζεται καθημερινά τα δεδομένα της ασφαλιστικής βιομηχανίας και τα παρουσιάζει με τον χαρακτηριστικό της τρόπο: Πρακτικά, Περιεκτικά και επί της Ουσίας.

Underwriter.gr - Το δεξί χέρι του ασφαλιστή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ:
Report: Το Anytime σταθερά ηγέτης στo Ίντερνετ - χάνει μερίδιο από τους online ανταγωνιστές

Το Underwriter πραγματοποίησε πρωτοποριακή έρευνα, που γίνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, και παρουσιάζει αναλυτικά στοιχεία από την διαφήμιση των ασφαλιστικών...

Close