Skip to content

Χριστίνα Φυτέα: μια ισχυρή γυναικεία παρουσία στη διαμεσολάβηση

Επιτυχημένη επιχειρηματίας – διευθύντρια του ασφαλιστικού γραφείου Παρόν, με ενεργή συμμετοχή στο Δ.Σ. του ΠΣΣΑΣ και ταυτόχρονα μητέρα και σύζυγος, η υπερ-δραστήρια Χριστίνα Φυτέα ανέλαβε πρόσφατα Πρόεδρος της νεο-συσταθείσας Επιτροπής Γυναικείας Επιχειρηματικότητας του ΕΕΑ. 

Του Νίκου Σακελλαρίου

Στόχος της Επιτροπής είναι μέσω της δικτύωσης αλλά και της ενημέρωσης και εκπαίδευσης σε νέες τεχνολογίες και εργαλεία χρηματοδότησης, να βοηθήσει στην ανάπτυξη της γυναικείας επιχειρηματικότητας. Ήδη έχουν πραγματοποιηθεί δύο πολύ πετυχημένες συναντήσεις, η μία με θέμα «Γυναικεία Επιχειρηματικότητα & Ψηφιακή Καινοτομία» και η δεύτερη με θέμα την «Αισθητική και τη Γυναικεία Επιχειρηματικότητα»Οι δύο εκδηλώσεις προέβαλαν γυναικεία success stories, ανέδειξαν τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες, αλλά και την προστιθέμενη αξία που της προσδίδει η καλλιέργεια εσωτερικού κόσμου και εξωτερικής ομορφιάς. Η ανταπόκριση των γυναικών από τον πολιτικό, επιχειρηματικό και κοινωνικό στίβο ήταν εντυπωσιακή και έδωσε το έναυσμα να αρχίσουν να προετοιμάζονται ανάλογες πρωτοβουλίες και εκτός Αττικής. Για το σκοπό αυτό έχει συσταθεί το Εθνικό Επιμελητηριακό Δίκτυο Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών (ΕΕΔΕΓΕ) στο οποίο η Χριστίνα Φυτέα είναι επίσης μέλος.

Οι πεποιθήσεις για την ασφαλιστική διαμεσολάβηση

Έχοντας αυστηρά κριτήρια για τον επαγγελματία ασφαλιστή, κρατά τον συναισθηματισμό και την ανθρώπινη προσέγγιση που πιστεύει πως πρέπει να έχει απέναντι στον πελάτη του. Οι εποχές που ο στόχος του ήταν μόνο να πουλήσει έχουν περάσει ανεπιστρεπτί σημειώνει και πλέον ο διαμεσολαβητής πέρα και πάνω από κάθε τι, είναι σύμβουλος και συμπαραστάτης, που όμως ταυτόχρονα παρέχει υπηρεσίες υψηλού επιπέδου.

Η έλλειψη ασφαλιστικής συνείδησης πιστεύει πως είναι “μύθος”. Ο κόσμος ξέρει τους κινδύνους που αντιμετωπίζει, υποστηρίζει, τους βλέπει παντού γύρω του. Το πρόβλημα δεν είναι η έλλειψη ασφαλιστικής συνείδησης, αλλά η οικονομική δυσχέρεια. Για αυτό και ο ρόλος των ασφαλιστικών συμβούλων είναι να βοηθούν τους πολίτες να ιεραρχούν σωστά τις ανάγκες τους και να κατανοούν τη σημασία και την αξία της ιδιωτικής ασφάλισης.

Για να αναπτυχθεί όμως η αγορά πρέπει οι διαμεσολαβητές να “προχωρούν όλοι μαζί, με διάθεση σωστού και εποικοδομητικού συναγωνισμού”. Δεν υπάρχουν περιθώρια διαχωρισμών και αντιπαλότητας, τονίζει. Από την άλλη, η σχέση των διαμεσολαβητών με τις ασφαλιστικές επιχειρήσεις δεν πρέπει να βασίζεται μόνο στη διεκδίκηση υψηλότερων προμηθειών, αλλά και στη διεκδίκηση καλύτερης εκπαίδευσης και τεχνολογικής υποστήριξης.

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *