Skip to content

Χρόνια Πολλά στον “Πολύτιμο” Επαγγελματία Ασφαλιστικό Σύμβουλο!

Εδώ και αρκετά χρόνια έχει καθιερωθεί στις 17/09 μαζί με την εορτή της Πίστεως, Αγάπης, Ελπίδας και Σοφίας να γιορτάζεται και η ημέρα του Ασφαλιστικού συμβούλου.

Χρόνια πολλά λοιπόν, στους επαγγελματίες που με μεγάλη αγάπη και υπομονή στις αρνητικές, λανθασμένες γενικεύσεις της κοινωνίας και στις άμυνες του μυαλού του πολίτη και κόντρα στην έλλειψη παιδείας πρόληψης και μακροπρόθεσμου σχεδιασμού της κοινωνίας μας, παλεύουν σε αντίξοες συνθήκες στην οικονομία και στο θεσμό μας.

Είναι οι μόνοι που “μπορούν και πρέπει” να εκπαιδεύσουν το μυαλό του πολίτη καταρχήν για την ανάγκη μελλοντικού σχεδιασμού απροσδόκητων καταστάσεων και μετά να ερευνήσουν και να συνθέσουν τον κατάλληλο για κάθε περίπτωση συνδυασμό των εργαλείων που υπάρχουν στον ασφαλιστικό θεσμό, να τα προσαρμόσουν στην οικονομική δυνατότητα του κάθε πολίτη – οικογενειάρχη – επιχειρηματία και να εξασφαλίσουν και την οικονομική βιωσιμότητά του έναντι κινδύνων αλλά και να δημιουργήσουν “την αίσθηση ασφάλειας” που αποτελεί παράγοντα ευημερίας ακόμα και αν δε συμβεί ποτέ κάποιος κίνδυνος.

Είναι ο μόνος επαγγελματίας που όχι μόνο με τα εργαλεία που διαθέτει, αλλά και με την επαγγελματική του παρουσία, αν το κάνει σωστά – επαγγελματικά – επιστημονικά και ανθρώπινα, προσφέρει “αίσθηση ασφάλειας” σε εποχές μεγάλης ανασφάλειας.

Είναι ίσως ο σημαντικότερος σύμβουλος στην κοινωνία, καταλύτης στην άνοδο του συντελεστή βιωσιμότητας οικογενειών και επιχειρήσεων στη σημερινή εποχή και δεν μπορεί να αντικατασταθεί από κανέναν.

Είναι ο μόνος που μπορεί να εξηγήσει στον πολίτη τις δραματικές αλλαγές στην κοινωνική ασφάλιση και την απολύτως επικίνδυνη μείωση σημαντικότατων παροχών, όπως η σύνταξη χηρείας και ανικανότητας.

Να αναλύσει στους επιχειρηματίες όλους τους “νέους κινδύνους” που η σύγχρονη οικονομία και τεχνολογία έχουν δημιουργήσει για τις επιχειρήσεις και απειλούν την βιωσιμότητα τους.

Είναι ο επαγγελματίας που μπορεί να αποδείξει ότι η σωστή ασφάλιση είναι “η πιο έξυπνη χρηματοοικονομική ιδέα κοινωνικής συμμαχίας με εμπορικό χαρακτήρα στην οποία κερδίζουν όλα τα μέρη που συμμετέχουν”.

Να εξηγήσει πώς γίνεται πραγματικότητα το χρηματοοικονομικό θαύμα “οι πολλοί να υποστηρίζουν τους λίγους που έχουν “ανάγκη”, το θαύμα – τα λίγα ευρώ ασφαλίστρων να γίνονται χιλιάδες ευρώ “ακριβού χρήματος ανάγκης” ακριβώς όταν τα χρειαστείς, όσες φορές και αν τα χρειαστείς .

Όλη αυτή η επιστημονική συμβουλευτική, αλλά και το πραγματικό ενδιαφέρον και η αγάπη για τον άνθρωπο – συμπολίτη μας δεν μπορεί “να πουληθεί” σε κανέναν γκισέ και σε καμία ιστοσελίδα!

Χρόνια πολλά λοιπόν συνάδελφε Επαγγελματία Ασφαλιστικέ Σύμβουλε!

Πρέπει να αντέξεις κόντρα στους καιρούς και στις σειρήνες, να φανείς ηγέτης με ανυποχώρητη αισιοδοξία, απαράμιλλο πείσμα και επιμονή, με υπέρμετρη πίστη και ενθουσιασμό να συνεχίσεις να προσπαθείς να στέκεσαι δίπλα στον πολίτη και να τον “βοηθήσεις” να είναι “ορθώς προειδοποιημένος”, να δει την πραγματική εικόνα και έτσι να είναι σε θέση να πάρει σωστές αποφάσεις για τα κρίσιμα ζητήματα και αδιέξοδα που βρίσκονται μπροστά του, ειδικά σε αυτήν την εποχή του ριζικού μετασχηματισμού της κοινωνικής ασφάλισης και εν γένει της οικονομίας!

Ακόμα και αν κάποιοι “απορρίψουν” την ιδέα ας το κάνουν “από γνώση και όχι από άγνοια” ή ακόμα χειρότερα από “λανθασμένη πληροφόρηση”!

Ο πολίτης και ο επιχειρηματίας σε έχει ανάγκη ακόμα και αν δεν το συνειδητοποιεί ακόμα πλήρως.

Χρόνια πολλά και στη Σοφία – Πίστη και Ελπίδα!

Με αγάπη και αγωνιστικούς χαιρετισμούς,
Παναγιώτης Λελεδάκης

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *