Skip to content

Χωρίς θέρμανση τα Νοσοκομεία! Στο “έλεος” του χιονιά οι ασθενείς

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει με ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ με τίτλο “Υγειονομικές Μονάδες με προβλήματα στη θέρμανση” για τις πολικές θερμοκρασίες που επικρατούν σε πολλά Νοσοκομεία της χώρας εξ αιτίας έλλειψης πετρελαίου ή της κακής συντήρησης και παλαιότητας των θερμαντικών σωμάτων με τα οποία είναι εξοπλισμένα:

Έλλειψη πετρελαίου, ασυντήρητα τα κλιματιστικά σώματα, απώλειες λόγω κτιριακών προβλημάτων

Καλούμε τον Υπουργό Υγείας να παρέμβει να επιλυθούν τα προβλήματα

Στη χώρα μας επικράτησαν πολικές θερμοκρασίες. Οι θερμοκρασίες συνεχίζουν να είναι χαμηλές και αναμένεται και νέο κύμα κακοκαιρίας.

Παρότι τα περισσότερα Νοσοκομεία φαίνεται ότι έχουν επάρκεια σε πετρέλαιο και τα πολλά έχουν συνδεθεί με φυσικό αέριο αντιμετωπίζουν προβλήματα επειδή είναι ασυντήρητα τα κλιματιστικά σώματα ή είναι πολύ παλαιά και δεν αποδίδουν.

Υπάρχουν Νοσοκομεία που κάνουν οικονομία στο πετρέλαιο για οικονομικούς λόγους. Το ανοίγουν λίγες ώρες με αποτέλεσμα να μην έχουν επαρκή θέρμανση.

Τα κτίρια είναι ασυντήρητα χωρίς μονώσεις, σπασμένα παράθυρα. Εξαιτίας αυτών ακόμη και εάν δουλεύουν τα συστήματα θέρμανσης όλο το 24ωρο δεν αποδίδουν.

Έχουμε αναφερθεί στην κακή κτιριακή κατάσταση των Νοσοκομείων και τις πεπαλαιωμένες υποδομές.

Υπάρχουν Κέντρα Υγείας που δεν έχουν καθόλου θέρμανση. Οι τοπικοί πρατηριούχοι αρνούνται να προμηθεύσουν πετρέλαιο επειδή καθυστερούν να εξοφληθούν.

Κέντρα Υγείας με κτιριακά προβλήματα και απώλειες θέρμανσης. Χαρακτηριστικό αυτό που συμβαίνει στο ΚΥ Ιάσμου που κινδυνεύουν τα μπόιλερ να ανατιναχθούν.

Νοσοκομεία – Κέντρα Υγείας που αντιμετωπίζουν προβλήματα με το κρύο από πρώτη έρευνα που έχουμε κάνει:

Γ.Ν. Ευαγγελισμός: Αν και λειτουργεί με κεντρική θέρμανση όλο το 24ωρο, αλλά υπάρχει θέμα μόνωσης γι’ αυτό και δεν αποδίδει η θέρμανση και υπάρχει κρύο.

Γ.Ν. ΚΑΤ: Το Νοσοκομείο λειτουργεί με κεντρική θέρμανση αλλά δεν έχουν τη δυνατότητα να ζεστάνουν όλους τους χώρους. Χρειάζεται και μηχανική εγκατάσταση και το θέμα είναι τεχνικό. Πολύ χαμηλές θερμοκρασίες όταν έχει κρύο. Όλο το σύστημα θέλει αλλαγή και για θέρμανση αλλά και για ψύξη το καλοκαίρι. Το πρόβλημα είναι πολύ ιδιαίτερο.

ΨΝΑ Δρομοκαΐτειο: Πολλές ημέρες σε Νοσηλευτικά τμήματα υπάρχει έντονο κρύο λόγω βλαβών στα συστήματα θέρμανσης. Το τριήμερο των Θεοφανείων τρία νοσηλευτικά τμήματα ήτα χωρίς θέρμανση και έντονο κρύο.

Γ.Ν. Βόλου: Το Νοσοκομείο λειτουργεί με φυσικό αέριο. Όταν γίνεται βλάβη καθυστερεί η συντήρηση λόγω έλλειψης ανταλλακτικών.

Γ.Ν. Λευκάδας: Το Νοσοκομείο λειτουργεί με πετρέλαιο αλλά δεν ανάβει όλες τις ώρες για οικονομία και έτσι η ζέστη δεν επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες και υπάρχουν διαμαρτυρίες. Ανάβει 2 ώρες το πρωί και μετά ανάβει και το απόγευμα και αυτό δεν αρκεί. Το βράδυ κρυώνουν και ασθενείς και προσωπικό οι οποίοι έχουν διαμαρτυρηθεί.

Γ.Ν. Μεσολογγίου: Δεν λειτουργούν όλη την ημέρα τα καλοριφέρ και συνήθως λειτουργούν νυχτερινές ώρες και πρώτες πρωινές αλλά αυτό δεν αρκεί. Δεν ανάβουν όλο το 24ωρο και έτσι η ζέστη δεν επαρκεί για να καλύπτονται οι ασθενείς και το προσωπικό.

Γ.Ν. Κεφαλλονιάς: Το Νοσοκομείο λειτουργεί με κεντρική θέρμανση αλλά δεν ανοίγει όλο το 24ωρο αποτέλεσμα να υπάρχουν κρύο και φυσικά διαμαρτυρίες.

Γ.Ν. Καραμανδάνειο: Το Νοσοκομείο λειτουργεί με κεντρική θέρμανση αλλά το ανοίγουν μόνο το βράδυ λόγω οικονομίας.

Πανεπιστημιακό Πάτρας: Το Νοσοκομείο λειτουργεί με σώματα υγραερίου. Δεν υπάρχει. Οι χώροι του Νοσοκομείου χρειάζονται συντήρηση μεγάλες απώλειες.

Γ.Ν. Αλεξανδρούπολης: Το Νοσοκομείο λειτουργεί με αέριο. Υπάρχουν προβλήματα χρειάζεται συντήρηση το κτίριο είναι παλαιωμένο.

Γ.Ν. Καλαμάτας: Στο χώρο υποδοχής των επειγόντων περιστατικών δεν επαρκεί η θέρμανση.

Γ.Ν. Κυπαρισσίας: Κάποια τμήματα δεν έχουν επαρκή θέρμανση.

Κ.Υ. Σκιάθου: Δεν έχει καθόλου θέρμανση. Οι πρατηριούχοι της περιοχής αρνούνται να προμηθεύσουν πετρέλαιο θέρμανση.

Κ.Υ. Σκοπέλου: Δεν έχει καθόλου θέρμανση. Οι πρατηριούχοι της περιοχής αρνούνται να προμηθεύσουν πετρέλαιο θέρμανσης.

Κ.Υ. Αριδαίας: Η θέρμανση δεν επαρκεί.

Κ.Υ. Ελευθερούπολης: Είναι πολύ παλιό το κτίριο και δεν επαρκεί η θέρμανση.

Κ.Υ. Ιάσμου: Κτιριακά προβλήματα μεγάλα, έχουν γίνει μόνο μικρές συντηρήσεις. Η σκεπή έχει μεγάλο πρόβλημα. Δεν υπάρχει ζεστό νερό καθόλου.

Κ.Υ. Μετσόβου: Χωρίς καθόλου θέρμανση. Είναι σε διαδικασία προμήθειας πετρελαίου.

Κ.Υ. Κόνιτσας: Ανοίγει δύο ώρες την ημέρα λόγω λιγοστού πετρελαίου.

Κ.Υ. Πραμάντων: Δεν έχουν καθόλου θέρμανση γιατί οι πρατηριούχοι αρνούνται να προμηθεύσουν πετρέλαιο. Δίνουν κάθε φορά μικρή ποσότητα πετρελαίου και περιμένουν να εξοφληθούν. Παράπονα από γιατρούς και ασθενείς.

Κ.Υ. Βουτσαρων: Χωρίς θέρμανση λόγω έλλειψης πετρελαίου.

Επιτακτική η ανάγκη επίλυσης των προβλημάτων με τη θέρμανση από το Υπουργείο Υγείας.

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *