Όμιλος Generali: Διατήρηση κερδοφορίας παρά την πανδημία Covid-19

21 Μαΐου 2020

Τα αποτελέσματα του Ομίλου Generali και με το πέρας του διαστήματος των τριών μηνών κατά το οποίο καταγράφηκε η έξαρση της πανδημίας Covid-19.

Παρά τη διεθνή συγκυρία ο Όμιλος κατάφερε να διατηρήσει την κερδοφορία με λειτουργικό αποτέλεσμα € 1,448 εκατ. (+7.6%) και τη σταθερή κεφαλαιακή του θέση.

O CFO του Ομίλου Generali Cristiano Borean δήλωσε: "Σε μια από τις πιο δύσκολες και αβέβαιες περιόδους των τελευταίων δεκαετιών, με την κατάσταση έκτακτης ανάγκης Covid-19 και τον επακόλουθο ισχυρό μακροοικονομικό και οικονομικό αντίκτυπό της, το επιχειρηματικό μας μοντέλο εξασφάλισε τη λειτουργική συνέχεια του Ομίλου και μας επέτρεψε να διατηρήσουμε το ρόλο μας ως ένας Life-Time Partner στους πελάτες μας. Αυτό είναι επίσης το αποτέλεσμα της συνεχώς αυξανόμενης ψηφιοποίησης των διαδικασιών και των προϊόντων μας, ενός πολυκαναλικού δικτύου διανομής που αξιοποιεί ένα παγκόσμιο δίκτυο πρακτόρων και της διεθνούς διαφοροποίησης. Οι τρεις πρώτοι μήνες του έτους παρουσίασαν καλές λειτουργικές επιδόσεις και επιβεβαίωσαν τη σταθερή κεφαλαιακή θέση του Ομίλου. Τα καθαρά κέρδη επηρεάστηκαν από απομειώσεις λόγω των τρεχουσών επιδόσεων των χρηματοπιστωτικών αγορών ως αποτέλεσμα της παγκόσμιας πανδημίας."

Διαβάστε εδώ περισσότερα στο Δελτίο Τύπου (στα αγγλικά) του Ομίλου.

Underwriter Editors

Η συντακτική ομάδα του Underwriter επεξεργάζεται καθημερινά τα δεδομένα της ασφαλιστικής βιομηχανίας και τα παρουσιάζει με τον χαρακτηριστικό της τρόπο: Πρακτικά, Περιεκτικά και επί της Ουσίας.

Underwriter.gr - Το δεξί χέρι του ασφαλιστή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ:
ΠΟΑΔ: Υπεύθυνος Επικοινωνίας ο Δημήτρης Μουντάκης

Ο κ. Δημήτρης Μουντάκης Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας στο Δ.Σ της Π.Ο.Α.Δ. και εκλεγμένος εκπρόσωπος του Σωματείου ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΩΝ ΧΑΝΙΩΝ...

Close