Όμιλος Generali: επεκτείνεται στην Ασία - εξαγόρασε την ΑΧΑ Μαλαισίας

22 Ιουνίου 2021

Η Generali απέκτησε πλειοψηφικό ποσοστό στην κοινοπραξία AXA Affin και έτσι γίνεται ο δεύτερος μεγαλύτερος ασφαλιστικός όμιλος ζωής στη χώρα. Η συμφωνία πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της στρατηγικής του Ομίλου για απόκτηση ηγετικής θέσης σε αγορές με υψηλές προοπτικές ανάπτυξης.

Πιο συγκεκριμένα η Generali απέκτησε το 70% της AXA Affin Life Insurance και περίπου 53% της AXA Affin General Insurance η οποία θα συγχωνευθεί με την MPI Generali Holding, τον υφιστάμενο στρατηγικό εταίρο της Generali στη Μαλαισία, δίνοντας έτσι στον Όμιλο ηγετική θέση και στην αγορά των γενικών. Η MPI έκλεισε το 2020 με € 287 εκατ. μεικτά εγγεγραμμένα ασφάλιστρα.

Στη Μαλαισία, στην οποία η Generali εισήλθε το 2015, η μεσαία τάξη αυξάνεται γοργά και εξελίσσεται ως η νέα αγοραστική δύναμη ενώ παράλληλα, η ασφαλιστική διείσδυση είναι ακόμη χαμηλή σε σχέση με ωριμότερες αγορές της Ασίας.

Το σύνολο των άνω πράξεων εκτιμάται στα €262 εκ. Η Generali θα πουλά και σε αποκλειστική συμφωνία με το δίκτυο της Affin Bank, προϊόντα ζωής και υγείας. Η Affin Bank είναι η δέκατη μεγαλύτερη τράπεζα στη Μαλαισία.

Η ολοκλήρωση τη συμφωνίας αναμένεται στα μέσα του 2022.

Ο όμιλος της Generali έχει παρουσία σε 50 χώρες στον κόσμο και το 2020 παρουσίασε € 70.7 δισεκατ. ως έσοδα απο ασφάλιστρα.  Αριθμεί περί τους 72.000 υπαλλήλους, έχει ηγετική θέση στην Ευρώπη και αυξανόμενη παρουσία σε Ασία και Λατινική Αμερική. Στην Ασία η έδρα του Ομίλου βρίσκεται στο Χονγκ Κονγκ (κεντρική φωτό) και εκτός από εκεί και τη Μαλαισία δραστηριοποιείται ήδη στη Κίνα, στην Ινδία, την Ινδονησία, τις Φιλιππίνες, την Ταϊλάνδη και το Βιετνάμ.

Underwriter Editors

Η συντακτική ομάδα του Underwriter επεξεργάζεται καθημερινά τα δεδομένα της ασφαλιστικής βιομηχανίας και τα παρουσιάζει με τον χαρακτηριστικό της τρόπο: Πρακτικά, Περιεκτικά και επί της Ουσίας.

Underwriter.gr - Το δεξί χέρι του ασφαλιστή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ:
Βιοιατρική: Νέα διαγνωστικά εργαλεία για την μετά-Covid εποχή

Ο Όμιλος Βιοιατρική εισάγει καινοτόμα εργαλεία για την προαγωγή της υγείας την επομένη της πανδημίας Με νέα ολιστική φιλοσοφία και...

Close