Skip to content

Έκθεση των Απόστολου Γιαγιάνου και Γιάννη Κουτσούρη στο Χώρο Τέχνης ΣΤΟart ΚΟΡΑΗ

ΕΡΓΟ ΓΙΑΓΙΑΝΝΟΥΜέχρι τις 30 Οκτωβρίου, ο Χώρος Τέχνης ΣΤΟart Κοραή της Εθνικής Ασφαλιστικής φιλοξενεί την έκθεση των Απόστολου Γιαγιάνου και Γιάννη Κουτσούρη με τίτλο «Από τον κόσμο των Comics και των Cartoons». Πρόκειται για μια σημαντική έκθεση με αναφορές και προβληματισμούς σε σύγχρονα θέματα που αναδεικνύουν το ταλέντο των δύο καλλιτεχνών.
Ο Απόστολος Γιαγιάννος γεννήθηκε στην Τρίπολη Αρκαδίας το 1945. Σπούδασε γραφικές τέχνες στο Α.Τ.Ι με δασκάλους τον Α. Τάσσο, Η. Δεκουλάκο και Δ. Μυταρά και ζωγραφική στο εργαστήριο ζωγραφικής του Η. Δεκουλάκου. Το εικαστικό έργο του Απόστολου Γιαγιάννου έχει παρουσιαστεί ως τώρα σε πολλές χώρες της Ευρώπης στις Η.Π.Α, τον Καναδά και την Αυστραλία, με ατομικές εκθέσεις και συμμετοχή σε διεθνή art fairs.

ΕΡΓΟ ΓΑΓΙΑΝΝΟΥ-ΚΟΥΤΣΟΥΡΗΟ Γιάννης Κουτσούρης γεννήθηκε στην Αλίαρτο Βοιωτίας το 1944. Σπούδασε γραφικές τέχνες στο Α.Τ.Ι με δασκάλους τον Α. Τάσσο, Α. Αστεριάδη, Η. Δεκουλάκο, Γ. Γεωργιάδη και Σ. Λυδάκη και παράλληλα για τρία χρόνια ήταν κοντά στον Σπύρο Βασιλείου σαν μαθητής και βοηθός του. Έχει οργανώσει πέντε ατομικές εκθέσεις και έχει πάρει μέρος σε τρείς Πανελλήνιες και πάνω από 30 ομαδικές, ενώ έχει τιμηθεί με πολλά βραβεία.

Τα εγκαίνια του χώρου τίμησαν με την παρουσία τους στελέχη και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Ασφαλιστικής κ. Σπύρος Μαυρόγαλος, ο οποίος τόνισε ότι «Θα συνεχίσουμε να επενδύουμε σε δημιουργικές ιδέες ώστε ο Χώρος Τέχνης ΣΤΟart Κοραή να γίνει ένα σημείο αναφοράς και δημιουργίας».

Ο καλλιτεχνικός πολυχώρος «ΣΤΟart ΚΟΡΑΗ» φιλοξενεί στο ισόγειο εκθέσεις καλλιτεχνών χωρίς εμπορική εκμετάλλευση, ενώ στον πρώτο όροφο στεγάζεται το Αρχείο Νεοελληνικής Τέχνης του κ. Δ. Παπαγεωργόπουλου.

Περισσότερες πληροφορίες στο www.stoart.gr.
facebook.com/stoartkorai

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *