Skip to content

Ένωση και (νέα) Εξουσία: μια σχέση υπό διαμόρφωση

Ένα κομμάτι “και για τη χώρα”, έκοψε  από την πρωτοχρονιάτικη πίττα της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος ο Πρόεδρος της (και CEO της Eurolife), Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου –  υποδηλώνοντας ίσως τη νέα, πολιτικά, σελίδα που γύρισε η Ελλάδα και την ευχή του για ευημερία και πρόοδο..

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τρίτη, και σε αυτήν παρευρέθηκαν εκπρόσωποι όλων των εταιρειών, εκπρόσωποι των Εποπτικών Αρχών και των σωματείων Διαμεσολάβησης και εργαζομένων. Οι χαιρετισμοί ήταν σύντομοι και η όλη συνάντηση ήταν περισσότερο μια ευκαιρία για κουβεντούλα και ανταλλαγή απόψεων.

Το φλουρί έπεσε στον  Σπύρο Μαυρόγαλο,  Διευθύνων Σύμβουλο της Εθνικής Ασφαλιστικής. 

Ο Πρόεδρος τόνισε ότι η Ένωση έχει πολύ καλές σχέσεις με την Εποπτική Αρχή και στενή συνεργασία, μιας και πάρα πολλά θα αλλάξουν σε νομοθετικό και εποπτικό επίπεδο με αφορμή την εφαρμογή του Solvency II. 

Πέρα ωστόσο από τα φλέγοντα ζητήματα στο εσωτερικό της αγοράς, οι πολύ καλές σχέσεις θα πρέπει να είναι και στόχος της επαφής με τη νέα Κυβερνητική εξουσία, η οποία αποτελείται από πρόσωπα με τα οποία η Ένωση δεν έχει συνομιλήσει ποτέ στο παρελθόν.

Η πρόκληση για την Ένωση είναι να  πετύχει μια σχέση εμπιστοσύνης με τη νέα Κυβέρνηση, στην οποία θα πρέπει να προσπαθήσει να έρθει κοντά, να την πείσει για την χρησιμότητά της στην ελληνική κοινωνία και για το ποιός ακριβώς είναι ο σωστός τρόπος για να αναπτυχθεί περαιτέρω.

Η Ιδιωτική Ασφάλιση ενδεχομένως θα διεκδικήσει συμπληρωματικό ρόλο στα κοινωνικά συστήματα ασφάλισης και επειδή η νέα Κυβέρνηση δεν έχει ξεκαθαρίσει τις θέσεις της, είναι ανάγκη η Ένωση να φτιάξει γέφυρες επικοινωνίας με τους ανθρώπους που θα χειρίζονται την τύχη της από εδώ και μπρος.

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *