Skip to content

Αγωνία για τους Έλληνες ασφαλισμένους στη City Insurance

Σε καθεστώς αβεβαιότητας μπαίνουν χιλιάδες ασφαλισμένοι οδηγοί στον απόηχο της είδησης ότι η ασφαλιστική επιχείρηση Societatea de Asigurare-Reasigurare City Insurance S.A ετοιμάζεται να βάλει λουκέτο.

Στην Ελλάδα υπολογίζεται ότι 180.000 οχήματα είναι ασφαλισμένα στην εταιρεία.

Όπως ενημέρωσε η Τράπεζα της Ελλάδας σε ανακοίνωσή της, (διαβάστε εδώ) η εποπτική αρχή της Ρουμανίας, Financial Supervisory Authority ενημέρωσε ότι στην εν λόγω ασφαλιστική επιχείρηση με έδρα στη Ρουμανία, τοποθετήθηκε ως προσωρινός Διαχειριστής το εγγυητικό σχήμα της χώρας Fondul de Garantare a Asiguraților (FGA).

Το σχήμα έχει εντολή διάρκειας τεσσάρων (4) μηνών για την αποκατάσταση της χρηματοοικονομικής κατάστασης και τη διασφάλιση της συνετής και χρηστής διαχείρισης της επιχείρησης.

Ενημερώνει παράλληλα ότι στην Ελλάδα, η Societatea de Asigurare-Reasigurare City Insurance S.A δραστηριοποιείται με καθεστώς Eλεύθερης Παροχής Υπηρεσιών (ΕΠΥ), εκπροσωπούμενη από την εταιρεία N. Bourgazas & Associates E.E. (Συγγρού 168, 17671 Καλλιθέα, τηλ. 2109577096- 2109565481, fax 2109565481, e-mail: n.bourgazas@cityinsurance.ro).

Η ρουμανική ασφαλιστική εταιρεία είχε μπει πριν από μερικές μέρες σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης από την Αρχή Χρηματοπιστωτικής Εποπτείας (ASF) της Ρουμανίας, με το αιτιολογικό ότι παρουσίαζε πλαστή εικόνα για τις οικονομικές της καταστάσεις, αναφέροντας πως διέθετε σε μετρητά 125 εκατ. ευρώ, τα οποία όπως αποδείχθηκε δεν βρίσκονταν στους λογαριασμούς της.

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *