Skip to content

Ανάθεση με …φάουλ από μεγάλη ασφαλιστική

Μεγάλη ελληνική ασφαλιστική ζήτησε πριν λίγο καιρό προσφορές για ασφάλιση run off στο κλάδο αυτοκινήτου.

Το αίτημα, παρά το στενό χρονικό περιθώριο που περιελάμβανε και μάλιστα στην καρδιά των διακοπών (μέσα Αυγούστου), έλαβε θερμή ανταπόκριση από κάποια μεσιτικά μιας και επρόκειτο για σημαντική δουλειά και με ιδιαίτερα υψηλό ασφάλιστρο.

Ο ενθουσιασμός όμως μετατράπηκε γρήγορα σε δυσαρέσκεια όταν, αφού είχε εκπνεύσει η προσθεσμία και είχαν κατατεθεί οι προσφορές, δόθηκε ξάφνου διήμερη παράταση για περαιτέρω συλλογή, οπότε και υπέβαλε την πρότασή της και η τελικώς επιλαχούσα εταιρεία, γνωστή ως φιλικά προσκείμενη στην ασφαλιστική.

Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει το δικαίωμα κάθε ασφαλιστικής εταιρείας να επιλέγει τη μεσιτική που θέλει.

Στη συγκεκριμένη ωστόσο περίπτωση ο τρόπος χειρισμού έδωσε το δικαίωμα να εικάζεται εντόνως στην αγορά, ότι η συλλογή προσφορών δεν έγινε με σκοπό την ανεύρεση της καλύτερης τιμής αλλά ως κάλυψη για μια πολύ πιθανώς προανειλημμένη απόφαση ή επιλογή.

Δεν είναι απαραίτητο η όλη διαδικασία να υποκρύπτει παράνομη πράξη για να συζητηθεί. Τα ζητήματα προσφορών και αναθέσεων είναι ως γνωστόν πολύ λεπτά.

Ιδιαίτερα δε όταν αφορούν κορυφαίες εταιρείες. Το συγκεκριμένο έχει & μια παραπάνω αξία γιατί η εν λόγω είχε στο παρελθόν δεχτεί έντονες κριτικές για τη σύσταση μεσιτικής.

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *