Skip to content

Ανακοίνωση από το “Ανεξάρτητο Ψηφοδέλτιο” για τις εκλογές στον ΣΥΑΕ

Το “Ανεξάρτητο Ψηφοδέλτιο” που συμμετέχει στις εκλογές για την ανάδειξη νέων διοικητικών οργάνων στο Σύλλογο Υπαλλήλων Ασφαλιστικών Επιχειρήσεων (ΣΥΑΕ) εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση :

« Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ »

Αγαπητή/έ  συνάδελφε ,

Βρισκόμαστε μπροστά στο σπουδαιότερο δικαίωμα του κάθε εργαζόμενου, μπροστά στην εκλογική διαδικασία του κλαδικού μας σωματείου για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΥΑΕ, των εκπροσώπων μας στην ΟΑΣΕ και των εκπροσώπων μας στα Εργατικά Κέντρα, η οποία ξεκινάει στις 6 Δεκεμβρίου θέλουμε να απευθυνθούμε σε όλους εσάς, διατυπώνοντας τις σκέψεις και τις προτάσεις μας.

Ο ΣΥΑΕ είναι ένα ιστορικό σωματείο που απέναντι σε χιλιάδες εμπόδια και προβλήματα που η πραγματικότητα και η εργοδοσία δημιουργεί, υπάρχει και κρατάει την ελπίδα για ένα καλύτερο εργασιακό μέλλον και περιβάλλον για όλους τους συναδέλφους των ασφαλιστικών επιχειρήσεων.

Στη σημερινή παγκοσμιοποιημένη κοινότητα, της οποίας μέρος της είναι και η χώρα μας, όλα αλλάζουν ραγδαία και συνήθως όχι προς θετική κατεύθυνση. Νέες ρυθμίσεις για τις εργασιακές σχέσεις εισάγονται, οι οποίες τεχνηέντως περιγράφονται ως «εκσυγχρονιστικές», ενώ είναι πλήρως αναχρονιστικές. Θέσεις απασχόλησης χάνονται, δικαιώματα που είχαν κερδηθεί με αγώνες πολλών ετών, εξαφανίζονται. Εταιρείες συγχωνεύονται, εξαγοράζονται και απολύσεις γίνονται με την «συναίνεση» του εργαζόμενου.

Επιπροσθέτως, τα τελευταία δύο χρόνια εισέβαλε  βίαια στην ζωή μας ο κορωνοϊός, που άλλαξε άρδην την καθημερινότητά μας και κατά συνέπεια και τις συνθήκες εργασίας μας. Η κυβέρνηση με πρόφαση την προστασία της δημόσιας υγείας ψήφισε κι επέβαλε νόμους που προώθησαν και προωθούν  ευέλικτες μορφές εργασίας, αναστολές εργασίας και τηλεργασία,  νόμους δηλαδή που αύξησαν την ανεργία, αποξένωσαν τους συναδέλφους και δυσκόλεψαν τις συλλογικές δραστηριότητες και δράσεις, με αποκορύφωμα το νόμο-έκτρωμα Χατζηδάκη που στοχεύει στην πλήρη εξατομίκευση της εργασιακής σχέσης, τη διάλυση των συλλογικών διαπραγματεύσεων και της συλλογικής προστασίας, και την περιστολή των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων, δηλαδή της συλλογικής αντίστασης απέναντι στην επιχείρηση και τους εργοδότες.

Σ΄ αυτή την κατάσταση πρέπει να αντιδράσουμε. Να προστατεύουμε την αξιοπρέπειά μας, την εργασία μας, το μέλλον των παιδιών μας.

Μέσα σε τέτοιο δυσμενές περιβάλλον,  χρέος μας είναι όπως ήταν πάντα να εκπροσωπήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα συμφέροντα των συναδέλφων μας και να διατηρήσουμε την ΕΝΟΤΗΤΑ των εργαζομένων του κλάδου – Χωρίς  προσωπικές, κομματικές ή άλλου είδους εξαρτήσεις – για να υπερασπιστούμε αλλά και να διευρύνουμε τα εργασιακά μας δικαιώματα και να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής μας. Με αυτό τον γνώμονα πορευτήκαμε και έχουμε καταφέρει πολλά και σημαντικά, όχι βέβαια όσα θα επιθυμούσαμε. 

Σημαντική επίτευξη της προσπάθειας μας αυτής, ήταν η Κλαδική Σύμβαση Εργασίας για την περίοδο 05/02/2019-05/05/2021 που επιβάλαμε στους εργοδότες και που αύξησε το εισόδημα πολλών συναδέλφων επαναφέροντας τους θεσμικούς και οικονομικούς όρους εργασίας στα επίπεδα του 2012.

Στην Τριετία που έρχεται, με την υποστήριξη σας, οι στόχοι που συνεχίζουμε να θέτουμε και θα αγωνιστούμε να τους επιτύχουμε είναι  :

  • Η υπογραφή Νέων Κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, που θα επαναφέρει και θα διασφαλίζει τα δικαιώματα όλων των συναδέλφων,
  • Η προάσπιση των συμφερόντων μας ενάντια στις αντεργατικές επιθέσεις  και η ανατροπή των πολιτικών που οδηγούν σε εργασιακό μεσαίωνα,  
  • Η ενεργοποίηση και επαγρύπνηση όλων των εργαζομένων του κλάδου με καθημερινή επικοινωνία και με  συνεχείς ενημερώσεις για τις εξελίξεις που συμβαίνουν στον κλάδο μας αλλά και σε εθνικό επίπεδο,
  •  Η Βελτίωση του τρόπου επικοινωνίας με τους συναδέλφους,
  • Η παροχή πληροφοριών και νομικών συμβουλών για εργασιακά και ασφαλιστικά θέματα και στήριξη των συναδέλφων που θα χρειαστούν την αρωγή του Συλλόγου,
  • Η επέκταση των κοινωνικών δράσεων του ΣΥΑΕ  με στόχο την ανακούφιση και την βελτίωση της ζωής των συναδέλφων και των οικογενειών τους. 
  • Η Διαφύλαξη της ευρωστίας του Επικουρικού μας Ταμείου και της περιουσιακής του  επάρκειας και  αυτονομίας.
  • Η Ανάπτυξη πολιτιστικών δραστηριοτήτων

Για να συνεχίσουν να υπάρχουν όμως αυτά που έχουμε ήδη κατακτήσει, για να διατηρηθούν, αλλά και για να κερδίσουμε αυτά για τα οποία παλεύουμε, βασική προϋπόθεση είναι η ενεργή συμμετοχή κάθε συναδέλφου.

Μόνο όλοι μαζί μπορούμε να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας, τις αμοιβές μας, την εργασία μας.

Εμπιστευόμαστε, ως  εκπροσώπους μας στη διοίκηση του ΣΥΑΕ, αυτούς που τόσα χρόνια απέδειξαν ότι πάνω και πρώτο από όλα, έβαλαν το κοινό συμφέρον μας.

Πρώτο βήμα η συμμετοχή σου στις εκλογές

Η μεγέθυνση και η συσπείρωση στο Σωματείου μας είναι το πρώτο μέτρο αντίστασης στα σχέδια καταπάτησης κάθε εργασιακού δικαιώματος, αμφισβήτησης και κατάργησης δικαιωμάτων δεκαετιών όπως η εφαρμογή και τήρηση της 8ωρης εργασίας κ.α. Χωρίς οργάνωση και σωματεία οι εργαζόμενοι θα ήταν ακόμη στον Μεσαίωνα, χωρίς όριο κατώτατου μισθού,  χωρίς ωράριο, χωρίς αργίες κ.α.

Συνάδελφοι, η  απάντηση στη σημερινή πραγματικότητα δεν μπορεί να είναι ο ατομισμός, αλλά η συσπείρωση γύρω από ένα Αξιόπιστο, Ανεξάρτητο, Ενωτικό και Αποτελεσματικό συνδικαλιστικό κίνημα που θα εκφράζει όλους τους εργαζόμενους, προσαρμοσμένο στις νέες συνθήκες, που απαιτούν συνεννόηση και συνένωση των δυνάμεών μας.

Εμείς στο χώρο των ασφαλιστικών επιχειρήσεων αντιλαμβανόμενοι την επιτακτική ανάγκη της ενότητας έχουμε κάνει εδώ και χρόνια ένα σημαντικό βήμα προς αυτό το σκοπό, με την συγκρότηση και την λειτουργία τηςΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ (ΑΣΚ)  και τη δημιουργία του

Α Ν Ε Ξ Α Ρ Τ Η Τ Ο Υ     Ψ Η Φ Ο Δ Ε Λ Τ Ι Ο Υ

Προσπάθεια που εσείς ενισχύσατε με την εμπιστοσύνη που μας δείξατε στις προηγούμενες αρχαιρεσίες του ΣΥΑΕ.

Ζητάμε από τον καθένα και την καθεμία συνάδελφο προσωπικά την συνέχιση της στήριξης αυτής της πορείας με την ενεργή συμμετοχή σας στις δράσεις του Συλλόγου μας. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε την ανασφάλεια και την αβεβαιότητα και να ανατρέψουμε τις πολιτικές που καταστρέφουν την κοινωνία μας και τη ζωή μας και να έχουμε θετικές εξελίξεις για τους εργαζομένους .

Το  Α Ν Ε Ξ Α Ρ Τ Η Τ Ο   Ψ Η Φ Ο Δ Ε Λ Τ Ι Ο 

Απαρτίζεται από τους:

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *