Skip to content

Ανακοίνωση του Συλλόγου Υπαλλήλων Εθνικής Ασφαλιστικής

Από τον Σύλλογο Υπαλλήλων Εθνικής Ασφαλιστικής λάβαμε την κάτωθι ανακοίνωση σχετικά με τις διαδικασίες πώλησης της εταιρίας:

«Συνάδελφοι,

Η αναμονή και οι σκόπιμες καθυστερήσεις και αναβολές στην ολοκλήρωση των προβλεπόμενων διαδικασιών για την πώληση της Εταιρίας μας έχουν πλέον καταντήσει γραφικές. Ομοίως και όσοι τις δικαιολογούν ή τις διαχειρίζονται….

Ας κάνουμε όμως μια σύντομη αναδρομή, στα όσα έχουν μέχρι σήμερα γίνει ή θα έπρεπε να γίνουν…

Η αρχική πρόβλεψη ήταν να κατατεθεί ο φάκελος στις 17/8/2017. Μέχρι σήμερα 11/12/2017 – δηλαδή τρεις μήνες και είκοσι πέντε μέρες μετά – κανένας φάκελος δεν έχει κατατεθεί, καμία συγκεκριμένη απάντηση δεν έχει δοθεί που να αιτιολογεί ουσιαστικά όλο αυτό…

Καμία, επίσης, ουσιαστική δέσμευση από την Εθνική Τράπεζα ή από την Τράπεζα της Ελλάδος, για τα καλώς ή κακώς πεπραγμένα, καμία ανάληψη ευθυνών από κανέναν, και κανείς υπεύθυνος τελικά για την ανυπαρξία ποινής στην ασυνέπεια και στη μη τήρηση των υποχρεώσεων του αγοραστή…

H πλέον αρμόδια εποπτική αρχή (Τράπεζα της Ελλάδος) εμφανίζεται να σφυρίζει αδιάφορα μιας και δεν έχει κατατεθεί ακόμα ο φάκελος που θα εξετάσει, λες και δεν την ενδιαφέρει η συστημική ευστάθεια στην ασφαλιστική αγορά. Κάνει συναντήσεις, δίνει προφορικές διαβεβαιώσεις που πάνε κι έρχονται και κατά τα άλλα όλα καλά.

Από την άλλη η Εθνική Τράπεζα λειτουργεί σαν τον αδιάφορο γονιό που αφού αρραβώνιασε το παιδί του δεν τον ενδιαφέρει η τύχη του.

Ο δε προτιμητέος επενδυτής (Exin Holding), έχοντας χάσει πλέον πλήρως το επικοινωνιακό παιχνίδι, προφανώς προσπαθεί να μαζέψει τα χρήματα που απαιτούνται, αφήνοντας την PwC να ασχολείται ακόμα και με θέματα εργαζομένων.

Όλοι όσοι έσπευδαν μέχρι πρότινος να βγουν μπροστά και να κερδίσουν τα εύσημα για το κατόρθωμα της πώλησης, τώρα επικαλούνται το ρόλο του παρατηρητή για να δικαιολογήσουν τη σιωπή τους…

Στο μεταξύ όλη αυτή η απαράδεκτη κατάσταση λειτουργεί σε βάρος της Εταιρίας μας και των εργαζόμενων της, λες και κάποιοι θέλουν να την απαξιώσουν, λες και το κάνουν επίτηδες …

Σαν Σύλλογος Εργαζομένων είχαμε εξαρχής αντιδράσει στην επιλογή της πώλησης. Το μέγεθος, η ιστορία και ο ρόλος της Εταιρίας μας απαιτούν μέτοχο με ευρεία οικονομική επιφάνεια, σημαντική εμπειρία στον κλάδο μας, και γνώση της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς.

Γίνεται φανερό ότι μόνο το σημερινό ιδιοκτησιακό καθεστώς συγκεντρώνει αυτά τα χαρακτηριστικά, ικανοποιώντας ταυτόχρονα τη διατήρηση της ελληνικότητας της Εταιρίας και τη συνέχιση της ιστορίας της.

Σε κάθε περίπτωση, καλούμε όλα τα εμπλεκόμενα μέρη να σοβαρευτούν επιτέλους.

Η Εταιρία μας, τα δίκτυα πωλήσεων και οι εργαζόμενοι δεν μπορεί να αντιμετωπίζονται με τόση επιπολαιότητα.

Είμαστε εδώ και θα διασφαλίσουμε την ιστορία, το μέγεθος και την παρουσία της Εθνικής Ασφαλιστικής κόντρα σε όσους «παίζουν» με ανθρώπους, σοβαρότητα και ιστορία.

Συναδελφικά,
Το Δ.Σ. του Συλλόγου Υπαλλήλων Εθνικής Ασφαλιστικής»

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *