Skip to content

Αναμένεται η ένταξη των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών σε ΚΑΔ

Απορία δημιουργεί η καθυστέρηση από την κυβέρνηση

Του Νίκου Σακελλαρίου

Κραυγή αγωνίας και συνάμα θυμού εκπέμπουν οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές καθώς βλέπουν ότι το επάγγελμά τους εξακολουθεί να μην έχει ενταχθεί ως ΚΑΔ για την αποζημίωσή τους. Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, αναμένεται να ενταχθούν ως ΚΑΔ στο πρόγραμμα στήριξης μέσα στις δύο επόμενες ημέρες.

Με πρόσφατο δελτίο τύπου το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών επισημαίνει ότι οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές όχι μόνο χάνουν εισοδήματα από την κρίση και την απαγόρευση κυκλοφορίας, αλλά δεν μπορούν να κλείσουν και τα γραφεία τους προκειμένου να προστατευτούν υγειονομικά. Οι περισσότεροι θέλουν να μένουν ανοικτά προκειμένου να δείχνουν προς τις εταιρείες συνέχεια στις εργασίες τους και ότι μπορούν να συνεισφέρουν στις αποζημιώσεις των πελατών τους.

Η επίσημη δικαιολογία από την κυβέρνηση είναι ότι σύμφωνα με τα στοιχεία του τζίρου (παραγωγές) δεν παρατηρείται κάμψη στα έσοδα από ασφάλιστρα. Μόνο που η δικαιολογία αυτή είναι σαθρή γιατί ουσιαστικά η εικόνα είναι των δύο πρώτων μηνών του 2020 (Ιανουάριος-Φεβρουάριος) και όχι του Μαρτίου όταν ξεκίνησε και υγειονομική κρίση λόγω του κορωνοϊού.

Στην πραγματικότητα, οι ανανεώσεις συμβολαίων έχουν μειωθεί, ενώ οι νέες παραγωγές είναι ανύπαρκτες από τις αρχές του Μαρτίου. Η εικόνα αυτή θα φανεί στα επίσημα στοιχεία του Μαΐου-Ιουνίου. Έτσι, τα ασφαλιστικά γραφεία που απασχολούν πάνω από 5.000 εργαζόμενους στην Ελλάδα παραμένουν ανοικτά και εκτεθειμένα στον ιό χωρίς εργασίες (αφού ελάχιστοι πελάτες προσέρχονται) και όταν κάποιος προσέρχεται είναι κυρίως με αιτήματα αποζημίωσης.

«Κάτω από αυτές τις συνθήκες, μας λένε ασφαλιστικοί πράκτορες της ευρύτερης περιοχής Χολαργού – Χαλανδρίου – Αγ. Παρασκευής, το επίδομα θα μπορούσε εν μέρει να καλύψει κάποια πάγια έξοδά μας και κόστη λειτουργίας και κυρίως θα ήταν μία ηθική ενίσχυση σε μία περίοδο που κάθε επαγγελματική δραστηριότητα έχει νεκρωθεί. Απορούμε που η κυβέρνηση μία εβδομάδα τώρα δεν έχει προχωρήσει στην ένταξη των ανεξάρτητων ασφαλιστικών διαμεσολαβητών σε κάποια ΚΑΔ».

2 Comments

  1. Avatar

    Καλησπέρα σε όλους.

    Είναι δυνατόν να μιλούν οι συνάδελφοί μας στην τελευταία παράγραφο ότι το επίδομα θα ήταν μια “ηθική ενίσχυση”?
    Σας πληροφορώ ότι μιλώντας με συναδέλφους στην ευρύτερη περιοχή που αναφέρετε, μου είπαν ότι όντως έχουν μειωθεί οι νέες εργασίες, αλλά οι ανανεώσεις εισπράττονται κατά 90%.

    Οκ βρε παιδιά θα υπάρξει μια μείωση και το επόμενο 2μηνο, αλλά μην φέρνετε την καταστροφή.

    Είμαστε σε πολύ καλύτερη μοίρα από τη συντριπτική πλειοψηφία των επαγγελματιών… που έχουν σταματήσει εντελώς τις εργασίες τους και πάνε προς καταστροφηήηη.

    Κλαίνε οι χήρες, κλαίνε και οι παντρεμένες.

    • Avatar

      Με όλο το σεβασμό, υπάρχουν και νέοι ασφαλιστές που δεν έχουν ακόμη επαναλαμβανόμενες προμήθειες. Δηλαδή εμείς τι πρέπει να κάνουμε;


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *