Skip to content

Αναπροσαρμόζονται τα ελάχιστα ποσά αστικής ευθύνης των Διαμεσολαβητών

Σύμφωνα με τον Κανονισμό (ΕΕ) 2019/1935, αναθεωρούνται από 11/06/2020 τα ελάχιστα ποσά για την ασφάλιση Επαγγελματικής Ευθύνης των Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών.

Του Νίκου Σακελλαρίου

Ειδικότερα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξέδωσε τον παρόντα Κανονισμό, ο οποίος δημοσιεύτηκε στην Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις 22.11.2019, λαμβάνοντας υπόψη την Οδηγία (ΕΕ) 2016/97 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου σχετικά με τη διανομή ασφαλιστικών προϊόντων και ειδικά το άρθρο 10 παράγραφος 7 της Οδηγίας που προβλέπει ότι η Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφαλίσεων και Επαγγελματικών Συντάξεων (Ε.Α.Α.Ε.Σ.) υποχρεούται να αναθεωρεί τακτικά τα βασικά ποσά για την ασφάλιση επαγγελματικής ευθύνης και τη χρηματοοικονομική ικανότητα των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών, προκειμένου να λαμβάνεται υπόψη η εξέλιξη του ευρωπαϊκού δείκτη τιμών καταναλωτή, όπως δημοσιεύεται από την Eurostat.

Σταθμισμένος ευρωπαϊκός δείκτης τιμών καταναλωτή της 4ετίας 2013-2017

Κατά την πρώτη αυτή αναθεώρηση, ελήφθη υπόψη η περίοδος μεταξύ 1ης Ιανουαρίου 2013 και 31ης Δεκεμβρίου 2017, κατά την οποία ο ευρωπαϊκός δείκτης τιμών καταναλωτή που καταρτίστηκε από την Eurostat για την Ευρωπαϊκή Ένωση αυξήθηκε κατά 4,03%. Ως εκ τούτου, σύμφωνα με τον ανωτέρω Κανονισμό τα ελάχιστα όρια της υποχρεωτικής ασφάλισης της επαγγελματικής ευθύνης των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών αναθεωρούνται ως ακολούθως:

  • Ελάχιστο Όριο ανά Απαίτηση: Νέο όριο 1.300.380 ευρώ από 1.250.618 ευρώ
  • Ελάχιστο Όριο Συνολικά κατ’ Έτος για όλες τις Απαιτήσεις: Νέο όριο 1.924.560 ευρώ από 1.875.927 ευρώ

1 Comment

  1. Avatar

    Είναι αναγκαίο τόσο οι εταιρίες όσο και η πολιτεία με την Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών να δουν διεξοδικά το θέμα των ασφαλίστρων της Αστικής Ευθύνης των Διαμεσολαβητών. Το κόστος που επωμίζονται είναι βαρύ συνυπολογίζοντας παρακράτηση φόρου προμηθειών, φορολόγηση από το πρώτο ευρώ, 100% προκαταβολή φόρου, επιμελητήριο [συνέχεια τέλη ετήσια, τέλη ανανέωσης κάρτας, πιστοποιήσεις]. Παρακαλώ να υπάρξει μια ευνοϊκότερη και ουσιώδης αντιμετώπιση του επαγγέλματος μας. Με λίγα λόγια είναι πολλά τα κόστη παραμονής στο επάγγελμα, αλλά πάντα με τον κίνδυνο να χάσεις τη δουλειά σου από κάθε λεπτομέρεια η αναπάντεχη εξέλιξη με την ατιμωρησία γύρω μας να βασιλεύει.


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *