Skip to content

Απάντηση ΕΑΔΕ σε αρνητικό δημοσίευμα

Η ΕΑΔΕ έχει ως πάγια τακτική να μην απαντά σε άρθρα Δημοσιογράφων και Εκδοτών. Η συγκεκριμένη πρακτική εκπορεύεται απ’ τη βαθιά πεποίθηση μας ότι ο καθένας μέσα απ’ το ρόλο του κρίνεται και λογοδοτεί. Ο Τύπος και ο Αρθογράφος στους αναγνώστες του και οι Εκπρόσωποι των Σωματείων στα Μέλη τους. Η ελευθερία του τύπου μπορεί να μην έχει, και δεν πρέπει να έχει όρια, πιστεύουμε όμως ότι η αντικειμενική και χωρίς προκατάληψη ενημέρωση εκτιμάται, και εκτιμάται ιδιαίτερα από την μερίδα εκείνη των αναγνωστών που τιμά διαχρονικά το έντυπο με την υποστήριξη της.

Σε αυτή την μερίδα συγκαταλέγεται και η Ασφαλιστική Διαμεσολάβηση.  Οι ελάχιστες φορές που αναγκαζόμαστε να τοποθετηθούμε είναι όταν η κριτική ξεπερνά τα όρια του σεβασμού της ανθρώπινης ύπαρξης και προσβάλλει προσωπικότητες. Δυστυχώς είμαστε αναγκασμένοι να απαντήσουμε εκ νέου σε άρθρο έγκυρου κλαδικού εντύπου το οποίο χρησιμοποίησε προσβλητικούς χαρακτηρισμούς για πρόσφατη πρωτοβουλία μας.

Ξεκάθαρη άποψη μας είναι ότι είναι αδιανόητο η κριτική να εξαντλείται σε περιφρονητικές αναφορές για ενδεχόμενες ενδυματολογικές επιλογές και σε υπονοούμενα για το εισοδηματικό επίπεδο των Συναδέλφων μας.  Οι συγκεκριμένες αναφορές είναι απαξιωτικές και προσβλητικές! Ευχόμαστε και ελπίζουμε ότι έγιναν  χωρίς σκοπιμότητα.

Η Διαδήλωση στην οποία κατέφυγε σαν κίνηση η τάξη μας, στον… ανήφορο της Αμερικής, δεν είχε ούτε σημειολογικές ενδυματολογικές αναφορές ούτε παλαιοκομματικές ευκολίες, αλλά μόνον ευπρέπεια και στόχο, που είναι και το ζητούμενο από τους επαγγελματίες που είναι στην πρώτη γραμμή και στην υπηρεσία του πελάτη.

Είχε στόχο την διαμαρτυρία για τις κατ’ εξακολούθηση αθέμιτα ανταγωνιστικές πρακτικές των Τραπεζών και την συνένωση των επαγγελματιών του κλάδου,  σε μία εξωστρεφή κίνηση, δημόσια για πρώτη φορά, για να δείξουν ότι είναι πολλοί όχι 200 ή 300 που αναφέρει μικρόψυχα το άρθρο του περιοδικού, αλλά πάρα πολλοί, όλοι αυτοί που ανησυχούν και συμπάσχουν.

Όλοι όσοι είμαστε στο προεδρείο της ΕΑΔΕ αλλά και στα Σωματεία και τους Συλλόγους που την συνθέτουν, δεν διεκδικούμε ούτε το αλάθητο ούτε τον έπαινο. Διεκδικούμε την αναγνώριση των δικαιωμάτων μας και το αυτονόητο της ανάγκης συνεργασίας σε θέματα  κοινής διαβούλευσης . Διεκδικούμε την δυνατότητα του κλάδου στην επιβίωση, με κανόνες που θα τηρούνται και θα ισχύουν για όλους. Όποιοι το καταλαβαίνουν αυτό είναι δίπλα μας. Όσοι δεν το συμμερίζονται μένουν μακριά και ασκούν χαιρέκακη κριτική.

Θέλουμε τέλος να ενημερώσουμε όλους , ότι η αγαστή συνεργασία Επιμελητηρίων και Σωματείων θα συνεχισθεί γιατί δεν γίνεται με όρους καπελώματος. Γίνεται με όρους συλλογικότητας  και σεβασμού, και έχει αποκλειστικό σκοπό την προώθηση των συμφερόντων των Συναδέλφων μας. Είναι σημαντική κατάκτησή μας και επιθυμούμε να γίνει απολύτως κατανοητό από όλους.

Το Δ.Σ. της ΕΑΔΕ

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *