Skip to content

Απάντηση στα κουτσομπολιά περί Εθνικής Ασφαλιστικής δίνει ο Τσακαλώτος

Την απάντησή του στις φήμες που κυκλοφορούν τις τελευταίες ημέρες και θέλουν τους Ελληνοαμερικανούς επενδυτές να “αποσύρονται” από την Εθνική Ασφαλιστική έδωσε ο Υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο περιθώριο του φόρουμ Capital Link Invest in Greece. Ο κ. Τσακαλώτος είπε χαρακτηριστικά:

«Εγώ άκουσα τον κ. Κουδούνη να λέει για ποιους λόγους είναι ευχαριστημένος για αυτήν την επένδυση. Κατά πρώτον, είπε ότι κοίταξαν το περιουσιακό στοιχείο που θα αγόραζαν και δεύτερον την ελληνική οικονομία και είναι ευχαριστημένοι και από τις δυο πλευρές. Ακούσατε τον ίδιο τον κ. Κουδούνη να το λέει.»

Να θυμίσουμε πως πριν από λίγες ημέρες Το Δ.Σ. του Συλλόγου Υπαλλήλων Εθνικής Ασφαλιστικής είχε εκδώσει ανακοίνωση στην οποία -μεταξύ άλλων- έκανε λόγο για «σκόπιμες καθυστερήσεις και αναβολές στην ολοκλήρωση των προβλεπόμενων διαδικασιών για την πώληση της εταιρίας, οι οποίες οδηγούν στην απαξίωσή της, ενώ δεν υπάρχει καμία ουσιαστική δέσμευση είτε από την Τράπεζα της Ελλάδος είτε από την Εθνική Τράπεζα για τα καλώς ή κακώς πεπραγμένα».

Στελέχη της Εθνικής Ασφαλιστικής εξηγούν πως η καθυστέρηση οφείλεται σε τυπικούς ελέγχους που γίνονται από την Τράπεζα της Ελλάδος, ενώ από πλευράς τους οι Ελληνοαμερικανοί επενδυτές, οι οποίοι βρέθηκαν στην Αθήνα τον περασμένο μήνα δήλωσαν πως η εξαγορά θα έχει ολοκληρωθεί έως τα τέλη του Μαρτίου του 2018.

Η σχετική συμφωνία είχε υπογραφεί τον περασμένο Ιούνιο και προβλεπόταν να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη του 2017. Ο φάκελος που είχε κατατεθεί στις εποπτικές αρχές πριν από δύο μήνες δεν ήταν ολοκληρωμένος με αποτέλεσμα η κεντρική τράπεζα να μην «πειστεί», να «κολλήσει» η διαδικασία και να κυκλοφορήσουν πολλές φήμες γύρω από το θέμα, μία εκ των οποίων υποστηρίζει πως δεν έχει βρεθεί το απαιτούμενο κεφάλαιο των 718 εκατομμυρίων ευρώ.

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *