Skip to content

Αποκάλυψη στο Βήμα: Χαμός από κυκλώματα που λυμαίνονται τις αποζημιώσεις των Ασφαλιστών στα τροχαία

Δικηγόροι ειδικευμένοι στα τροχαία καθώς και “γραφεία διεκδίκησης αποζημιώσεων” (αν υπάρχει κάτι τέτοιο), μαζί με γιατρούς, προσωπικό νοσοκομείων, αστυνομικούς και σε μερικές περιπτώσεις ακόμη και υπαλλήλους ασφαλιστικών εταιρειών, εμπλέκονται σε κύκλωμα εκμετάλλευσης συγγενών ή και παθούντων σε τροχαία δυστυχήματα, αναλαμβάνοντας να χειριστούν εκ μέρους τους την υπόθεση και να διεκδικήσουν την καλύτερη δυνατή αποζημίωση, έναντι αδρής αμοιβής για τους ίδιους και συχνά, φουσκώνοντας στην πορεία τα στοιχεία, προκειμένου να δώσουν οι ασφαλιστικές εταιρείες περισσότερα χρήματα.

Η όλη επιχείρηση “μεσάζων της ασφάλτου” φαίνεται ότι αποφέρει πολύ μεγάλα κέρδη διότι το φαινόμενο έχει πάρει ακραίες διαστάσεις. Σύμφωνα με μαρτυρίες που δημοσιεύθηκαν στο Bήμα, ακόμα και οδηγοί ασθενοφόρων είναι μέσα στο κόλπο και όταν ειδοποιηθούν για τροχαίο ειδοποιούν αμέσως τους ενδιαφερόμενους οι οποίοι σπεύδουν στον τόπο του ατυχήματος ή στο νοσοκομείο και διπλαρώνουν τους δύστυχους τραυματίες ή συγγενείς για να τους πείσουν να αναλάβουν εκ μέρους τους την υπόθεση – είτε τους πασάρουν κάρτες δικηγόρων ή εκπροσωπούν γραφεία “τεχνικών συμβούλων” που αναλαμβάνουν όλο το φάκελο της νομικής διεκδίκησης.

Για να τους πείσουν, φτάνουν ακόμη και στο σημείο να τους δώσουν προκαταβολές εκατοντάδων ευρώ απο την επικείμενη αποζημίωση, “για να τακτοποιήσουν τα έξοδα που θα προκύψουν άμεσα χωρίς άγχος”, βάζοντάς τους όμως ταυτόχρονα να υπογράψουν προσύμφωνο συνεργασίας με τον εκάστοτε δικηγόρο ή γραφείο.

Σημασία έχει ποιός θα φτάσει πρώτος στον ταραγμένο συγγενή ή τραυματία για αυτό και όλοι όσοι φτάνουν πρώτοι στον τόπο του δυστυχήματος, χρησιμεύουν ως αγγελιοφόροι λαμβάνοντας βεβαίως και αυτοί το κάτι τις τους: αστυνομικοί, προσωπικό των ΕΚΑΒ, προσωπικό στα επείγοντα, ακόμοι και υπάλληλοι…νεκροτομείων.

Είναι τέτοιος ο ανταγωνισμός για το ποιός θα αναλάβει την νομική εκπροσώπηση που πολλοί φτάνουν στο σημείο ακόμη και να πληρώσουν την κηδεία του θύματος, προκειμένου η οικογένεια να αναθέσει σε εκείνους την υπόθεση.

Είναι προφανές ότι ακόμη και αν δεν αλλοιωθούν τα στοιχεία της υπόθεσης, οι παραπάνω ενέργειες είναι παράνομες και ανήθικες, δημιουργούν συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού στο δικηγορικό σώμα και διαφθοράς στο δημόσιο.

Ως προς την εμπλοκή υπαλλήλων ασφαλιστικών εταιρειών, αυτή αφορά αλλοίωση των στοιχείων των φακέλων με τρόπο που να γίνονται δεκτές αιτήσεις μεγάλων αποζημιώσεων…

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *