Skip to content

Ασπίς Πρόνοια: Συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα ζητά ο Σύλλογος Ζημιωθέντων

Άμεση συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα ζητάει μέσω της ακόλουθης ανοικτής επιστολής ο Σύλλογος Ζημιωθέντων της ασφαλιστικής εταιρείας Ασπίς Πρόνοια με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης 9 χρόνων από την ημερομηνία ανάκλησης της άδειας της εταιρείας:

Αθήνα, 21/9/2018

Προς: Πρωθυπουργό της Ελλάδος κ. Αλέξη Τσίπρα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης κ. Ιωάννη Δραγασάκη
Υπουργό Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο

Θέμα: ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ 9 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Κύριε Πρωθυπουργέ δώστε λύση

Αγαπητέ κύριε Πρωθυπουργέ,

Σήμερα ολοκληρώνονται 9 χρόνια από την ημερομηνία ανάκλησης της ασφαλιστικής εταιρείας Ασπίς Πρόνοια- ενώ λίγους μήνες μετά ολοκληρώθηκε η κατάρρευση του οικοδομήματος του Ομίλου Ασπίς με την ανάκληση της Commercial Value.

Η έλλειψη παντελούς προετοιμασίας και σχεδιασμού για τα γεγονότα αυτά, αλλά και η τεράστια κωλυσιεργία που έγινε αποκλειστικά με ευθύνη των τότε κυβερνήσεων, είχε ως αποτέλεσμα τεράστιες ζημίες για τους ασφαλισμένους, οι οποίες δεν ήταν μόνο οικονομικές αλλά δυστυχώς είχαν δραματικό κόστος σε ανθρώπινες ζωές και σε ανήκεστες βλάβες υγείας.

Σας είχαμε ενημερώσει δύο φορές προσωπικά για τα γεγονότα αυτά και πάντα είχατε σταθεί δίπλα στους ασφαλισμένους με τις δηλώσεις σας, όχι μόνο εσείς αλλά κι άλλα επιφανή στελέχη του κόμματός σας.

Σήμερα η κατάσταση έχει βρει ένα δρόμο ομαλοποίησης με τους ασφαλισμένους της Commercial Value να λαμβάνουν ένα σημαντικό μέρος των οφειλομένων προς αυτούς, κάτι που αποδεικνύει ότι κακώς έκλεισε η εταιρεία αυτή, ενώ οι ασφαλισμένοι της Ασπίδος λαμβάνουν ένα χαμηλό ποσοστό λόγω της μικρής περιουσίας της εταιρείας.

Παρόλα αυτά οι εκκρεμότητες είναι πάρα πολλές και ασφαλώς δεν τιμούν ένα πολιτισμένο κράτος δικαίου στο οποίο ηγείστε. Πιο συγκεκριμένα:

  • Δεκάδες χιλιάδες ασφαλισμένοι είναι εκτός πινάκων δικαιούχων παρά το γεγονός ότι κανείς δεν αμφισβητεί την ύπαρξη των συμβολαίων τους
  • Χιλιάδες ασφαλιστήρια συμβόλαια έχουν αποκλειστεί ως μη ασφαλιστικά προϊόντα την στιγμή που πάντα η αγορά διέθετε και διαθέτει ακριβώς ίδια προϊόντα
  • Αγνοήθηκε σκανδαλωδώς η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας και σήμερα δεκάδες χιλιάδες συμπολίτες μας σύρονται στις δικαστικές αίθουσες, υποβαλλόμενοι σε αιματηρές οικονομικά και εξουθενωτικά ψυχοφθόρες διαδικασίες για την διεκδίκηση του αυτονόητου
  • Οι τράπεζες απειλούν με κατασχέσεις πρώτης κατοικίας τους κατόχους δανειακών συμβάσεων με εγγύηση κεφαλαίου από τις ασφαλιστικές εταιρείες.

Η έξοδος από τα μνημόνια δίνει μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για πλήρη λειτουργικότητα του άρθρου 2 του νόμου 3867 όσον αφορά την ενεργοποίηση και την χρηματοδότηση του εγγυητικού κεφαλαίου ζωής. Σήμερα 9 χρόνια μετά την ανάκληση ήρθε η ώρα για μία ξεκάθαρη και αποφασιστική δική σας πρωτοβουλία η οποία θα δώσει λύση στο δράμα και τον ψυχολογικό εγκλωβισμό που βιώνουν δεκάδες χιλιάδες οικογένειες. Σας υπενθυμίζουμε ότι η λύση αυτή δεν θα επιβαρύνει ούτε κατά ένα ευρώ τον κρατικό προϋπολογισμό και είναι απορίας άξιον πως -εν γνώσει αυτού- έχει επιτραπεί από τις μέχρι σήμερα κυβερνήσεις να σύρονται με αυτόν τον εξευτελιστικό τρόπο οι πολίτες της χώρας μας, αλλά και ο ασφαλιστικός θεσμός, για μια υπόθεση που θα μπορούσε να ολοκληρωθεί θετικά κυριολεκτικά σε μία μέρα. Σας υπενθυμίζουμε το υπερ – χιλιαπλασίων διαστάσεων σκάνδαλο της AIG στην Αμερική το 2008 το οποίο έκλεισε σε λίγες εβδομάδες, με μεγάλο κερδισμένο κατά 23 δις$ το Αμερικάνικο δημόσιο. Οι Αμερικάνοι επέλεξαν μία λύση μέσω της οποίας κερδίσανε όλοι ενώ εμείς οι Έλληνες μία ”λύση” μέσω της οποίας χάσαμε όλοι.

Ζητάμε μία άμεση σύντομη συνάντηση μαζί σας -διότι στο υπουργείο οικονομικών δεν έχουμε βρει ευήκοα ώτα- έτσι ώστε να σας βοηθήσουμε να κατανοήσετε καλύτερα τις λεπτομέρειες της υπόθεσης και να δρομολογήσετε επιτέλους τις διαδικασίες για την έξοδο από το 9ετές αφόρητο επιπρόσθετο μνημόνιο που βιώνουν δεκάδες χιλιάδες οικογένειες συμπολιτών μας.

Ο Πρόεδρος                         Ο Γραμματέας
Ν. Κεχαγιάογλου                Κ. Βαλαβάνης

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *