Skip to content

(ασφαλιστικός) Απολογισμός της εβδομάδας

Πέρασε σχεδόν μια εβδομάδα από τη μέρα που ξεκίνησε μια διαφορετική πραγματικότητα και για την ασφαλιστική βιομηχανία. Μια προφανώς πρωτόγνωρη πραγματικότητα που σίγουρα ακόμα παρατηρούμε με αμηχανία αλλά και ανησυχία, εξαντλώντας ωστόσο ταυτόχρονα κάθε δυνατότητα προσαρμογής.

Απολογιστικά, μπορούμε να περιγράψουμε καταρχήν την αντίδραση των ασφαλιστικών εταιρειών. Η πλειοψηφία τους κινήθηκε με ανακοινώσεις προς τα δίκτυά τους, που αφορούσαν δύο θέματα:

Πρώτον, με μηνύματα των Διευθύνοντων Συμβούλων κάποιες εταιρείες προσπάθησαν να δημιουργήσουν αίσθημα ασφάλειας και αισιοδοξίας για τις δυνατότητες της εταιρίας να αντιμετωπίσει τη δύσκολη περίοδο την οποία διανύουμε.

Δεύτερον, όλες οι εταιρείες προσπάθησαν να παρέχουν αναλυτική ενημέρωση προς τα δίκτυα για επι μέρους διαδικαστικά θέματα που προέκυψαν ή θα προκύψουν λόγω της τραπεζικής αργίας.

Πιο συγκεκριμένα, για τους εφικτούς τρόπους συναλλαγής μεταξύ ασφαλισμένων και εταιρείας, για την άτυπη ανοχή στους περιορισμούς που υφίσταται επί του παρόντος το σύστημα τυπώνω – πληρώνω, για την ολιγοήμερη αναβολή τυχόν ακυρώσεων που θα προκύψουν από την αδυναμία πληρωμής των συμβολαίων στους λοιπούς κλάδους, και τέλος, ενημέρωση για τη λειτουργία των προϊόντων Unit Linked στα οποία επι της ουσίας έχει ανασταλεί η διαδικασία αγοράς μεριδίων και έκδοση νέων συμβολαίων.

Ξεκάθαρο είναι από το σύνολο της αγοράς ότι οι αποζημιώσεις, που ανέκαθεν καταβάλονταν ηλεκτρονικά, συνεχίζουν να πιστώνονται στους τραπεζικούς λογαριασμούς χωρίς προβλήματα.

Οι φορείς της Διαμεσολάβησης από την αρχή της εβδομάδας απευθύνθηκαν τόσο προς την Εποπτεύουσα Αρχή όσο και προς την Ένωση Ασφαλιστικών Εταρειών θέτοντας τους προβληματισμούς που απασχολούν όλα τα δίκτυα και διερευνώντας λύσεις με επίκεντρο το όφελος των ασφαλισμένων αλλά και την απρόσκοπτη επαφή διαμεσολαβητή – πελάτη.

Ως προς τον παραγωγικό τομέα, το μήνυμα από την αγορά ήταν η μειωμένη δυναμική και η διάθεση του κόσμου για αναβολή οποιασδήποτε κίνησης ή έστω απόφασης.

Όλοι στην βιομηχανία γνωριζουν ότι και η επόμενη εβδομάδα θα έχει δυσκολίες, εύχονται όμως όποιο και να είναι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, η αντίδραση των υπευθύνων να είναι τέτοια που να οδηγεί άμεσα σε αποκατάσταση του αισθήματος σταθερότητας και σιγουριάς, κάτι απολύτως αναγκαίο για όλους μας.

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *