Skip to content

ΑΧΑ Ασφαλιστική: Συνεχίζει την εκστρατεία υπέρ της πρόληψης

Εδώ και λίγα χρόνια η ΑΧΑ Ασφαλιστική έχει επιλέξει να τοποθετηθεί στρατηγικά στον τομέα της πρόληψης. Στο πλαίσιο αυτό λανσάρει σειρά καινοτόμων πρωτοβουλιών – μεταξύ άλλων το AXA Driving Academy (εκπαίδευση νέων οδηγών στην ασφαλή οδήγηση), το AXA Drive II (εφαρμογή για την βελτίωση της οδηγικής συμπεριφοράς), την εξ’ αποστάσεως παρακολούθηση κατοικίας και την παροχή κινήτρων για συστηματικά check up στον κλάδο υγείας).

Η τελευταία ενέργεια, η σύμπραξη με τον Πολυτεχνείο Αθηνών και το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας, για την δημιουργία μιας πρωτότυπης, διαδραστικής έκθεσης για την κατανόηση και την πρόληψη του σεισμού, δεν προκαλεί εντύπωση.

Διαφορετική από τις συνηθισμένες, η συγκεκριμένη εγκατάσταση, δίνει με διάφορους τρόπους στον επισκέπτη την δυνατότητα να αντιληφθεί πώς δημιουργείται και αλλά και πώς αντιμετωπίζεται ο σεισμός.

Η εγκατάσταση “Προσομοιωτής Σεισμού” δείχνει με ποιό τρόπο προστατεύονται τα κτίρια.

Θεωρείται εκπαιδευτική και απευθύνεται κυρίως σε νεαρά παιδιά ωστόσο τραβά εξίσου και την προσοχή των «μεγάλων», αφού επεξηγεί απλά το τρομακτικό φαινόμενο και δείχνει ότι όσο «απόκοσμο» και αν μοιάζει, υπάρχουν τρόποι να αντιμετωπιστεί, ειδικά αν υπάρχει η κατάλληλη υποδομή στα κτήρια αλλά και η σωστή συμπεριφορά την ώρα που συμβαίνει.

Οι εφαρμογές «Σεισμός στην Πόλη» και «Γίνε Σεισμοειδικός», ενημερώνουν το κοινό για το πώς μπορεί να προστατεύεται όταν συμβαίνει σεισμός, μοντέλα υδρογείων επεξηγούν γεωλογικά το φαινόμενο και εκπαιδευτικά βίντεο παρουσιάζουν σημαντικούς σεισμούς του ελλαδικού χώρου από το 1900 έως σήμερα. Highlight της παρουσίασης, είναι η «καρέκλα εικονικής πραγματικότητας».

Καρέκλα εικονικής πραγματικότητας στην Έκθεση “Σεισμός στο Μουσείο”. Όσοι καθήσουν στην…κουνιστή καρέκλα, με τη βοήθεια ακουστικών και μάσκας 3D θα βιώσουν μια κανονική εμπειρία σεισμού!

Η Έκθεση εγκαινιάστηκε την Τρίτη 22 Μαϊου με όλη την επισημότητα που της αξίζει. Πλήθος κόσμου κατέφτασε στο κέντρο Γαία του Μουσείου Γουλανδρή στην Κηφισιά, προσωπικότητες της ακαδημαϊκής και επιστημονικής κοινότητας, δημοσιογράφοι, πολιτικοί και εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου.

Η Φαλή Βογιατζάκη, Αντιπρόεδρος Δ.Σ. του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας, ο Γιώργος Γκαζέττας, Καθηγητής στη Σχολή Πολιτικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και ο Ερρίκος Μοάτσος, Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΧΑ Ελλάδας εγκαινιάζουν την έκθεση.  Στα εγκαίνια τπαρευρέθηκαν προσωπικότητες της ακαδημαϊκής και επιστημονικής κοινότητας της χώρας, δημοσιογράφοι, πολιτικοί και εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου. Μεταξύ αυτών και οι Βασίλειος Γιόγιακας, Βουλευτής Θεσπρωτίας της Νέας Δημοκρατίας και ο Καθηγητής Γιάννης Μανιάτης, Βουλευτής Αργολίδας ΔΗΣΥ, Πρ. Υπουργός. Οι καλεσμένοι είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στην έκθεση, να «εξερευνήσουν» και να πληροφορηθούν σχετικά με τους σεισμούς, να εξοικειωθούν και να μάθουν πώς να προστατεύονται από το φαινόμενο.

Στον χαιρετισμό του, ο Ερρίκος Μοάτσος, Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΧΑ Ασφαλιστικής, ανέφερε σχετικά: “Δεν μας λείπει η ασφαλιστική συνείδηση. Μας λείπει η αίσθηση του κινδύνου. Αυτός είναι ο σκοπός της έκθεσης, να μάθουμε, πρώτα απ’ όλα στα παιδιά μας, τι είναι ο σεισμός και πώς αντιμετωπίζεται»

Ταυτόχρονα, ως ενήλικες, συνέχισε, θα πρέπει να προχωρήσουμε κάποτε έμπρακτα και στην εφαρμογή μέτρων προστασίας. Η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών είναι σε διαδικασία συζητήσεων με τον δημόσιο τομέα, ώστε η σύμπραξη των δύο πλευρών να γίνει κάποτε πράξη, έστω στο θέμα του σεισμού, προκειμένου να στηθεί ένα εθνικό ταμείο χρηματοδότησης αλλά και η κατάλληλη προσέγγιση προς το ευρύ κοινό, ώστε να αρχίσει να ασφαλίζει τα σπίτια του.

Η Έκθεση ξεκίνησε στις 23 Μαΐου και θα διαρκέσει για έναν ολόκληρο χρόνο.

Τα μοντέλα της Υδρογείου δίνουν την γεωλογική εξήγηση του φαινομένου!

1 Comment


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *