Skip to content

Βιοιατρική: Η σημασία της πρόληψης πιο επίκαιρη από ποτέ

Μήνυμα  για έναν δικαιότερο και πιο υγιή κόσμο στέλνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για την Ημέρα Υγείας, 7/4, ζητώντας ίσες ευκαιρίες υγείας για όλους.   

 Ο Όμιλος ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ είναι εδώ για την υγεία όλων, παρέχοντας καινοτόμες υπηρεσίες υψηλής ποιότητας, προσβάσιμες σε όλους.

Πάντα με γνώμονα την προαγωγή υγείας και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ανθρώπων, ο Όμιλος παρουσιάζει νέα προγράμματα προληπτικού ελέγχου προσαρμοσμένα στις ανάγκες κάθε ανθρώπου. 

Το γνωστό σε όλους τσεκ απ είναι απαραίτητο ήδη από την παιδική ηλικία και μπορεί να αποδειχθεί σωτήριο, εφόσον γίνεται στο χρόνο που πρέπει και εξατομικεύεται με βάση την ηλικία, τον τρόπο ζωής και το ιατρικό ιστορικό κάθε ατόμου.

Το παρατεταμένο lockdown που έχει επιβάλει η πανδημία του νέου κορωνοϊού αναδεικνύει ακόμη πιο επιτακτικά τη σημασία του προληπτικού ελέγχου: Προληπτικές εξετάσεις που έπρεπε να γίνουν, πιθανώς να «ξεχάστηκαν» αλλά είναι απαραίτητο να προγραμματιστούν. Επιπλέον, οι αλλαγές στον τρόπο ζωής μπορεί να προκάλεσαν και αλλαγή στην κατάσταση της υγείας η οποία πρέπει προληπτικά να ελεγχθεί.

Το Κέντρο Προληπτικής Ιατρικής και Μακροβιότητας του Ομίλου ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ, προσεγγίζει με νέο τρόπο τον προληπτικό έλεγχο. Οι νέες υπηρεσίες περιλαμβάνουν δομημένα προγράμματα προληπτικού ελέγχου ανά ηλικία, αλλά και εξειδικευμένα προγράμματα μελέτης ανάλογα με τον τρόπο ζωής και το ιστορικό, σχεδιασμένα για να καλύπτουν όλες τις διαγνωστικές ανάγκες, από το τυπικό τσεκ-απ μέχρι τις πιο ειδικές εξετάσεις.

Για τον Απρίλιο, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, τα check up προσφέρονται σε ειδικές τιμές γνωριμίας.

Γενικοί έλεγχοι 

Με τους γενικούς προληπτικούς ελέγχους έχουμε τη δυνατότητα να διαγνώσουμε μια παθολογική κατάσταση σε πρώιμο στάδιο κι έγκαιρα. Είναι σημαντικό να επαναλαμβάνονται περιοδικά, αλλά και να επιλέγεται το κατάλληλο πρόγραμμα με βάση την ηλικία και το φύλο.

Ειδικοί έλεγχοι

Με τους ειδικούς ελέγχους μπορεί να διαγνωστεί μία πάθηση αλλά και να παρακολουθείται μία χρόνια νόσος. Τα ειδικά προγράμματα προληπτικού ελέγχου στη ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ εστιάζουν στις κυριότερες και συχνότερες χρόνιες παθήσεις, όπως διαβήτης, θυρεοειδής, καρδιακή λειτουργία, οστεοπόρωση, σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, αλλεργίες.

Έλεγχοι για Covid-19

Ο Όμιλος ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ καλύπτει όλο το φάσμα διαγνωστικών εξετάσεων για τον κορωνοϊό Sars-Cov2. Ο έλεγχος Βiomed Covid-19 προσφέρει τη δυνατότητα πλήρους διερεύνησης ενός πιθανού κρούσματος COVID-19, ενώ ο Προ-εμβολιαστικός Έλεγχος Biomed Covid-19 είναι ένα πρόγραμμα εργαστηριακών εξετάσεων που μπορεί να φανεί χρήσιμος πριν τον εμβολιασμό κατά της νόσου COVID-19.

Όλες οι προληπτικές εξετάσεις μπορούν να πραγματοποιηθούν στα Διαγνωστικά Κέντρα και τις Κλινικές του Ομίλου ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ, υπό συνθήκες πλήρους ασφάλειας και με όλα τα απαιτούμενα μέσα προστασίας. Το τσεκ απ μπορεί να πραγματοποιηθεί χωρίς παραπεμπτικό ιατρού, ενώ οι αιματολογικές εξετάσεις γίνονται χωρίς ραντεβού.

Ο Όμιλος ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ συμπληρώνει 40 χρόνια στον κλάδο της ιδιωτικής Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Η είσοδος στην πέμπτη δεκαετία σηματοδοτεί και την είσοδο σε μια νέα εποχή. Στο νέο αυτό ξεκίνημα, η ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ υλοποιεί αποφασιστικά βήματα προς την κατεύθυνση της πρωτοπορίας και της καινοτομίας, συνεχίζει πιο δυνατή, με σταθερή προσήλωση στο όραμα της προαγωγής της Υγείας όλων.

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *