Skip to content

Δημιουργείται κέντρο Αθηναϊκής Επιχειρηματικότητας

Μνημόνιο Συνεργασίας με σκοπό την στήριξη και την ανάπτυξη των εμπορικών επιχειρήσεων της Αθήνας, μεταξύ του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών και του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών υπέγραψαν οι πρόεδροι τους, κ.κ. Σταύρος Καφούνης και Ιωάννης Χατζηθεοδοσίου, αντίστοιχα.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, αποφασίστηκε η δημιουργία ενός κέντρου Αθηναϊκής Επιχειρηματικότητας στο ιστορικό κτίριο του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, όπου προτάθηκε η ψηφιακή υποδομή και το ανθρώπινο δυναμικό να υποστηριχτούν από το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών.

Η άμεση λειτουργία του κέντρου Αθηναϊκής Επιχειρηματικότητας θα έχει ως αποτέλεσμα τη δωρεάν προσφορά υπηρεσιών στις εμπορικές επιχειρήσεις και θα συμβάλει στο σχεδιασμό και την υλοποίηση έργων αναβάθμισης εμπορικών περιοχών της Αθήνας, σε συνεργασία με τον Δ. Αθηναίων.

Εκτός από την κοινή στήριξη της πρωτοβουλίας του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών “Agora Athens”, που αφορά τον ανασχεδιασμό της ταυτότητας και την προβολής της τουριστικής περιοχής της Αθήνας και τη συνεργασία του εμπορικού συλλόγου και του επιμελητηρίου με το δήμο Αθηναίων για την αναβάθμιση ενός εμπορικού άξονα της Αθήνας όπως π.χ. της οδού Πατησίων και το σχεδιασμό ενός προτύπου ανοιχτού κέντρου εμπορίου, θα υλοποιηθούν και κοινές δράσεις που θα προσφέρονται δωρεάν στους εργοδότες και τα στελέχη των εμπορικών επιχειρήσεων της Αθήνας μέσω τηλεκπαίδευσης, στα εξής πεδία:

  • Αναβάθμιση των ψηφιακών δεξιοτήτων με ιδιαίτερη στόχευση στην επιμόρφωση για τη σωστή λειτουργία των υφιστάμενων ηλεκτρονικών καταστημάτων και την αποτελεσματική διαχείριση, ανάπτυξη και εξέλιξη των ηλεκτρονικών πωλήσεων των μικρών εμπορικών επιχειρήσεων
  • Εκπαίδευση σε τομείς όπως digital marketing, τεχνικές πωλήσεων, νέες πρακτικές προβολής και προώθησης προϊόντων κ.λ.π.
  • Ένταξη στο πρόγραμμα “Early Warning” με δωρεάν συμβουλευτικές υπηρεσίες από έγκριτους νομικούς και φοροτέχνες για τη ρύθμιση οφειλών και παροχή δεύτερης ευκαιρίας, σύμφωνα με τις προσταγές του νόμου 4738/2020

Μετά την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας, οι πρόεδροι δήλωσαν ότι σε αυτές τις δύσκολες στιγμές για το εμπόριο οφείλουμε να ενώσουμε δυνάμεις και να συντονίσουμε με παραγωγικό τρόπο τις προσπάθειες μας και αυτό κάναμε σήμερα πράξη, εγκαινιάζοντας με ιδιαίτερη ικανοποίηση έναν αποτελεσματικό τρόπο συνεργασίας των φορέων που εκπροσωπούμε, προς όφελος των μελών μας και συνολικά του αθηναϊκού εμπορίου.

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *