Skip to content

Arag Hellas: Νομική Προστασία δεν είναι μόνο το αυτοκίνητο

Είναι μια γιορτή που πραγματοποιεί κάθε χρόνο η Arag, δίνοντας την ευκαιρία σε φίλους και συνεργάτες να βρεθούν όλοι μαζί και να ανταλλάξουν ευχές για τη νέα χρονιά. Φέτος η συνάντηση δεν έγινε όπως συνήθως στα γραφεία της εταιρείας, αλλά στο Hard Rock Café Athens, στο κέντρο της πόλης, το οποίο την περασμένη Τετάρτη 29/2 το μεσημέρι ντύθηκε στα κίτρινα (το χρώμα της εταιρείας) και περιοποιήθηκε τους καλεσμένους της στον όροφο που είχε κλειστεί για αυτό το σκοπό.

Ρεπορτάζ: Χρ. Μωράκη

Ο Γενικός Διευθυντής της Arag Hellas, με τον τυχερό που κέρδισε δωρεάν κάλυψη cyber – risk από την εταιρεία

Παρόντες ήταν επίσης εκπρόσωποι των Σωματείων της διαμεσολάβησης, ο κλαδικός τύπος αλλά και εκπρόσωποι των ασφαλιστικών που συνεργάζονται με την Αrag στον κλάδο της Νομικής Προστασίας. Ακόμη, εκπρόσωποι πολυπληθών ομάδων ασφάλισης που εμπιστεύονται στην εταιρεία τα συμφέροντά τους.

Στον σύντομο χαιρετισμό του ο Γενικός Διευθυντής Δημήτρης Τσεκούρας, ευχαρίστησε τους δύο «πυλώνες», όπως τους χαρακτήρισε, της Arag Hellas, δηλαδή τους ανθρώπους της διαμεσολάβησης από τη μια, που την τιμούν με την εμπιστοσύνη και την πίστη τους, και το δίκτυο των συνεργαζόμενων δικηγόρων από την άλλη, με το οποίο η εταιρεία διατηρεί  μακροχρόνιες κι αδιατάρακτες, σχέσεις.

[box] Από τις 26 εταιρείες στην Ελλάδα που δραστηριοποιούνται στη Νομική Προστασία, οι 24 ασχολούνται μόνο με το αυτοκίνητο, σχολίασε ο Δημήτρης Τσεκούρας, παρότι η Νομική Προστασία δεν αφορά μόνο τα τροχαία. [/box]

[box] Η νομική προστασία αυτοκινήτου μπορεί να είναι ένα χρυσό συμβόλαιο, μια μεγάλη υπηρεσία στον ασφαλισμένο όμως η συγκεκριμένη κάλυψη αφορά κάθε είδους νομική διαφορά. Αυτό πρέπει να συνειδητοποιήσει καταρχάς ο Έλληνας πολίτης για να αντιληφθεί στη συνέχεια το εύρος και το βάθος των υπηρεσιών που προσφέρει. [/box]

Αν ρωτήσουμε έναν άνθρωπο τυχαία, ποια είναι η νομική διαφορά που κλήθηκε να αντιμετωπίσει στη ζωή του, είναι σίγουρο ότι δεν θα πει το τροχαίο ατύχημα. Θα μιλήσει για εργασιακά, για μισθολογικές διαφορές, για πολλά άλλα πράγματα, είπε χαρακτηριστικά. Ωστόσο για να φτάσει σε αυτό το σημείο η αγορά χρειάζεται να καλυφθεί πολύς δρόμος ακόμη:

[box] Το 99% των συμβολαίων νομικής προστασίας αφορά τη νομική προστασία αυτοκινήτου και των 54% των ζημιών προέρχεται επίσης από τον ίδιο κλάδο. Το 2018 η συνολική παραγωγή  έφτασε τα 36-37 εκ. ευρώ, με οριακή αύξηση 1% περίπου σε σχέση με το 2017. [/box]

[box]Την δεκαετία της κρίσης όπως όλοι οι υπόλοιποι κλάδοι ασφάλισης, η Νομική Προστασία υπέστη καθίζηση στην πάραγωγή της που από περίπου 50 εκ. ευρώ ετησίως «έκατσε» στα 36-37 εκ. ευρώ. [/box]

Συνολική η ελληνική ασφαλιστική αγορά για πρώτη φορά το 2018 έδειξε μια μικρή αύξηση 2% στις Γενικές, γεγονός που επιτρέπει σε όλους να είναι πιο αισιόδοξοι – ίσως να ξεκίνησε η αρχή της ανόδου επεσήμανε ο Δημήτρης Τσεκούρας και αυτό πρέπει να είμαστε όλοι προετοιμασμένοι να το υποδεχτούμε θετικά.  

Εκτός από τα ασφάλιστρα, η αγορά αντιμετωπίζει και την πρόκληση της ψηφιοποίησης. Είμαστε μετέωροι μεταξύ δύο εποχών, είπε ο επικεφαλής της Arag Hellas και πρέπει γρήγορα να προσγειωθούμε στην καινούργια, γιατί αυτή η κατάσταση κουράζει.

Στη νέα εποχή, σημείωσε, όλα είναι αλλιώς:

Αλλιώς αποφασίζουμε, αλλιώς επικοινωνούμε, αλλιώς συννενούμαστε, αλλιώς πουλάμε, αλλιώς αγοράζουμε. Τρανό παράδειγμα οι ριζικές αλλαγές στον κλάδο αυτοκινήτου. Πριν κάποια χρόνια ο επικεφαλής της Mercedes Benz είχε πει ότι το 2018 θα κυκλοφορήσουν τα πρώτα αυτόνομα αυτοκίνητα, δηλαδή αυτοκίνητα που δεν χρειάζονται οδηγό. Αυτό όντως συνέβη όπως όλοι είδαμε και πρόκειται να μεταβάλει ριζικά την βιομηχανία αυτοκινήτου, τη βιομηχανία κατασκευαστών και προμηθευτών συστημάτων όπως φυσικά και την ασφάλιση, εφόσον σήμερα οι εταιρείες δεν ασφαλίζουν αλγόριθμους ή  ρομπότ, αλλά την ευθύνη του φυσικού προσώπου.

Αντιλαμβανόμενη το πνεύμα της νέας εποχής η Arag είχε ξεκινήσει από το 2011 την διαδικασία της ψηφιοποίησης έτσι σήμερα οι υπηρεσίες προς τους ασφαλισμένους αλλά και η επικοινωνία με συνεργάτες περνά όλη, μέσα από ψηφιοποιημένα συστήματα. Πληροφόρηση, αιτήσεις, εκδόσεις και ανανεώσεις συμβολαίων,  πληρωμές και αποδείξεις πληρωμών, κανονισμοί, προμήθειες και ανεξόφλητα, πορεία ζημιάς, όλα επικοινωνούνται και διεκπεραιώνονται online.

[box] Ωστόσο η Arag σχεδιάζει και προγράμματα, είναι η πρώτη που δημιούργησε πρόγραμμα Νομικής Προστασίας cyber risk για φυσικά πρόσωπα, για τις προσβολές και ζημίες που υφίστανται στις συναλλαγές μέσω διαδικτύου.  Μια τέτοια δωρεάν κάλυψη, ήταν το φετινό «φλουρί» της Arag, το οποίο κέρδισε ένας τυχερός Συνεργάτης της: [/box]

 

 

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *