Skip to content

Διαβούλευση της ΕIOPA σχετικά με τα τεχνικά πρότυπα για τα προϊόντα PEPP

Σύμφωνα με εγκύκλιο της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών, στις 2 Δεκεμβρίου η Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφαλίσεων και Επαγγελματικών Συντάξεων-EIOPA δημοσίευσε διαβούλευση για τα τεχνικά πρότυπα που αφορούν τα πανευρωπαϊκά ατομικά συνταξιοδοτικά προϊόντα PEPP,  με την οποία καλεί τα ενδιαφερόμενα μέρη να σχολιάσουν τις σχετικές προτάσεις της.

To κείμενο διαβούλευσης περιλαμβάνει 10 ερωτήσεις σχετικά με τις ακόλουθες περιοχές του Κανονισμού που ρυθμίζει τη διάθεση των προϊόντων PEPP:

• Έγγραφα πληροφοριών για τα PEPP

• To όριο του κόστους για το βασικό PEPP

• Tεχνικές μείωσης του κινδύνου

• Εποπτικές αναφορές και συνεργασία μεταξύ της EIOPA και των εθνικών εποπτικών αρχών

• Οι απευθείας εξουσίες παρέμβασης της EIOPA για την απαγόρευση ή τον περιορισμό εμπορίας/διανομής προϊόντος PEPP

Το κείμενο διαβούλευσης συνοδεύεται από δύο προσχέδια εγγράφων βασικών πληροφοριών – (mock up ΚID) για τα PEPP και ένα προσχέδιο για τη Δήλωση Παροχών PEPP.

Η προθεσμία για την υποβολή των θέσεων των ενδιαφερομένων φορέων λήγει στις 2 Μαρτίου 2020. Η υποβολή των σχεδίων των τεχνικών προτύπων στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή από την EIOPA αναμένεται έως τις 15 Αυγούστου 2020.

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στις κυρίες Κέλλυ Χατζηδημητρίου (Tηλ. 210 3334 135, echatz@eaee.gr) και Ρεβέκκα Τούτουζα (Τηλ. 210 3334 130, toutouza@eaee.gr).

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *