Skip to content

Δυο φορές την εβδομάδα self test για τους εργαζομένους στην ασφάλιση

Υποχρεωτικά δυο φορές την εβδομάδα ξεκινώντας από σήμερα θα πρέπει να διενεργούν αυτοδιαγνωστικό έλεγχο (self test) για τον κορωνοϊό οι εργαζόμενοι σε χρηματοπιστωτικές και ασφαλιστικές δραστηριότητες.

Το ένα από τα test θα παρέχεται από τον εργοδότη και θα καλύπτεται με δική του δαπάνη, ενώ το δεύτερο θα χορηγείται δωρεάν από το φαρμακείο με την επίδειξη του ΑΜΚΑ και της αστυνομικής ταυτότητας ή οποιουδήποτε άλλου εγγράφου ταυτοποίησης.

Τα αυτοδιαγνωστικά τεστ που θα παρέχονται από τον εργοδότη είναι από σήμερα διαθέσιμα στα φαρμακεία ενώ οι εργαζόμενοι θα μπορούν να προμηθεύονται τα δικά τους τεστ από την ερχόμενη Πέμπτη 13/5.

Τα αποτελέσματα και των δυο τεστ θα πρέπει να δηλώνονται στην Εργάνη με τη συμπλήρωση του ειδικού εντύπου «Υπεύθυνη Δήλωση Εργαζομένων καταγραφής αποτελέσματος COVID-19 TEST».

Την εβδομάδα αυτή, τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα του ΣΕΠΕ θα διενεργούν επιτόπιους ελέγχους αλλά θα παρέχουν και πληροφόρηση για την εφαρμογή της απόφασης της ΚΥΑ σε εργοδότες και εργαζόμενους.

Στην σχετική ΚΥΑ, καθορίζεται ότι η υποχρεωτικότητα των τεστ θα αφορά και σε εργαζομένους στην εστίαση, τις μεταφορές, τις υπηρεσίες καθαρισμού, τα κομμωτήρια, τα κουρεία και τα κέντρα αισθητικής, τις υπηρεσίες τυχερών παιχνιδιών και στοιχημάτων αλλά και τις σχολές οδηγών.

1 Comment

  1. Avatar

    Παρακαλώ όπως ενημερώσετε το παραγωγικό δίκτυο αν το αφορά αυτή η διάταξη των δωρεάν self test.
    Διότι τα φαρμακεία μα ς έχουν ενημερώσει πως δεν προβλέπεται , παρά μόνο τους εργαζόμενους [ υπαλλήλους , γραμματείς ]


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *