Skip to content

Δωρεάν ασφάλιση σε κατοικίδια προσφέρει η wedo.insure

H wedo.insure δημιούργησε το πρόγραμμα “we do care pet”, με το οποίο λαμβάνουν τα κατοικίδια παροχές υγείας. Στα πλαίσια αυτά προσφέρει και ένα χρόνο δωρεάν ασφάλιση για σκύλους που υιοθετούνται. Για την πρωτοποριακή αυτή πρωτοβουλία μιλήσαμε με την CEO της wedo.insure, Κατερίνα Χαραλαμπίδου.

  • Πώς σκεφτήκατε να κάνετε την επαφή με το MDRT και σε τι ακριβώς συνίσταται η συνεργασία/χορηγία;

Είμαι μέλος στο MDRT τα τελευταία 3 χρόνια. Μία από τις ενέργειες που κάνει το MDRT είναι να δίνει την δυνατότητα σε όλα τα μέλη του, να προτείνουν μία φορά το έτος μία μη κερδοσκοπική εταιρία της χώρας τους που χρειάζεται βοήθεια.

Που βρίσκονται τα χρήματα όμως και πως λειτουργεί αυτό; Αναφέρω πληροφορίες γιατί αξίζει να ακουστεί! Το MDRT έχει δημιουργήσει το MDRT Foundation  μέσω του οποίου οργανώνεται κάθε έτος η είσπραξη χορηγιών, κυρίως από τα μέλη του οργανισμού αλλά και από οποιονδήποτε παγκοσμίως επιθυμεί να δωρίσει χρήματα για να βοηθήσει κάποιους που το έχουν ανάγκη. Στις 10 Νοέμβριου του 2020 οργανώθηκε η MDRT Gives Day που από 1528 παγκόσμιους δωρητές μάζεψε 253.000$ μέσα σε μόλις μία μέρα!

Αφού μαζευτεί κάθε χρόνο το όποιο συνολικό ποσό των χορηγιών, ο οργανισμός επιλέγει κοινωφελείς οργανισμούς από όλο τον κόσμο και προάγει την φιλανθρωπία (giving) μέσω της χορηγίας- χρηματοδότησης αυτών που εγκρίνονται.

Το 2019 είχα κάνει σύσταση στην dog’s voice και το 2020 στο karkinaki, που και οι δύο εγκριθήκαν!

  • Τι εννοείτε ακριβώς όταν λέτε ότι η wedo.insure αναλαμβάνει την χορηγία ασφάλισης ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, όλων των σκύλων που υιοθετούνται; Πώς καλύπτεται ένα τόσο μεγάλο εύρος;

Φτιάξαμε το πρόγραμμα «we do care pet» σε συνεργασία με την safe pet system και το δίνουμε δωρεάν για ένα έτος σε όποιον υιοθετεί σκυλάκι. Σε αυτή την φάση ακόμα ενημερώνουμε τις φιλοζωικές για να το ενσωματώσουν στην επικοινωνία τους. Δεν μας περιορίζει το εύρος αλλά κυρίως ότι το συμβεβλημένο δίκτυο κτηνιάτρων και νοσοκομείων είναι Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Βέβαια πιστεύουμε ότι αν μεγαλώσει ο αριθμός των ασφαλισμένων ζώων θα βοηθήσει – αναγκάσει την διεύρυνση του υπάρχοντος δικτύου.

  • Πού κινείται η ασφαλιστική κάλυψη κατοικιδίων στην Ελλάδα και που στο εξωτερικό και γιατί τόσο μεγάλη απόκλιση;

Η ασφαλιστική συνείδηση των Ελλήνων αυξάνεται σημαντικά τα τελευταία χρόνια και με μεγάλη μας χαρά βλέπουμε ταυτόχρονα να μεγαλώνει και η αγάπη τους για τα ζώα. Σημαντικά πολλοί περισσότεροι Έλληνες έχουν αποκτήσει κατοικίδια τα τελευταία 2-3 χρόνια και ρόλο σε αυτό έχει παίξει και ο εγκλεισμός μας λόγω covid-19, είναι η προσωπική μου εκτίμηση. Σημαντική ένδειξη αυτού είναι και η αλλαγές που συμβαίνουν στον τουριστικό κλάδο με έντονη μεταστροφή των ξενοδοχείων σε pet friendly καταλύματα. Πρόσφατα έχουν δημιουργηθεί και εταιρίες όπως η WOOF Together, που προάγουν στοχευμένα την εκπαίδευση των ξενοδόχων και επίσης παρέχουν τον κατάλληλο εξοπλισμό σε όσα ξενοδοχεία στρέφονται προς το να υποδέχονται ζωάκια.

Η ασφάλιση των κατοικίδιων στην Ελλάδα ακόμα βρίσκεται σε πολύ χαμηλά επίπεδα και ένας λόγος σήμερα θα μπορούσε να είναι γιατί δεν είναι καθόλου γνωστό ότι υπάρχουν αντίστοιχα ασφαλιστικά προϊόντα. Αυτό δεν συμβαίνει στις εξελιγμένες χώρες του εξωτερικού καθώς εκεί έχει καλλιεργηθεί η φιλοζωική κουλτούρα και η υπευθυνότητα της υιοθεσίας κατοικίδιου πολύ νωρίτερα. Σε συνδυασμό με την αναπτυγμένη επίσης ασφαλιστική συνείδηση των κατοίκων στις χώρες του Εξωτερικού, το να ασφαλίζεις με πρόγραμμα υγείας το κατοικίδιό σου είναι απόλυτα λογικό καθώς απαλλάσσει τον οικογενειακό κουμπαρά από απρόσμενα έξοδα.

Θεωρώ ότι πλέον η Ελληνική αγορά είναι ώριμη για να ξεκινήσει να αγκαλιάζει την ιδιωτική ασφάλιση υγείας για τα κατοικίδια που έχει στο σπίτι του. Τα ζωάκια αυτά ο Έλληνας πλέον τα θεωρεί οικογένεια του και τα φροντίζει σαν να είναι τα «4ποδα παιδιά» του! Και ποιος δεν θα έκανε το καλύτερο για όποιον αγαπά;

  • Τι ανταπόκριση έχετε στις καλύψεις σας από ιδιοκτήτες ζώων;

Οι περισσότεροι είναι πολύ ενθουσιασμένοι καθώς συνειδητοποιούν πόσα χρήματα γλυτώνουν κάνοντας χρήση του προγράμματος και με ευγνωμοσύνη μας καλούν πίσω να μας ευχαριστήσουν! Όσοι δεν νιώθουν το ίδιο εκτιμώ ότι είναι η περίπτωση που δεν τους έχει βοηθήσει το υπάρχον δίκτυο κτηνιάτρων και νοσηλευτηρίων ζώων. Όπως όλα τα πράγματα όμως που βρίσκονται στην αρχή, είμαι απόλυτα σίγουρη ότι πολύ σύντομα το δίκτυο θα διευρυνθεί σε όλη την Ελλάδα καθώς θα δημιουργηθεί η ανάγκη άμεσα. Πιστεύω ότι στα επόμενα χρόνια θα είναι ευχάριστος μονόδρομος η ασφάλιση κατοικίδιων για τους ιδιοκτήτες τους!

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *