Skip to content

Είμαστε Ηγέτες με σκοπό όπως θα ήθελαν οι άνθρωποί μας;

Στις 19.11.2020, με πρωτοβουλία και με την επιμέλεια της Επιτροπής Βέλτιστων Πρακτικών του Συνδέσμου Εκπροσώπων και Στελεχών Ασφαλιστικών Εταιριών, πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά εκδήλωση με ομιλητή τον κ. Δημήτρη Παπανικητόπουλο, Πρόεδρο της Linkage Greece & Cyprus, και αντικείμενο: «Είμαστε οι Ηγέτες που θα ήθελαν οι Άνθρωποι μας;». Ακολούθησε ενδιαφέρουσα συζήτηση, την οποία συντόνισε ο κ. Νότης Βαγιακάκος, Πρόεδρος της Επιτροπής Βέλτιστων Πρακτικών του ΣΕΣΑΕ, και απαντήθηκαν καίρια ερωτήματα που υποβλήθηκαν από τους συμμετέχοντες.

Από τον Δημ. Παπανικητόπουλο

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ενδιαφέρον για το θέμα της εκδήλωσης του ΣΕΣΑΕ περί Ηγεσίας ήταν μεγάλο, όπως καταδεικνύεται από τους περ. 220 εγγεγραμμένους, ανώτερα και ανώτατα διευθυντικά στελέχη της ασφαλιστικής αγοράς.

Στην ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ομιλία του ο κ. Δ. Παπανικητόπουλος επεσήμανε τη σημαντικότητα του Ανθρώπινου Δυναμικού στις εταιρείες καθώς και το ρόλο της Ηγεσίας.

Στους εργαζόμενους που νιώθουν Δεσμευμένοι στην εταιρία τους και σε αυτό που κάνουν, παρατηρείται υψηλότερη απόδοση, παραγωγικότητα, μεγαλύτερα κέρδη και αυτό οφείλεται κυρίως στον προϊστάμενό τους.
«Τη δύσκολη χρονική περίοδο που διανύουμε, όπου η καθημερινότητα όλων έχει αλλάξει και η ψυχολογική διάθεση των εργαζομένων διακατέχεται από αρνητικά συναισθήματα, όπως ο φόβος, η ανασφάλεια κ.ά.», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «θα πρέπει να εντοπίσουμε «το φάρμακο» που θα τη γιατρέψει, το οποίο δεν είναι άλλο από το Purposeful Leadership.

Μετά από παγκόσμια έρευνα που πραγματοποίησε η LINKAGE Αμερικής, προέκυψε ότι οι εταιρίες στις οποίες μετρήθηκε ότι έχουν Pyrposeful Leaders εμφανίζουν διπλάσιο τζίρο, τετραπλάσια κέρδη, 9 φορές μεγαλύτερη εμπλοκή και αυτοδέσμευση των εργαζομένων και 10 φορές μεγαλύτερη ικανοποίηση των πελατών τους.

Κλείνοντας, επεσήμανε ότι οι Ηγέτες με Σκοπό σέβονται τους ανθρώπους τους, τους φροντίζουν, τους αφιερώνουν χρόνο, τους ακούν επιζητώντας τις ιδέες τους, τους βοηθούν να φτάσουν εκεί που δεν έχουν φανταστεί ότι ήθελαν να πάνε! Αυτό καλούνται να υλοποιήσουν και τώρα, μέσα στην ανασφάλεια που αισθάνονται οι άνθρωποί τους, γιατί ο ορισμός της Ηγεσίας είναι:

  • Η ικανότητα να επηρεάζουμε άλλους ανθρώπους, απελευθερώνοντας τις κρυμμένες δυνάμεις και δυνατότητές τους, προκειμένου να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, πείθοντάς τους να συν-κινηθούν μαζί μας προς τη σωστή κατεύθυνση, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να πετύχουν το ΟΝΕΙΡΟ τους!

Την εκδήλωση υποστήριξαν οι Εταιρίες:

  • “AON” – Πλατινένιος Χορηγός
  • “ERGO”, “EUROLIFE FFH” & “MATRIX BROKERS S.A.” – Χρυσοί Χορηγοί
  • “EΘΝΙΚΗ”, “INTERAMERICAN” – Ασημένιοι Χορηγοί

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *