Skip to content

ΕΑΔΕ: Ασφάλιση & Black Friday

Η ονομασία και ο συμβολισμός της Black Friday στο εμπόριο ξεκίνησε στην Αμερική χρόνια πριν και υιοθετήθηκε ήδη από μερίδα μεγάλων μονάδων και στη χώρα μας.

Δυστυχώς η συμμετοχή μέρους του Ασφαλιστικού Κλάδου, με συμβολικό τρόπο, στην πτώση των τιμών, με αφορμή αυτή την ημέρα, μόνο λύπη μπορεί να προκαλεί.

Το είδαμε τα τελευταία δύο χρόνια και το βλέπουμε να επαναλαμβάνεται και εφέτος, από τα ίδια κανάλια διανομής.

Η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος όταν θέλησε να συνεισφέρει στην ειδική οικονομική συνθήκη που δημιούργησε η συνεχιζόμενη πανδημία, επέλεξε, ορθώς κατά την κρίση μας, να προσφέρει υλική υποστήριξη και όχι να συζητήσει μείωση ασφαλίστρων.

Το ασφάλιστρο, ως γνωστόν, καθορίζεται από παράγοντες που είναι πέραν και πάνω από εμπορικές και ευκαιριακές πολιτικές.

Είναι αποτέλεσμα στατιστικής έρευνας και αναλογιστικής μελέτης και οφείλει να είναι «επαρκές».

Δεν υπόκειται σε αυξομειώσεις ανάλογα την ημέρα και την εποχή. Το ασφαλιστικό προϊόν είναι υπόσχεση για το μέλλον και δεν μπορεί να
πωλείται με όρους μαζικής κατανάλωσης.

Δεν είναι προϊόν που αν σου μείνει θα σε βαρύνει και πρέπει να το ξεπουλήσεις.

Ως ΕΑΔΕ καταθέτουμε την αναφορά μας στην Εποπτική Αρχή και εκφράζουμε την θλίψη μας για τον επιχειρούμενο ευτελισμό του θεσμού.

Ταυτόχρονα όμως σημειώνουμε ιδιαιτέρως και την ικανοποίησή μας, γιατί η πρακτική αυτή προωθείται μόνο από την μερίδα εκείνη που δεν έχει στις τάξεις της τους επαγγελματίες Ασφαλιστικούς Διαμεσολαβητές.

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *