Skip to content

ΕΑΔΕ: Ν’ απορροφηθούν οι αυξήσεις με μείωση στο Δικαίωμα Συμβολαίου

Το πρώτο νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα μέτρα για την εφαρμογή της συμφωνίας της Χώρας μας με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης (Ε.Μ.Σ.) είναι γεγονός.

Η Ασφαλιστική αγορά είναι προφανές ότι επηρεάζεται άμεσα, καθώς το νομοσχέδιο προβλέπει αυξήσεις στους φορολογικούς συντελεστές των ασφαλίστρων. Οι Γενικοί κλάδοι και ιδιαιτέρως ο κλάδος Αυτοκινήτου επηρεάζουν σχεδόν το σύνολο των Ελλήνων πολιτών και επιβαρύνουν και τα χαμηλά και τα υψηλότερα εισοδήματα, καθώς αφορούν και υποχρεωτική ασφάλιση.

Η Ιδιωτική Ασφάλιση έχει την μοναδική ευκαιρία, μέσα σε αυτήν την δύσκολη συγκυρία, να αποδείξει τον ιδιαίτερα σημαντικό κοινωνικό της ρόλο.

Η ΕΑΔΕ, εκπροσωπώντας το σύνολο της Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης, προτείνει, με γνώμονα το όφελος του κοινωνικού συνόλου και κυρίως των ασφαλισμένων, οι Ασφαλιστικές Εταιρείες να μειώσουν το Δικαίωμα συμβολαίου ισόποσα, απορροφώντας την αύξηση του φόρου, ανταποκρινόμενες στις απαιτήσεις των ιδιαίτερα κρίσιμων συνθηκών και προβάλλοντας για άλλη μια φορά και με τον πλέον ισχυρό τρόπο το κοινωνικό της πρόσωπο.

Το Δ.Σ. της ΕΑΔΕ

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *