Skip to content

ΕΑΔΕ: “Συνεχίζεται η επαγρύπνηση γιατί η πραγματικότητα θα είναι σκληρή”

Η Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ελλάδος – ΕΑΔΕ – παρακολουθεί, εξ αρχής και εκ του σύνεγγυς, τις εξελίξεις που αφορούν την πανδημία του COVID – 19 και βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με όλους τους θεσμικούς φορείς στην Ελλάδα και Πανευρωπαϊκά.

Γνωρίζουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε ως Ασφαλιστική Διαμεσολάβηση παρά τη συγκινητική και ειλικρινή αποφασιστικότητα που εκφράζεται από όλα τα Σωματεία, τοπικά και Πανελλαδικά, για την στήριξη των ασφαλισμένων μας,  με κάθε δυνατό μέσο, είτε με τη φυσική μας παρουσία είτε με την ψηφιακή λειτουργία των υπηρεσιών μας.

Από την πρώτη στιγμή και έχοντας συναίσθηση ότι το επάγγελμά μας δεν θα ευνοηθεί από τα μέτρα στήριξης που εξήγγειλε η Πολιτεία, καθώς δεν έχει άμεσα, μετρήσιμα αποτελέσματα πτώσης του τζίρου του, κινητοποιηθήκαμε, προκειμένου να αναδείξουμε τις βέβαιες απώλειες που φέρνει η υποχρεωτική υπολειτουργία των Γραφείων μας.

Δεν ανήκουμε στις επιχειρήσεις που ανέστειλε η Πολιτεία τη λειτουργία τους, αλλά στις επιχειρήσεις που πλήττονται γιατί δεν μπορούν να λειτουργήσουν ουσιαστικά.

Οφείλουμε να τιμήσουμε το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών που εκτίμησε άμεσα την κατάσταση, και βρέθηκε από την πρώτη στιγμή δίπλα μας.

Οφείλουμε να εξάρουμε τον καταλυτικό ρόλο του Προέδρου κ. Γιάννη Χατζηθεοδοσίου, που συνεπικουρούμενος από τον Γ.Γ. κ. Δημήτρη Γαβαλάκη αλλά και όλο το Δ.Σ. του Επιμελητηρίου, έδωσε αγώνα για να μην αδικηθούν επαγγέλματα όπως η Ασφαλιστική Διαμεσολάβηση,  που πλήττονται έμμεσα από την  κρίση που φέρνει αυτή η πανδημία.

Εκφράζουμε την ικανοποίησή μας για τα μέτρα στήριξης, στα οποία μας συμπεριέλαβε η ΠΝΠ που εξεδόθη χθες.

Ήδη μελετώνται και συγκεκριμενοποιούνται από τους ειδικούς που διαθέτουμε στα Σωματεία μας.

Εκφράζουμε επίσης την ικανοποίησή μας για την αναγκαία παράταση που δόθηκε στην κατάθεση των δικαιολογητικών για τις ανανεώσεις των αδειών, καθώς επίσης και τη δυνατότητα συμπλήρωσης των ωρών που υπολείπονται σε συναδέλφους που δεν είχαν ολοκληρώσει για διάφορους λόγους την εκπαίδευση για επαναπιστοποίηση.

Αντιμετωπίστηκε το θέμα αυτό από όλους, Εποπτεία, Υπουργείο, Επιμελητήρια και Σωματεία, με ρεαλισμό και ευθύνη.

Όμως η επαγρύπνηση συνεχίζεται γιατί η πραγματικότητα θα είναι σκληρή.

Η περίοδος αυτή που διανύουμε δημιουργεί συνθήκες πρωτοφανείς, που ξεπερνούν κρίσεις μνημονίων δεκαετίας και μας υποχρεώνει να ανησυχούμε για την επόμενη μέρα.

Σήμερα η κατάσταση δεν έχει ομοιότητα με τίποτα προηγούμενο.

Βρισκόμαστε σε μια γενική Παγκόσμια καραντίνα,  με τις αγορές να καταρρέουν, τις οικονομίες όλου του κόσμου να γνωρίζουν  πρωτοφανή ύφεση και  την αβεβαιότητα να δημιουργεί σε όλους συναισθήματα φόβου και ανασφάλειας.

Τα μέτρα στήριξης που εξαγγέλθηκαν ελπίζουμε ότι θα είναι η πρώτη παρέμβαση σειράς άλλων, που θα βοηθήσουν επιχειρήσεις και εργαζομένους να υπάρχουν την επομένη.

Και ευελπιστούμε ότι θα δοθούν με σύνεση μεν αλλά στην αναγκαία δόση και όχι με το σταγονόμετρο.

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *