Skip to content

ΕΑΕΕ: Αποφασίστηκε η χορήγηση προσωρινής άδειας οδήγησης

Με σχετική εγκύκλιό της η ΕΑΕΕ ενημερώνει πως δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ Β’ 952/21.03.2020) η με αριθμό Α3/οικ.16110/1967/2020 Απόφαση του Υφυπουργού Υποδομών & Μεταφορών με θέμα «Καθορισμός των αρμοδίων οργάνων για τη χορήγηση της προσωρινής άδειας οδήγησης των άρθρων 42 έως 47 του ν. 4663/2020 (Α’ 30), των προδιαγραφών του εντύπου, των αναγραφόμενων στο έντυπο πληροφοριών και της διαδικασίας χορήγησης».

Με την Υπουργική Απόφαση, την οποία μπορείτε να βρείτε εδώ στην ιστοσελίδα της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως, καθορίζονται οι λεπτομέρειες καθώς και η επιμέρους διαδικασία για την εφαρμογή των διατάξεων των άρθρων 42 έως 47 του Μέρους Γ` του ν. 4663/2020 (Α` 30) αναφορικά με τη χορήγηση της προσωρινής άδειας οδήγησης σε όσους από τη δημοσίευση της Απόφασης και έκτοτε:

  • επιτυγχάνουν σε δοκιμασία προσόντων και συμπεριφοράς για αρχική χορήγηση άδειας οδήγησης ή για επέκταση άδειας οδήγησης σε άλλη κατηγορία (εφεξής επιτυχόντες), ή
  • υποβάλλουν αίτηση με πλήρη φάκελο δικαιολογητικών για ανανέωση της άδειας οδήγησης εφόσον έχει λήξει η ισχύς της ή έκδοση αντιγράφου ελληνικής άδειας οδήγησης λόγω απώλειας ή κλοπής κ.λ.π. (εφεξής υποβάλλοντες φάκελο).

Ειδικότερα με την Απόφαση αυτή καθορίζονται:

  • τα αρμόδια όργανα για τη διαδικασία χορήγησης της προσωρινής άδειας οδήγησης,
  • οι προδιαγραφές του εντύπου της προσωρινής άδειας οδήγησης,
  • οι πληροφορίες που αναγράφονται στο έντυπο της προσωρινής άδειας οδήγησης,
  • η διαδικασία χορήγησης της προσωρινής άδειας οδήγησης.

Στο τέλος της Υπουργικής Απόφασης παρατίθενται:

α. το υπόδειγμα του εντύπου της προσωρινής άδειας οδήγησης που θα χορηγείται στους επιτυχόντες και στους υποβάλλοντες φάκελο, σύμφωνα με τις διατάξεις των παρ. 2 και 3 του άρθρου 42 του ν. 4663/2020, ηλεκτρονικά μέσω Πληροφοριακού Συστήματος (Παράρτημα Ι).
β. το υπόδειγμα του εντύπου της προσωρινής άδειας οδήγησης που θα εκτυπώνουν οι Υπηρεσίες Μεταφορών και Επικοινωνιών των Περιφερειακών Ενοτήτων και θα χορηγηθούν στους υποβάλλοντες φάκελο κατά τη μεταβατική περίοδο και μέχρι την έναρξη της ηλεκτρονικής χορήγησης μέσω Πληροφοριακού Συστήματος (Παράρτημα ΙΙ).

Η ισχύς της παραπάνω Υπουργικής Απόφασης αρχίζει από τη δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (21.03.2020).

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *