Skip to content

ΕΑΕΕ: 4 εκατ. ευρώ αποζημίωση για τις πλημμύρες μιας μέρας

Οι συνολικές αποζημιώσεις της ασφαλιστικής αγοράς για τις ζημιές που προέκυψαν από τις βροχοπτώσεις της 24ης Οκτωβρίου 2014 στην Αττική, προβλέπεται ότι θα ξεπεράσουν τα € 4 εκ., σύμφωνα με έρευνα που διεξήγαγε η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ) σχετικά με την εκτίμηση των ζημιών που είχαν αναγγελθεί στις ασφαλιστικές επιχειρήσεις – μέλη, αναφορικά με το συγκεκριμένο περιστατικό. Στην έρευνα συμμετείχε το σύνολο σχεδόν των ασφαλιστικών επιχειρήσεων – μελών της ΕΑΕΕ.

Αναλυτικά, σε ό,τι αφορά τις Ασφαλίσεις Περιουσίας δηλώθηκαν 328 ζημιές, οι οποίες εκτιμώνται ότι θα αποζημιωθούν με πάνω από € 2.7 εκ. ενώ στον Κλάδο Ασφάλισης Αυτοκινήτου, δηλώθηκαν 842 ζημιές με προβλεπόμενο ποσό αποζημιώσεων που ξεπερνά το € 1.5 εκ.

 Ο κ. Ν. Βαγιακάκος, Πρόεδρος της Επιτροπής Περιουσίας της ΕΑΕΕ σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της έρευνας ανέφερε : «Η ελληνική ασφαλιστική αγορά ανταποκρινόμενη στο ρόλο της προχωρά στην αποζημίωση των πληγέντων από τις σφοδρές βροχοπτώσεις της 24ης.10.2014 που επικεντρώθηκαν κυρίως στα δυτικά προάστια της Αθήνας. Η αύξηση της συχνότητας και της έντασης ακραίων φυσικών φαινομένων που επισημαίνεται από τους επιστήμονες και αποδίδεται κατά μείζονα λόγο στην κλιματική αλλαγή προβληματίζει τη σύγχρονη κοινωνία και αποτελεί πρόκληση για την ασφαλιστική αγορά σε παγκόσμιο επίπεδο. Δεδομένου ότι οι συνέπειες της κλιματικής αλλαγής είναι πλέον ορατές στα περισσότερα κράτη του κόσμου, η έγκαιρη λήψη άμεσων μέτρων για την αναχαίτιση των επιπτώσεων από παρόμοια φαινόμενα είναι επιτακτική».

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *