Skip to content

ΕΑΣΚ Εργαζομένων στις Ασφαλιστικές: Καταγγελία για απόλυση

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει! Πάρτε τώρα πίσω την απόλυση!

Η Ενιαία Αγωνιστική Συνδικαλιστική Κίνηση καταγγέλλει την εκδικητική-τρομοκρατική απόλυση της συναδέλφου A.Σ. από την εκκαθάριση των ασφαλιστικών εταιρειών Commercial Value, Ασπίς κτλ.

Την ίδια ώρα που η κυβέρνηση διαφημίζει το «φιλεργατικό μέτρο» της …«υποχρεωτικής αιτιολόγησης απόλυσης», η εργοδοσία στον χώρο ήρθε ν’ ανακαλύψει σε συνάδελφο με 9 χρόνια προϋπηρεσία σε υπό εκκαθάριση εταιρεία πως ξαφνικά «υπήρξαν παράπονα …κάποιων ασφαλισμένων… για την επικοινωνία μαζί τους»…

Φαίνεται έτσι στην πράξη πως τέτοιου τύπου μέτρα δεν είναι παρά φύλλα συκής, αφού έρχονται να πατήσουν στις πετσοκομμένες αποζημιώσεις, την απελευθέρωση απολύσεων και τόσα ακόμη που έχουν ψηφίσει από κοινού ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και όλα τα κόμματα του κεφαλαίου, για τα οποία οι εργαζόμενοι πρέπει να τους γυρίσουν την πλάτη στις ερχόμενες εκλογές.

Η «αιτιολόγηση» της εργοδοσίας στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι φυσικά πέρα για πέρα προσχηματική. Πραγματική αιτία είναι η αγωνιστική στάση της συναδέλφου όλο το προηγούμενο διάστημα. Ιδιαίτερα από τη στιγμή που η εκκαθάριση «ανατέθηκε» από της ΤτΕ στην «Εrnst & Υoung», η οποία με το «καλημέρα» προσπάθησε να καλλιεργήσει κλίμα τρομοκρατίας και ουσιαστικά ν’ αναζητήσει στους εργαζόμενους τις ευθύνες για την καθυστέρηση της εκκαθάρισης.

Η συναδέλφισσα, μέσα από τις γραμμές της ΕΑΣΚ, στάθηκε αποφασιστικά απέναντι σε αυτούς τους σχεδιασμούς. Πρωτοστάτησε προκειμένου να δοθούν οι χρωστούμενες άδειες χρόνων σε όλο το προσωπικό, τις οποίες αρχικά η νέα εκκαθάριση δεν αναγνώριζε. Πρωταγωνίστησε και στην πετυχημένη πρόσφατη αντίδραση απέναντι σε προσπάθεια της Διοίκησης να θέσει τελεσίγραφα στους συναδέλφους, προκειμένου αυτοί να υπογράψουν μια απαράδεκτη δήλωση «πίστεως στον εργοδότη».

Αυτοί είναι οι πραγματικοί λόγοι για την απόλυση, τους οποίους όλοι οι εργαζόμενοι στον χώρο γνωρίζουν.

Όπως γνωρίζουν πως η εργοδοσία με αυτή την κίνηση στόχο έχει να τρομοκρατήσει όλο το προσωπικό, να επιβάλλει «σιγή νεκροταφείου» προκειμένου ν’ προχωρήσει τους σχεδιασμούς της… Απέναντι σε τέτοια σχέδια, η απάντηση είναι μία:

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει! Να παρθεί τώρα πίσω η απόλυση!

Απευθύνουμε κάλεσμα σε όλα τα σωματεία του κλάδου να πάρουν θέση, καταδικάζοντας την τρομοκρατική απόλυση στις Εκκαθαρίσεις.

Καλούμε το κλαδικό σωματείο, τον Σύλλογο Υπαλλήλων Ασφαλιστικών Επιχειρήσεων (ΣΥΑΕ), να οργανώσει την αντίδραση των εργαζομένων του χώρου, απέναντι στους εργοδοτικούς σχεδιασμούς.

Καλούμε τους συναδέλφους στις Εκκαθαρίσεις να σηκώσουν ανάστημα.

Προχωρούμε σε σύσκεψη των εργαζομένων στις Εκκαθαρίσεις:

Την Πέμπτη 16 Μάη, στις 17:30, στα γραφεία του κλαδικού σωματείου Χρηματοπιστωτικού Αττικής (Πλ. Μητροπόλεως 10, 1ος όροφος)

Ενιαία Αγωνιστική Συνδικαλιστική Κίνηση

pameasfal.blogspot.gr

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *