Skip to content

Εβροφάρμα: Ασφαλίζει τα προϊόντα της με αστική ευθύνη

Προχώρησε το 2018 σε ασφάλιση αστικής ευθύνης προϊόντος για πελάτη της στο εξωτερικό

Αναζητά ασφαλιστική για συνεργασία στην Ελλάδα

Σε αναζήτηση ασφαλιστικής εταιρείας με την οποία θα προχωρήσει σε στρατηγική συνεργασία ασφάλισης αστικής ευθύνης προϊόντος για τους πελάτες της στην Ελλάδα βρίσκεται μία από τις μεγαλύτερες γαλακτοκομικές εταιρείες της Β. Ελλάδος η «Εβροφάρμα».

Η εταιρεία έχει ήδη προχωρήσει (από τα τέλη 2018) σε ασφάλιση αστικής ευθύνης για γάλατα και γιαούρτια για πελάτη της που εδρεύει στη Γερμανία και ο οποίος την υποχρέωσε να προβεί σε αυτή την ασφάλιση κατά τα πρότυπα του εξωτερικού. Θα πρέπει να τονιστεί ότι η διαδικασία ασφάλισης αστικής ευθύνης προϊόντος καλύπτει και την παραγωγό εταιρεία, αλλά και την εταιρεία που θα το αγοράσει έναντι κακής παρασκευής του προϊόντος, καθυστέρησης παράδοσης του προϊόντος στον πελάτη, ζημιές κατά τη μεταφορά του προϊόντος.

Οι εξαγωγικές εταιρείες τροφίμων ασφαλίζονται για αστική ευθύνη προϊόντος

Η ασφάλιση αστικής ευθύνης προϊόντος είναι ιδιαίτερα απαραίτητη σε εξαγωγείς και ειδικά σε εξαγωγείς αγροτικών προϊόντων ή τελικών προϊόντων διατροφής, τα οποία είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα. Η αλλαγή επί το αυστηρότερο των απαιτήσεων των πελατών εξωτερικού προκειμένου να τηρούν τα ελληνικά προϊόντα ειδικές προδιαγραφές ποιότητας (με ISO) υποχρεώνουν τις εταιρείες να ασφαλίζουν ολόκληρη τη διαδικασία παρασκευής και μεταφοράς καθώς οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζημιά δεν μεταφράζεται μόνο σε συγκεκριμένες χρηματικές απώλειες, αλλά και σε καταστροφή της φήμης της εταιρείας, αλλά και σε απώλεια του πελάτη.

Τα ασφάλιστρα αστικής ευθύνης σε τρόφιμα με ημερομηνία λήξης και μεταφοράς τους υπό ειδικές συνθήκες (π.χ. γάλα, τυριά, γιαούρτια) καθορίζονται από το μέγεθος της παρτίδας που θα κατασκευαστεί και θα διοχετευθεί στο εξωτερικό ή στο εσωτερικό, από τις συνθήκες μεταφοράς του, αλλά και τις ευρύτερες οικονομικές συνθήκες. Είναι ενδεικτικό ότι κατά το 2015, η κρίση με τα capital controls, η τραπεζική αργία και τα λοιπά προβλήματα είχαν μεγιστοποιήσει τα ασφάλιστρα αστικής ευθύνης προϊόντων και εμπορευμάτων αφού η αβεβαιότητα της περιόδου για τη λειτουργία των μονάδων παραγωγής και τη συνεπή ανταπόκριση στους ξένους πελάτες τους είχε εκτοξευτεί στα ύψη.

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *