Skip to content

“Με την Εθνική, έχω έναν έρωτα”

Konstantas 1
Ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος Σταύρος Κωνσταντάς

Από τις ωραιότερες και γνησιότερες στην ατμόσφαιρά τους εκδηλώσεις ήταν αυτή της Επιθεώρησης Xρήστου Χρυσολόγου της Εθνικής Ασφαλιστικής (2η μεγαλύτερη της εταιρείας). Περίπου 200 στην πλειοψηφία τους νέοι και νέες (η Επιθεώρηση έχει τη φήμη ότι έχει τους νεότερους Συμβούλους της αγοράς ολόκληρης!) κατέκλυσαν την αίθουσα του ξενοδοχείου Metropolitan την περασμένη Τρίτη 8 Μαρτίου, για την καθιερωμένη ετήσια γιορτή.

Οι τρεις περίπου ώρες κύλησαν γρήγορα,  πράγμα ασυνήθιστο για εταιρική εκδήλωση, ίσως γιατί οι παρευρισκόμενοι έδειχναν ιδιαιτέρως δεμένοι μεταξύ τους και η συναδελφικότητα και ο ενθουσιασμός ήταν η αίσθηση που πλανιόταν στον αέρα – ακόμη και οι ομιλίες των Διοικητικών Στελεχών, που τέτοια περίοδο κάθε χρόνο πηγαίνουν από εκδήλωση σε εκδήλωση,  είχαν έναν προσωπικό τόνο και μια πηγαία ευφορία.

Τι άλλο βεβαίως θα περιμένε κανείς στην γιορτή μιας  κορυφαίας Επιθεώρησης που μετρά πάνω απο μια δεκαετία ζωής και από έναν επικεφαλής που  επί 32 συνεχή χρόνια έχει αφιερώσει τη ζωή του στην εταιρεία.

Εγώ με την Εθνική έχω έναν έρωτα, μας εκμυστηρεύτηκε ο Χρήστος Χρυσολόγου (κεντρική φωτό). Όσες εταιρείες γνώρισα, είτε μέσα από τα προϊόντα, είτε μέσα από τους κανονισμούς ή τις αμοιβές ή τη συμπεριφορά στα Δίκτυα,  συνέχισα να πιστεύω ότι η Εθνική είναι κάτι άλλο. Δεν με νοιάζει αν ο κανονισμός είναι αυστηρότερος από άλλους.  Ο κανονισμός μιλά για όρια διατήρησης και όρια προαγωγών. Τα όρια διατήρησης μέχρι σήμερα δεν μας απασχόλησαν ποτέ. Στο δικό μου γραφείο ποτέ δεν υποβιβάστηκε κανένας μάνατζερ, είχαμε μόνο προαγωγές. Αυτή τη σελίδα του κανονισμού την προσπερνάμε και είμαστε περήφανοι για αυτό. Δεν ντρέπομαι να το πω. Η Εθνική για μένα είναι μαγεία. Δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί πάντα να γίνεται καλύτερη. Όμως έχει τα λιγότερα από τα προβλήματα της αγοράς.

O Γενικός Διευθυντής Πωλήσεων Γιώργος Ζαφείρης
O Γενικός Διευθυντής Πωλήσεων Γιώργος Ζαφείρης

Και παρά την συνολική πτώση των εταιρειών στις Γενικές το 2015 και ιδιαιτέρως την πτώση της Εθνικής στο αυτοκίνητο, η Επιθεώρηση έκλεισε με  αύξηση ασφαλίστρων κατά 8,5% – σε εισπραχθέντα ασφάλιστρα, όχι σε παραδόσεις ή σε κάποιο άλλο στοιχείο. Οι συνολικές εισπράξεις Χαρτοφυλακίου πλησίασαν τα 20 εκ ευρώ, το πρόγραμμα Υγείας Full πηγαίνει…φουλ από τον περασμένο Μάιο (περίπου 400.000 ευρώ σε ασφάλιστρα) και η νέα Παραγωγή Ζωής έφτασε τα  2.519.907 ευρώ. Το σημαντικότερο όμως είναι οτι την περασμένη χρονιά έγιναν 7  νέες προαγωγές μέσα από την Επιθεώρηση:5 σε Unit Manager και 2 σε Υποδιευθυντές ενώ μπήκαν και 37  νέοι κωδικοί, 37 νέα παιδιά από τα οποία 6 κατάφεραν να είναι στους 25 νέους πρώτους, της Εταιρείας. Γίνεται άλλωστε, πολύ προσπάθεια για την προσέλκυση νέων ατόμων, με εκδηλώσεις στρατολόγησης και καθημερινή στόχευση “γιατί εκεί είναι το μέλλον”, όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε.

Σε επίπεδο Επιθεώρησης πάντα, το 2015 οι αποζημιώσεις στον κλάδο ζωής ήταν 4. 750. 000 ευρώ,
Στα αυτοκίνητα 1.150. 000 ευρώ ενώ 1. 770. 000 ευρώ δόθηκαν σε λήξεις συμβολαίων.

Ο Διευθυντής Πωλήσεων Νικόλαος Στρατηγάκης
Ο Διευθυντής Πωλήσεων Νικόλαος Στρατηγάκης

Το αυτοκίνητο είναι το μεγάλο στοίχημα του 2016 για όλη την Εταιρεία, που φέτος έχει ως στόχο να ανακτήσει μερίδιο αγοράς μιας και τα προηγούμενα χρόνια “δεν καταδέχτηκε να κατρακυλήσει στα τάρταρα του ασφάλιστρου” όπως είπε χαρακτηριστικά από το Βήμα ο Διευθυντής Πωλήσεων Νικόλαος Στρατηγάκης, με αποτέλεσμα να υποστεί μειώσεις ή και απώλειες παραγωγής.

Για το λόγο αυτό έχει δοθεί, μόνο στο Agency, ένα προσιτό για τον πελάτη πρόγραμμα ασφάλισης (με χαμηλότερη τιμή από τιμές online άλλων εταιρειών), με σημαντικά πωλησιακά κίνητρα για την προσέλκυση  νέων αυτοκινήτων.

DSC_0036
Ο αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής Ηρακλής Δασκαλόπουλος

Στην υγεία το Full αναμένεται να συνεχίσει την επιτυχημένη πορεία του και στις συντάξεις η Εθνική στοχεύει να προωθήσει ακόμη περισσότερο το ότι συνεχίζει να προσφέρει προϊόντα με εγγυήσεις – το Safe Income που είναι εφάπαξ καταβολής και τα προϊόντα που είναι περιοδικών καταβολών με εγγυήσεις. Επιπλέον, η δραματική πτώση του ποσοστού αναπλήρωσης στις δημόσιες συντάξεις (σε ορισμένες περιπτώσεις και κάτω από το 50%) ανοίγει την ασφαλιστική αγορά στα μεσαία και χαμηλά εισοδήματα που μπορούν μέσα από την ιδιωτική σύνταξη, με ένα χαμηλό σχετικά αντίτιμο, να καλύψουν κατά ένα αρκετά σημαντικό ποσοστό, τη διαφορά  – αυτό τόνισε στην ομιλία του ο αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής Ηρακλής Δασκαλόπουλος.

DSC_0072Πίσω στη βραδιά της Επιθεώρησης, highlight  ήταν η παρουσία του περίφημου Παναγιώτη Γιαννάκη που παρότι ερασιτέχνης “ομιλητής παρακίνησης” (  “motivational speaker” όπως είναι της μόδας να λέγεται) κατάφερε να σαγηνεύσει και να συγκινήσει το κοινό, μιλώντας από καρδιά και εξ πείρας βεβαίως, για τις δυσκολίες και τις προκλήσεις που έχει κάθε πορεία διάκρισης και επιτυχίας.

Συγκινητική ήταν και η παρουσία της  εκπροσώπου του “Κάνε – μια – Ευχή – Ελλάδος” που ευχαρίστησε την Επιθεώρηση Χρυσολόγου, γιατί έκανε πραγματικότητα την ευχή του μικρού Γιαννάκη που ήθελε να πετάξει με αεροσκάφος της πολεμικής αεροπορίας.

Όμως, η βραδιά δεν θα ήταν η ίδια χωρίς το δίδυμο τω παρουσιαστών, που πραγματικά θα πρέπει να σκεφτούν σοβαρά μια μετακόμιση στο Χόλυγουντ και  συγκεκριμένα στο Kodak Theatre παρότι κάνουν μια εξαιρετική καριέρα και στις ασφάλειες…

Μιλάμε για τους Αντώνη Βολιώτη (4ος στην Εθνική Ασφαλιστική) και  Γιώργο Κουνέλη (2ος στους Υποδιευθυντές) που με  περίσσεια χάρη και ταχύτητα αντάλλασαν ατάκες γέλιου όλο το βράδυ, προλόγιζαν με εξυπνάδα τους Ομιλητές και ανακοίνωναν με ειλικρινή  ενθουσιασμό τους βραβευόμενους.

Παρούσα βεβαίως όλη η Διοίκηση της Εθνικής: ο νέος (αλλά και “παλιός”) Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος Σταύρος Κωσταντάς, ο Γενικός Διευθυντής Πωλήσεων Γιώργος Ζαφείρης,  ο Διευθυντής Πωλήσεων Νικόλαος Στρατηγάκης, ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής Ηρακλής Δασκαλόπουλος.

Συγχαρητήρια στον κ. Χρυσολόγου και στην μεγάλη οικογένεια που κατάφερε να χτίσει, πατρική φιγούρα για τα Στελέχη του ο ίδιος, παράδειγμα αφοσίωσης και σεμνότητας. Το μυστικό του; Συνεχίζει εκεί που οι άλλοι σταματούν για να… γκρινιάξουν (έχουν δεν έχουν δίκιο):

Ο στόχος (37% αύξηση στη ζωή και 50% στα αυτοκίνητα!) “δεν είναι ούτε μικρός ούτε μεγάλος”, μας είπε: |“Εγώ λεω είναι δύσκολος, ακριβώς όμως για τα δύσκολα είμαστε εδώ. Δεν ξέρω αν θα τον φτάσουμε, εάν θα τον περάσουμε, εάν θα μας υπολείπεται λίγο, εάν το ένα, εάν το άλλο. Αυτά είναι δευτερεύοντα στοιχεία. Εγώ ξέρω ότι θα το παλέψουμε μέχρι τελικής πτώσεως. Και του χρόνου τέτοια μέρα θα πούμε πόσο κοντά φτάσαμε. Παρέα, μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Να μην κάνουμε μόνο βήματα, να κάνουμε άλματα. Τον Μύτικα τον ανεβήκαμε, είμαστε πλέον στα παγόβουνα και τώρα, πάμε για το Έβερεστ”…

Χαρακτηριστική της όλης νοοτροπίας, είναι η απάντηση που δόθηκε στην αναφορά μας  περί αλλαγών της Διοίκησης: Η δουλειά που γίνεται στην Επιθεώρηση δεν αλλάζει, μας είπαν, όπως και η βάση στην οποία στηρίζεται, που είναι τα προγράμματα, η φήμη και οι αμοιβές της Εθνικής Ασφαλιστικής.

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *