Skip to content

ΕΕΑ-ΕΙΑΣ: Χρηστικά σεμινάρια σημαντικά για κάθε σύγχρονο ασφαλιστικό διαμεσολαβητή

Την επιμόρφωση της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης προκειμένου να ενισχυθεί η γνώση των επαγγελματιών και να ανατοποθετηθούν στην αγορά ποιοτικά και να ανταποκρίνονται με επάρκεια στις αυξημένες απαιτήσεις, στηρίζει το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών συνεχίζοντας πρωτοβουλίες που αφορούν την εκπαίδευση.

Ο γενικός γραμματέας του ΕΕΑ και πρόεδρος της Επιτροπής Διαμεσολάβησης, κ. Δ. Γαβαλάκης

Αυτό αναφέρει ο γενικός γραμματέας του ΕΕΑ  και πρόεδρος της Επιτροπής Διαμεσολάβησης κ. Δ. Γαβαλάκης, ο οποίος τονίζει πώς “η εκπαίδευση αποτελεί ένα καθοριστικό παράγοντα για την εξέλιξη του κάθε επαγγελματία”. Στο πλαίσιο αυτό, επισημαίνει ο κ. Γαβαλάκης, “το Επιμελητήριο ξεκίνησε την υλοποίηση και παροχή προγραμμάτων για τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές. Η εκκίνηση έγινε την περίοδο περιορισμού της κυκλοφορίας λόγω πανδημίας όπου το ΕΕΑ κάλεσε τα εκπαιδευτικά κέντρα που εστιάζουν και στην ασφαλιστική διαμεσολάβηση, (Coordinators Group, IFAAcademy, ΙΧΟΣ, Α. Αγγελάκης ‘Business and Life Training’) τα οποία και ανταποκρίθηκαν αφιλοκερδώς, και ξεκίνησε την παροχή εκπαιδευτικών σεμιναρίων δωρεάν. Ακολούθως σε συνεργασία με το ΕΙΑΣ υλοποιήθηκαν και άλλα σεμινάρια τον Ιούλιο”.

“Τώρα, με την είσοδο της φθινοπωρινής περιόδου”, αναφέρει ο κ. Γαβαλάκης, “επανερχόμαστε ως ΕΕΑ και ξεκινάμε νέο κύκλο σεμιναρίων με το ΕΙΑΣ τα οποία είναι χρήσιμα για τον κάθε επαγγελματία. Τα σεμινάρια αυτά εστιάζουν στην εμβάθυνση σε συγκεκριμένους ασφαλιστικούς κλάδους, στις διαπραγματεύσεις και στην οργάνωση γραφείου.  Αποτελούν ένα σημαντικό βοήθημα για τον εμπλουτισμό των γνώσεων που απαιτούνται για να πλαισιώσουν την παρουσία του σύγχρονου, προσαρμοσμένου στις απαιτήσεις της αγοράς, ασφαλιστικού διαμεσολαβητή. Σαφώς και η παρακολούθησή τους θα συμβάλλει στην ενίσχυση των επαγγελματιών”.

Τα νέα σεμινάρια για την ασφαλιστική διαμεσολάβηση έχουν ως εξής:

1.Σεμινάριο Ασφαλίσεων Ηλεκτρονικών και Διαδικτυακών Κινδύνων, Cyber Risk Insurance

Ημερομηνία Διεξαγωγής: Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2020 και ώρες διεξαγωγής:  16:00 – 19:00 (διάρκεια 3 φυσικές ώρες)

Εισηγητής του Εκπαιδευτικού Σεμιναρίου είναι ο κος Κώστας Βούλγαρης, Διευθυντής των Κλάδων Αστικής Ευθύνης και Χρηματικών Απωλειών της Εταιρείας AIG Hellas. Ο κος Βούλγαρης έχει υπό την ευθύνη του τη διαχείριση μιας εκτεταμένης σειράς προϊοντικών «γραμμών», όπως αυτών της Επαγγελματικής Ευθύνης, της Ευθύνης Στελεχών Διοίκησης, της Προστασίας έναντι Ηλεκτρονικών Κινδύνων και της Περιβαλλοντικής και Επαγγελματικής Ευθύνης. Είναι Πτυχιούχος Διοίκησης Επιχειρήσεων και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού. Ο κος Βούλγαρης είναι τακτικός Εισηγητής του Ελληνικού Ινστιτούτου Ασφαλιστικών Σπουδών επί των θεματικών ενοτήτων Ευθύνης του Εκπαιδευτικού Προγράμματός του.

Κάντε εγγραφή πατώντας εδώ

2.Σεμινάριο Ανάπτυξης Σύγχρονων Τεχνικών και Μεθόδων Διαπραγματεύσεων

Ημερομηνία Διεξαγωγής: Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2020 και ώρες διεξαγωγής:  16:00 – 19:00 (διάρκεια 3 φυσικές ώρες)

Εισηγητής του Εκπαιδευτικού Σεμιναρίου είναι o κος Αλέξης Κώτσαλος, Προϊστάμενος του Τομέως Ζημιών Γενικών Κλάδων της Εθνικής Ασφαλιστικής, με μεταπτυχιακές σπουδές Στρατηγικής Διοίκησης του Πανεπιστημίου Staffordshire της Αγγλίας και σπουδές Διοίκησης Επιχειρήσεων και Διαπραγματεύσεων του Πανεπιστημίου Πειραιώς και του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ο κος Κώτσαλος έχει πολυσχιδή εμπειρία Διαπραγματεύσεων και Διαπραγματευτικής τεχνικής στο περιβάλλον των Κλάδων Γενικών Ασφαλίσεων, με έμφαση στην Αξιολόγηση (Risk Underwriting) και στην Ασφάλιση Εμπορικών και Βιομηχανικών Επιχειρησιακών Κινδύνων.

Κάντε εγγραφή πατώντας εδώ

3.Σεμινάριο Ασφαλίσεων Καταστροφικών Κινδύνων

Ημερομηνία Διεξαγωγής: Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2020 και ώρες διεξαγωγής:  16:00 – 19:00 (διάρκεια 3 φυσικές ώρες)

Εισηγήτρια του Εκπαιδευτικού Σεμιναρίου είναι η κα Δώρα Αποστολοπούλου, Γενική Διευθύντρια της Εταιρείας Μεσιτών Ασφαλίσεων Special Risk Solutions (SRS) S.A., Σύμβουλος Underwriting Γενικών Ασφαλίσεων, με πολυετή εμπειρία σε διευθυντικές θέσεις Underwriting Γενικών Ασφαλίσεων Πολυεθνικών Ομίλων (ενδεικτικά, των Ασφαλιστικών Ομίλων ERGO & INTERAMERICAN), διαθέτουσα σημαντική εξειδίκευση Product Engineering επί των Ασφαλίσεων Πυρός (Επιχειρήσεων και Κατοικιών) και Αστικής Ευθύνης. Η κα Αποστολοπούλου είναι Πτυχιούχος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων του Παντείου Πανεπιστημίου.

Κάντε εγγραφή πατώντας εδώ

4.Σεμινάριο Εισαγωγής στην Αξιολόγηση Κινδύνων, στον Διακανονισμό Ζημιών και στις Αποζημιώσεις Κλάδων Γενικών Ασφαλίσεων

Ημερομηνία Διεξαγωγής: Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2020 και ώρες διεξαγωγής:  16:00 – 19:00 (διάρκεια 3 φυσικές ώρες)

Εισηγητής του Εκπαιδευτικού Σεμιναρίου είναι o κος Αλέξης Κώτσαλος (βλ. παραπάνω)

Κάντε εγγραφή πατώντας εδώ

5.Σεμινάριο Οργάνωσης Ασφαλιστικού Γραφείου και Ψηφιοποίησης Εργασιών

Ημερομηνία Διεξαγωγής: Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2020 και ώρες διεξαγωγής:  16:00 – 19:00 (διάρκεια 3 φυσικές ώρες)

Εισηγήτρια του Εκπαιδευτικού Σεμιναρίου είναι η κα Ευαγγελία Κριετσέπη, Σύμβουλος Πληροφορικής και Μαθηματικός, Certified Microsoft Office Specialist Expert, Πτυχιούχος του Μαθηματικού Τμήματος της Σχολής Θετικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Η κα Κριετσέπη διδάσκει Πληροφορική και Τεχνολογίες Πληροφορικής, ενώ διαθέτει εξειδίκευση επί θεμάτων Περιβάλλοντος Windows, Προγραμμάτων MS Office (Word, Excel, Internet, Power Point, Access, Outlook), Microsoft Project, Visio, Lotus Notes, AutoCAD και Γλωσσών Προγραμματισμού.

Κάντε εγγραφή πατώντας εδώ

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *