Skip to content

Εθνική Ασφαλιστική: Εστιάζει στις απαιτήσεις του μέλλοντος

    • Η πρόβλεψη, η πρόληψη και η εξατομικευμένη κάλυψη είναι τα τρία στοιχεία που θα κυριαρχήσουν στις ασφάλειες του μέλλοντος, σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν στην χθεσινή εκδήλωση βραβεύσεων της Εθνικής Ασφαλιστικής
    • Διετές πλάνο ολικού μετασχηματισμού υλοποιεί επί του παρόντος η εταιρεία, στο τέλος του οποίου θα έχει κάνει “άλματα δεκαετίας” σύμφωνα με τα στελέχη της
    • 43 εκ. ευρώ λειτουργικά και επαναλαμβανόμενα κέρδη το 2018 – ρεκόρ ανάπτυξης +23%  σε Ζωή και Υγεία το 2019

Γράφει: Χρ. Μωράκη

Η πώληση, παρότι εκκρεμεί, δεν είναι το  επίμαχο θέμα για την Εθνική Ασφαλιστική και τους ανθρώπους της. Οι άνθρωποί της έχουν συνηθίσει να ζουν με αυτή την «εκκρεμότητα» – ούτως ή άλλως η ταυτότητα της εταιρείας, κάθε εταιρείας, ελάχιστα συναντάται με το περιεχόμενο του μετοχολογίου της. Αυτό είπε χθες το απόγευμα ο Πρόεδρος της Εθνικής Χριστόφορος Σαρδελής, παίρνοντας το λόγο κατά την έναρξη της καθιερωμένης ετήσιας βραδιάς βραβεύσεων του Agency, που πραγματοποιήθηκε στο Golf Prive της Γλυφάδας.

Το θέμα είναι πώς θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε όλοι μαζί, είπε, ώστε να καταφέρουμε να συγχρονιστούμε με τους ρυθμούς του κόσμου γύρω μας. Συντελούνται κοσμογονικές αλλαγές, εγκαθιδρύονται νέα δεδομένα, αλλάζει περιεχόμενο η δουλειά. Πρέπει να συντονιστούμε για να παραμείνουμε ανταγωνιστικοί και πρωταγωνιστές τόνισε, διότι αν οι άλλοι βελτιώνονται με ταχύτερους ρυθμούς, το παιχνίδι θα χαθεί. Η μάχη πρέπει να δοθεί με τους όρους του μέλλοντος και όχι του παρελθόντος. Η έλευση της ψηφιακής τεχνολογίας επιβάλλει νέους τρόπους εργασίας ενώ ορατοί είναι πλέον και κάποιοι πρωτοεμφανιζόμενοι κίνδυνοι,  όπως οι κυβερνοεπιθέσεις και τα ακραία καιρικά φαινόμενα λόγω κλιματικής αλλαγής.

Τα big data και η τεχνητή νοημοσύνη, θα αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο γίνεται η η διαχείριση κινδύνων και ο σχεδιασμός των προϊόντων. Η αυτόματη ανάλυση μεγάλου όγκου δεδομένων θα φέρει στο φως άγνωστα μέχρι τώρα στοιχεία που θα επιτρέψουν την πρόβλεψη και την πρόληψη σε μεγάλη κλίμακα.

Η ψηφιακή τεχνολογία καθοδηγεί τις εξελίξεις: Οι ασφάλειες το 2030 δε θα είναι καθόλου, όπως τις ξέρουμε σήμερα.

Στον κλάδο υγείας θα φέρει τις εξατομικευμένες θεραπείες. Η ιατρική ακριβείας (precision medicine), είναι η νέα μεγάλη ανακάλυψη που θα αλλάξει τις ζωές των ανθρώπων, παρόλο οτι θα φέρει υπέρογκα κόστη στις ασφαλιστικές.

Η Μαρία Γαζούλη, Καθηγήτρια Μοριακής Βιολογίας Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, guest speaker στην εκδήλωση, εξήγησε τα θαύματα που έχουμε να δούμε στο άμεσο κιόλας, μέλλον.

Δύο άνθρωποι μπορεί να έχουν ακριβώς την ίδια ασθένεια, ωστόσο επειδή έχουν διαφορετικό DNA να ανταποκρίνονται σε διαφορετικές θεραπείες. Η ψηφιακή απεικόνιση του DNA τους που τώρα πλέον καθίσταται δυνατή, θα επιτρέπει στους γιατρούς να σχεδιάζουν την κατάλληλη θεραπεία για τον καθένα, με αποτέλεσμα λιγότερες παρενέργειες και άρα περαιτέρω επιβάρυνση της υγείας, ταχύτερα ή και καλύτερα αποτελέσματα, λιγότερα λάθη. Η ιατρική ακριβείας, δίνει ακόμη την δυνατότητα για επιδιόρθωση του γενετικου υλικού – To DNA το κληρονομούμε αλλά επάνω του επιδρά και το περιβάλλον. Τις επιδράσεις αυτές ενδεχομένως να είμαστε σύντομα σε θέση να τις επιδιορθώσουμε.

Η κυρία Γαζούλη είπε όμως και κάτι άλλο καταπληκτικό. Ότι σε λίγα χρόνια από σήμερα, θα μπορούμε μόνο από τη φωτογραφία ενός ανθρώπου να προβλέψουμε εάν θα αποκτήσει κάποιο νόσημα στη ζωή του και ποιό θα είναι αυτό. Πιο συγκεκριμένα ανέφερε το παράδειγμα του Αλτσχάϊμερ και είπε ότι με μαγνητικές εγκεφάλου θα μπορούμε σε λίγα χρόνια να διαγνώσουμε αν κάποιος θα νοσήσει ακόμα και έξι χρόνια πριν να εκδηλωθεί η ασθένεια.

Η Εθνική Ασφαλιστική υλοποιεί εκτεταμένο στρατηγικό μετασχηματισμό

Ο μετασχηματισμός αφορά τις υποδομές, την οργάνωση και τα λειτουργικά κόστη. Εισάγονται νέες τεχνολογίες, σύγχρονα συστήματα εταιρικής διακυβέρνησης, νέοι τρόποι εξυπηρέτησης, νέες οργανωτικές δομές. Το σχέδιο περιλαμβάνει έξι πυλώνες, 21 δράσεις και εκατοντάδες επιμέρους ενέργειες και στόχος είναι να ολοκληρωθεί εντός διετίας. Τότε η εταιρεία θα έχει κάνει ένα άλμα δεκαετιών προς το μέλλον, είπε χαρακτηριστικά ο Χριστόφορος Σαρδελής.

Το 2018 η Εθνική Ασφαλιστική παρουσίασε κέρδη 63 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 43 εκατ. ευρώ αφορούν λειτουργικά και επαναλαμβανόμενα κέρδη. Το πρώτο πεντάμηνο του 2019 παρουσίασε εντυπωσιακή αύξηση παραγωγής +12,4% και ρεκόρ ανάπτυξης +23% στους κλάδους Ζωής και Υγείας.

Παρουσιάζοντας τα άνω μεγέθη ο Διευθύνων Σύμβουλος Σταύρος Κωσταντάς δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει ιδιαιτέρως το προσωπικό και τα στελέχη της Εθνικής που με την εμπειρία και την τεχνογνωσία τους στηρίζουν τη Διοίκηση και τους συνεργάτες της, όπως είπε χαρακτηριστικά. Αντέξαμε την κρίση, αντέξαμε τη λασπολογία, αποδείξαμε ότι αντέχουμε υπό πίεση. Αυξήσαμε το μερίδιο αγοράς, αυξήσαμε την κερδοφορία μας, αυξήσαμε την παραγωγή μας. Το εταιρικό μας δίκτυο είναι το διαμάντι στο στέμμα μας, είναι αυτοί που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή. Ακόμη και αν αλλάξουμε μέτοχο, η εταιρία δε θα αλλάξει γιατί πολύ απλά η Εθνική Ασφαλιστική είστε εσείς, είπε χαρακτηριστικά, για να καταλήξει ότι το ταλέντο κερδίζει αγώνες, αλλά η ομαδικότητα κερδίζει τα πρωταθλήματα. Ο κόσμος γύρω επανακαθορίζεται, το κονωνικό κράτος καταρρέει, αναδιαμορφώνονται οι ανάγκες του κόσμου και αναλόγως αναδιαμορφώνει και η Εθνική τις προτάσεις της για να ανταποκριθεί σε όλο αυτό. Ταυτόχρονα παραμένει ανθρωποκεντρική και συνεχίζει να εισάγει μοναδικά προϊόντα – ιδιαίτερη μνεία έγινε από τον CEO στα δύο ηγετικά προϊόντα στην αγορά Υγείας και Κατοικίας, το Full Health και το Full Home που έφεραν και φέρνουν εξαιρετικά αποτελέσματα.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης αποδόθηκε τιμητική πλακέτα σε δύο διακεκριμένους συνεργάτες – Επιθεωρητές για την πολύχρονη συνεισφορά τους, στον κ. Δημήτρη Κελεσίδη και στον κ. Παναγιώτη Γλεντή. Οι δυό τους έχουν σμιλέψει, έχουν στιγματίσει την ασφαλιστική αγορά με το έργο τους και είμαστε περήφανοι που το έκαναν πάντα στην ομπρέλα της Εθνικής Ασφαλιστικής. είπε χαρακτηριστικά ο Σταύρος Κωσταντάς.

Τιμητική πλακέτα αποδόθηκε και στη μνήμη της αγαπημένης συνεργάτιδος της εταιρείας Μαρίας Ξουρή, που έφυγε πρόωρα από τη ζωή.

Τα ταξίδια των συνεργατών για την επόμενη χρονιά ανακοινώθηκε ότι θα γίνουν στην Κεφαλλονιά και στο εξωτικό Βιετνάμ. Λαμπεροί παρουσιαστές της βραδιάς ήταν η πανέμορφη Κατερίνα Λέχου και ο Ιωσήφ Μαρινάκης. Η εκδήλωση συνεχίστηκε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες με εκλεκτά εδέσματα και ζωντανή μουσική από την κεφάτη Πένυ Μπαλτατζή και την ορχήστρα της.

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *