Skip to content

Εθνική Ασφαλιστική: Κινήσεις δημιουργίας «εργασιακής ειρήνης» και αξιοποίησης συγκριτικού πλεονεκτήματος

Οι κινήσεις της διοίκησης της Εθνικής Ασφαλιστικής από την αρχή του χρόνου κινούνται στο πεδίο της δημιουργίας εσωτερικής ισορροπίας και ενιαίου προσανατολισμού των εργαζομένων.

του Νίκου Σακελλαρίου

Η ομιλία του κ. Gauci στο τέλος Ιανουαρίου προς τους εργαζομένους και η εν συνεχεία η ρύθμιση της εργασιακής σχέσης των εργαζομένων που έχουν ξεχωριστούς όρους εργασίας και εργοδοσίας (τελούν υπό συνθήκες παροχής ορισμένου χρόνου και δεν εντάσσονται στο μισθολόγιο της Εθνικής Ασφαλιστικής) έφερε ηρεμία στα θέματα εργοδοσίας και ικανοποίησε ένα πάγιο μέλημα του Συλλόγου Εργαζόμενων, να αντιμετωπίζονται όλοι οι εργαζόμενοι με τους ίδιους όρους.  Να σημειωθεί ότι η απασχόληση outsourcing είχε ξεκινήσει πριν χρόνια και είχε ως στόχο την μείωση του εργασιακού κόστους προκειμένου να βελτιωθούν τα αποτελέσματα της εταιρείας ενόψει της πώλησής της.  Από την στιγμή που η Εθνική Ασφαλιστική πουλήθηκε, η νέα διοίκηση μπορεί να κινηθεί πιο άνετα για την επίτευξη της ‘εργασιακής ηρεμίας’ που είναι απαραίτητη για την περαιτέρω ανάπτυξη της.

ΕΤΕ και Εθνική Ασφαλιστική θέλουν ακόμη ισχυρότερες συνεργασίες στο bancassurance

Το δεύτερο σκέλος του επιχειρηματικού σχεδίου είναι η αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων που έχει η Εθνική Ασφαλιστική.  Κατ’ αρχήν έχει το παλαιότερο και εμπειρότερο δίκτυο bancassurance.  Η πρόθεση και  της τράπεζας (ΕΤΕ) είναι όχι μόνο να συνεχιστεί η συνεργασία αλλά να επεκταθεί προς νέες κατευθύνσεις όπως είναι τα επενδυτικά προϊόντα της, οι ασφαλίσεις των δανείων , οι επιχειρηματικές χορηγήσεις και ασφαλίσεις – είναι τομείς που θέλει να αξιοποιήσει η ΕΤΕ το ανθρώπινο δίκτυο της Εθνικής Ασφαλιστικής και η Εθνική Ασφαλιστική το τραπεζικό δίκτυο της ΕΤΕ.

Επίσης η Εθνική Ασφαλιστική έχει το μεγαλύτερο χαρτοφυλάκιο ελληνικών ομολόγων γεγονός που μπορεί να έχει θετικές επιπτώσεις στην κεφαλαιακή ισχυροποίησή της από την στιγμή που η Ελλάδα ανέβει επενδυτική βαθμίδα.

 Το συγκριτικό πλεονέκτημα των κλινικών του CVC

Το γεγονός ότι ο μέτοχος (CVC) είναι βασικός μέτοχος στις μεγαλύτερες ιδιωτικές κλινικές στην Ελλάδα, δημιουργεί ένα συγκριτικό πλεονέκτημα  που μπορεί να αξιοποιηθεί με διαφορετικούς τρόπους, άμεσα προκειμένου να προσφέρει άμεση εξυπηρέτηση στον πελάτη της Εθνικής Ασφαλιστικής και έμμεσα, με μικρότερο κόστος όπου είναι εφικτό  ή με το ίδιο κόστος με τις υπόλοιπες εταιρείες, αλλά με περισσότερες καλύψεις.

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *